Înscrieri deschise pentru Școala de vară de la Măgurele care se desfășoară în 22 august – 5 septembrie 2024, la care sunt așteptați elevi de liceu și profesori de științe / Unde se fac înscrierile pentru elevi și profesori și care sunt temele de cercetare

1.635 de vizualizări
Foto: msciteh.educatiepentrustiinta.ro
Elevii de liceu pasionați de știință și profesorii de științe sunt așteptați să se înscrie la a șaptea ediție a Școlii de vară de Știință și Tehnologie de la Măgurele (MSciTeh). Elevii vor lucra cot la cot cu experți în domeniu, dezvoltând proiecte inovatoare care țin de înțelegerea lumii în care trăim. Cei 30 de profesori ce vor fi selecționați vor participa la sesiuni de pregătire inedite, care vor avea loc parțial în Geoparcul UNESCO Ținutul Buzăului, parțial în laboratoarele pe de platforma de cercetare de la Măgurele, anunță organizatorii.

În Școala de Vară de la Măgurele, timp de două săptămâni, cei peste 60 de elevi de liceu pasionați de știință și cei 30 de profesori de științe vor avea ocazia să colaboreze cu cercetători de renume pentru a explora temele care, în acest an, sunt adunate sub titlul: „Știința pentru pace și securitate”.

Școala de vară de Știință și Tehnologie de la Măgurele este un eveniment organizat de Universitatea din București, și Institutul de Fizică și Inginerie Nucleară – Horia Hulubei (IFIN-HH) și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP)

Cum mă înscriu la Școala de vară de la Măgurele 2024

Perioada de desfășurare a școlii este 22 august – 5 septembrie 2024, iar înscrierile pentru elevi se pot face până la data de 15 iulie 2024. Selectarea celor 60 de elevi participanți este făcută de către mentorii temelor din acest an și rezultatele selecției vor fi anunțate pe data de 19 iulie. 

Atenție! Fiecare temă propusă are rezultate bine definite, iar elevilor care se vor implica li se solicită cerințe specifice, de la cunoașterea unor limbaje de programare până la realizarea unor teme înainte de acceptarea în program.

Formularul de înscriere pentru elevi este aici 
Profesorii care vor să se înscrie la această ocazie de dezvoltare profesională au formularul disponibil aici 

Școala de vară de la Măgurele oferă elevilor o experiență educativă unică, deosebit de utilă în alegerea unei direcții de studiu după încheierea liceului, spun organizatorii. Lucrul la temele Școlii combină învățarea teoretică cu activități practice în laboratoarele de cercetare de pe platforma de la Măgurele, în rezolvarea celor 16 teme propuse în acest an. Elevii vor lucra cot la cot cu experți în domeniu, dezvoltând proiecte inovatoare care țin de înțelegerea lumii în care trăim, găsirea de soluții pentru probleme actuale sau potențiale, și dezvoltarea tehnologică ce ne va permite să trăim într-o lume mai bună și mai sigură.

Cei 30 de profesori vor participa la sesiuni de pregătire inedite, care vor avea loc parțial în Geoparcul UNESCO Ținutul Buzăului, parțial în laboratoarele pe de platforma de cercetare de la Măgurele. Împreună cu cercetători din domeniile STEM și experți în educație vor dezvolta metode transdisciplinare interactive de lucru cu elevii, cu scopul de a le stârni interesul și a le alimenta curiozitatea cu privire la științele lumii moderne, pentru a-i încuraja în deprinderea competențelor specifice, dar mai ales pentru a-i ajuta să urmeze cariere care să includă, în cât mai mare măsură, știința în toate aspectele ei.

Temele care vor fi abordate la Școala de Vară de la Măgurele 2024:
  • Utilizarea unor noi tipuri de peptide pentru combaterea rezistenței la antibiotice a patogenilor. 
  • Folosirea observațiilor astronomice pentru identificarea asteroizilor care pot pune pământul în pericol 
  • Testarea unui sistem de comunicare wireless pentru traseele montane  fără acoperire de telefonie celulară

Pentru a afla mai multe despre cele 16 teme din acest an, intrați aici și citiți cu atenție fișele fiecărei teme de cercetare propuse. 

Despre proiect 

Școala de vară de Știință și Tehnologie de la Măgurele face parte din seria de evenimente ReCoNnect din care mai fac parte Noaptea Cercetătorilor ReCoNnect care va avea loc pe 27 septembrie în 20 de locații din întreaga țară, „Caravana de știință”, „Concursul de știință ReCoNnect”, a cărui a treia ediție va începe pe 1 octombrie, și multe altele.

Școala de vară de Știință și Tehnologie de la Măgurele este un eveniment organizat în consorțiul ReCoNnect de Universitatea din București, și Institutul de Fizică și Inginerie Nucleară – Horia Hulubei (IFIN-HH) și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP)

Pe lângă cercetătorii celor două institute, sunt implicate cadre didactice și studenți de la Facultatea de Fizică, Facultatea de Chimie, Facultatea de Geologie și Geofizică, Facultatea de Biologie, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Facultatea de Psihologie și Științele Educației (Universitatea din București). Acestora li se adaugă ca parteneri institutele de fizică de pe platforma Măgurele: Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Materialelor, Institutul de Științe Spațiale, Institutul de Fizică Atomică.

Pentru mai multe informații, vizitați https://msciteh.educatiepentrustiinta.ro/, https://www.facebook.com/msciteh și https://www.instagram.com/msciteh/.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Regulile pentru programele de licență cu dublă-specializare „exclusiv pentru profesori”, plătite de stat cu burse pentru studenți egale cu salariul net al unui profesor debutant, publicate în dezbatere / Nu există nicio obligație ca absolvenții să devină profesori – proiect

Cei care aleg să urmeze cursurile licenței didactice cu dublă specializare primesc burse de studiu în cuantum egal în cuantum egal cu salariul net al unui profesor debutant, potrivit unui…
Vezi articolul

Președintele Consiliului Rectorilor, Sorin Cîmpeanu – mesaj public, la Craiova, împotriva pragului de 2 mandate de maximum 8 ani pentru rectori / Fostul ministru și-a reluat în ultimele zile comunicarea publică, după o lungă pauză în urma demisiei de la Educație, în plin scandal de plagiat

Președintele Consiliului Național al Rectorilor, Sorin Cîmpeanu, recent demisionat din funcția de ministru al Educației după ce Pressone.ro a scris că a plagiat într-un material didactic, a lansat la sfârșitul…
Vezi articolul

BREAKING Surse: Mandatele nelimitate pentru rectorii care se suspendă din funcție, deși teoretic limitate la 2, sunt menținute în proiectul Legii învățământului superior care va fi prezentat de Ligia Deca, prin prevederea legală că mandatele trebuie să fie „complete” pentru a fi limitate

Proiectul noii Legi a învățământului superior realizat de Ligia Deca menține portița care le permite rectorilor, prin suspendare, să aibă un număr nelimitat de mandate la conducerea universităților, potrivit proiectului…
Vezi articolul