Înscrieri deschise pentru profesori, viitori și actuali directori de școli sau cei implicați în management educațional, la webinarul despre construirea și dezvoltarea unui plan strategic relevant. Joi, de la 16:00 – invitat, Radu Szekely, vicepreședintele comisiei naționale pentru concursul de directori

2.050 de vizualizări
Foto: cnces.educatiepentrustiinta.ro
Profesorii și cei implicați în managementul școlilor pot participa joi, 3 martie 2022, de la ora 16:00, la un webinar pentru conducerea școlilor organizat de Adservio și Asociația pentru Valori în Educație, potrivit paginii evenimentului.

Înscrierile au început deja și sunt deschise până marți, 1 martie. Participarea este gratuită.

Evenimentul este destinat profesorilor și celor care fac parte din echipa de management a școlii și/sau care se pregătesc pentru concursul național de ocupare a unei funcții de director sau care aspiră la o carieră în management educațional. Webinarul își propune să aducă clarificări în privința construirii unui plan strategic relevant pentru școală.

Pentru asta, invitatul special al conferinței este Radu Szekely, consilier al ministrului Educației și vicepreședinte al comisiei de organizare a concursului național pentru directori.

Detalii și înscriere, pe pagina de Facebook a evenimentului.

În formularul de înscriere trebuie să completați câteva detalii despre activitatea pe care o aveți în școală, dar și subiectele de interes, pentru ca organizatorii să poată adecva conținutul prezentat la temele cele mai importante pentru participanți.

Captură: formular de înscriere webinar

„Veți afla cum să gândiți un plan strategic structurat, ce înseamnă să ai un mindset de lider și care este impactul mentoratului, de la un manager de școală care a trecut cu brio prin concurs. Veți descoperi cum s-a pregătit, de ce a ales să învețe de la un business-mentor și cum și-a construit viziunea și planul pentru dezvoltarea școlii. 

Colectarea și analiza datelor este o provocare pentru mulți dintre managerii de școală. În această sesiune veți descoperi câteva instrumente practice, testate și validate, pe care le puteți folosi imediat.

De asemenea, veți primi sfaturi despre cum să vă prezentați o idee în fața unui public, despre cum să vă adaptați discursul pentru a vă convinge interlocutorii – de la membrii comisiei de evaluare a concursului la echipa școlii și la comunitate”, potrivit organizatorilor.

Printre speakeri se numără Alina Cuciurean – directoarea Colegiului Silvic “Bucovina” Câmpulung Moldovenesc, Suceava, Daniela Croitoru – business-mentor AVE în cadrul Antrenamentului pentru proba practică a concursului național (oct. – dec. 2021) și Carmen Proteasa – manager de proiect Academia de Leadership și Management Școlar în cadrul AVE și coordonatoare a Antrenamentului pentru proba practică.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Prima de carieră didactică – 6 sfaturi utile pentru profesorii care vor să achiziționeze echipamente IT. Cum puteți alege laptopul potrivit pentru nevoile digitale specifice (P)

Sistemul educațional din România s-a confruntat cu numeroase provocări de-a lungul anilor, una dintre cele mai importante fiind găsirea fondurilor necesare pentru dotarea școlilor și profesorilor cu echipamente de lucru…
Vezi articolul

Material susținut de BCR

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab. Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline

Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni…
Vezi articolul

VIDEO Protest al sindicatelor din Educație “Spiru Haret” la Ministerul Educației: aproximativ 100 de profesori cer micșorarea numărului de elevi la clasă, debirocratizarea învățământului

Aproximativ 100 de profesori, membri ai Federației Sindicatelor din Educație “Spiru Haret”, pichetează Ministerul Educației. Profesorii cer micșorarea numărului de elevi la clasă, debirocratizarea învățământului, punerea în executare a hotărârilor judecătorești privind…
Vezi articolul

Concurs directori 2021 – Procedura de corectare a testelor grilă în fața candidatului: doi evaluatori pun un șablon pe foaia de concurs și „nu trebuie” să obțină note diferite

Evaluarea probei scrise de la concursul național pentru directori și directori adjuncți de școli este prevăzută în procedura nr. 33.780/06.10.2021, trimisă inspectoratelor școlare de Ministerul Educației. Documentul prevede faptul că…
Vezi articolul