Înscrieri deschise până pe 8 mai în Competiția First Lego League România: elevii de 6 – 16 ani sunt provocați să construiască roboți autonomi folosind kitul LEGO, cu care să execute misiuni pe un teren de joc tematic (P)

1.905 vizualizări
Asociația Clubul Informaticii Economice – CyberKnowledgeClub (CKC) lansează  o nouă inițiativă care promite să ajute domeniul educațional românesc prin tehnologie și inovare. Începând cu aprilie 2024, CKC organizează în România concursul First Lego League (FLL), cea mai importantă competiție internațională de robotică destinată elevilor, care utilizează kituri LEGO pentru a promova și dezvolta abilități în științe, tehnologie, inginerie și matematică (STEM).

FLL este un ecosistem educațional care încurajează tinerii să devină inovatori și să rezolve probleme. Participanții, cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani, sunt provocați să construiască roboți autonomi folosind kitul LEGO, care trebuie să execute diverse misiuni pe un teren de joc tematic. Tema se schimbă anual și este inspirată din provocările reale ale societății, cum ar fi sustenabilitatea, energia regenerabilă sau explorarea spațială.

În plus față de competiția de robotică, echipele trebuie să cerceteze și să prezinte soluții creative pentru problemele contemporane, legate de tema anuală. Acest aspect al concursului dezvoltă abilitățile de cercetare, gândire critică și prezentare, pregătind tinerii pentru provocările complexe ale viitorului.

Prin acest program, se urmărește să se stârnească entuziasmul copiilor și adolescenților pentru știință și tehnologie, transformând învățarea într-o experiență captivantă și interactivă. De asemenea, participanții sunt încurajați să adopte și să cultive spiritul de echipă, învățând să colaboreze eficient și respectuos cu colegii lor.

First Lego League își propune să inspire tinerii să abordeze provocări complexe într-o manieră creativă, dezvoltându-le astfel capacitatea de a găsi soluții inovative la probleme reale. Evenimentul promovează și valorile interculturale, oferind oportunități de interacțiune și învățare reciprocă între echipe din diferite părți ale țării și, uneori, internațional.

Managerul de proiect din partea CKC, conf. univ. dr. Mihai Chiroiu, împărtășește entuziasmul său pentru această nouă ediție: „Ne pregătim să întâmpinăm elevii dornici să învețe robotică la ediția de anul acesta. Avem bucuria să anunțăm că începem implementarea unui concept nou care va duce la extinderea First Lego League în România.”

Prin preluarea competiției First Lego League în România , CKC face un pas semnificativ în promovarea educației STEM în România, răspunzând la cererea crescândă de competențe tehnice și contribuind la formarea unei noi generații de lideri inovatori.

Înscrierile se fac pe site-ul concursului https://firstlegoleague.ro/. Participarea în cadrul competiției este deschisă atât cluburilor de robotică, școlilor gimnaziale sau liceelor și tuturor grupurilor de părinți care împărtășesc pasiunea pentru robotică. Elevii interesați pot obține detalii suplimentare pe site-ul concursului.


2 comments
  1. Din comentariu dumneavoastra, se vede clar ca nu aveti habar ce inseamna pregatirea pentru un concurs First Lego League. Sau ce presupune concursul in sine.

  2. e o industrie a kiturilor și a pseudo competițiilor . e un bisnis . un soi de joaca pe bani grei .
    ce construcție de roboți faci la 6 ani.robotica presupune hard , acționari , motoare pas cu pas , modulare PWM , soft low level și nu numai , utilizarea simulatoarelor etc , cunoștințe de fizica , matematica , . asta înseamnă construcția de roboți.
    bătaia intre roboți asamblați din kituri e fix un balon de săpun . pe bani multi evident.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Concurs despre implicarea în comunitate a tinerilor, leadership și vorbit în public pentru elevii de liceu, lansat de Comisia Europeană. Înscrierile sunt deschise până pe 9 octombrie la Lider european 2023

Înscrieri deschise pentru elevii de liceu până pe 9 octombrie la concursul „Lider european” 2023, anunțate de reprezentanța Comisiei Europene în România. Competiția „își propune să dezvolte abilitățile de leadership…
Vezi articolul

Concurs pentru școli, lansat de Asociația de Literație: formare gratuită a profesorilor, cu strategii de predare astfel încât elevii să înțeleagă ce citesc și sarcinile pe care le primesc

Asociația Română de Literație a lansat competiția “Citesc pentru a învăța”, prin care 10 școli gimnaziale care se înscriu în concurs pot să câștige formarea gratuită a profesorilor de toate…
Vezi articolul