Înscrieri deschise până pe 18 februarie pentru elevii de liceu la Olimpiada de informatică practică AcadNet 2023 / Printre probele de concurs: teme practice pe mașini virtuale sau simulatoare

1.054 de vizualizări
Foto: © Kasto80 | Dreamstime.com
Elevii de liceu se pot înscrie până pe 18 februarie la Olimpiadei de Informatică Aplicată AcadNet 2023, organizată online, potrivit unui comunicat al organizatorilor, remis EduPedu.ro. O simulare va avea loc pe 25 februarie, conform calendarului de concurs. Până acum s-au înscris circa 400 de adolescenți, estimează coordonatorii.

Pentru înscriere, elevii trebuie să urmeze doi pași. Primul este crearea unui cont pe acadnet.ro. Conturile din anul trecut au fost șterse, precizează organizatorii. ”Nu folosiți prescurtări pentru școală sau alte câmpuri”, se indică în reguli.

Apoi, ”trebuie să vă înscrieți la secțiunile la care doriți să participați. Este obligatorie respectarea grupei specifice clasei. Un concurent se poate înscrie la una din secțiunile Calculatoare, Rețele sau Interoperabilitate Software. Pentru fiecare secțiune dați click pe link-ul specific de mai jos și mai apoi click pe butonul Enroll me”, scrie pe site.

În ceea ce privește organizarea etapelor de după simularea de concurs de pe 25 februarie, în regulament se precizează că ”etapa locală se organizează în maximum 3 locuri de desfășurare în fiecare județ/municipiul București iar etapa județeană se organizează într-un singur loc de desfășurare în fiecare județ/municipiul București.

Atât pentru etapa locală cât și pentru etapa județeană locurile de desfășurare vor fi selectate de inspectorul școlar cu atribuții de coordonare pentru disciplinele informatice din fiecare inspectorat școlar județean/Inspectoratul Școlar al Municipiului București, care comunică echipei de administrare a platformei competiției AcadNet adresa/adresele IP a laboratorului/laboratoarelor în care se desfășoară concursul și își asumă responsabilitatea organizării și desfășurării acestuia, inclusiv a condițiilor tehnice.

Elevii care vor susține proba de concurs la un alt loc de desfășurare (adresă IP) decât cea furnizată de inspectorul școlar cu atribuții de coordonare pentru disciplinele informatice din fiecare inspectorat școlar județean/Inspectoratul Școlar al Municipiului București vor fi descalificați”.

Cât despre structura probelor, etapa locală, respectiv județeană se desfășoară într-o singură zi și constă în teste online și/sau teme practice pe mașini virtuale și/sau simulatoare. Fiecare probă se evaluează cu maximum 100 puncte. Punctajul final acordat fiecărui concurent reprezintă suma punctajelor acordate concurentului pentru fiecare probă. Durata unei probe a competiției este de o oră. Etapa națională a competiției se desfășoară în două zile și constă într-o probă practică și o probă teoretică. Ambele probe vor fi notate cu maximum 100 puncte.

Calendarul de desfășurare al Olimpiadei de Informatică Aplicată AcadNet 2023:
  • ”Înscrierile încep din 1 decembrie 2022 (Atenție! Toate conturile de anul trecut au fost șterse)
  • Înscrierea concurenților pe site se poate face până în data de 18.02.2023
  • simulare concurs – 25 februarie 2023
  • etapa locală – 04 martie 2023
  • etapa județeană – 1 aprilie 2023
  • etapa națională și internațională- 4-7 mai 2023”, este prezentat pe site-ul concursului.

Aceiași organizatori vor coordona și un concurs internațional la care, în anii trecuți, au participat elevi și studenți din Bulgaria, Slovenia, Republica Moldova și Polonia. Concursul internațional, ca și Olimpiada Națională se va desfășura online în luna mai 2023 și este susținut tehnic și științific de o echipă de studenți, asistenți și profesori de la UPB și UPIR.

Concursul internațional, ca și Olimpiada Națională se va desfășura online în luna mai 2023 și este susținut tehnic și științific de o echipă de studenți, asistenți și profesori de la UPB și UPIR – Uniunea Profesorilor de Informatică din România, conform comunicatului de presă remis edupedu.ro.

Foto: © Kasto80 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Muncii, după ce a fost indicat de Iohannis și Deca, ca cel cu soluția la greva generală din Educație: Dascălii noştri ştiu că atunci când PSD a fost la guvernare, de veniturile dumnealor s-a vorbit doar pe plus / Protestul este legitim şi avem şi soluţii

Dascălii noştri ştiu că atunci când PSD a fost la guvernare, de veniturile dumnealor s-a vorbit doar pe plus, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi (PSD), potrivit Agerpres. Ministerul Muncii…
Vezi articolul

Simulare națională Evaluare Națională 2024. Colțul lucrării nu se închide și nu se lipește, potrivit procedurii. Secretizarea se realizează în platforma de evaluare digitalizată – document

La simularea națională de la Evaluarea Națională 2024, colțul lucrării nu se închide și nu se lipește, după cum prevede procedura, document obținut de Edupedu.ro. Elevii de clasa a VIII-a…
Vezi articolul