Ministerul Educației anunță că organizează în data de 3 iulie 2024, ora 11:00, în sistem de videoconferință, o ședință în care va avea loc dezbaterea publică a două proiecte de ordin de ministru. Este vorba despre Regulamentul-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar – ROFUIP 2024 și Statutul Elevului. Recent instituția a anunțat că dezbaterea publică se prelungește până pe 5 iulie pentru aceste acte normative.
Se pot înscrie pentru a lua parte la dezbatere (în limita a 100 de participanți), în sistem online (videoconferință), toți cei interesați de optimizarea acestor proiecte: persoane fizice și juridice, organizații non-guvernamentale/ale societății civile, asociații profesionale, reprezentanți ai instituțiilor publice cu atribuții în domeniu, reprezentanți ai presei, potrivit Ministerului Educației.
Până luni, 1 iulie, la ora publicării acestui articol, Ministerul Educației nu a pus acest anunț nici pe Facebook, unde comunică frecvent, nici pe grupul de presă al jurnaliștilor acreditați.
Înscrierea se poate face trimițând o solicitare la dezbateripublice@edu.gov.ro, până în data de 2 iulie 2024, ora 18:30.
Solicitarea trebuie să cuprindă: numele și prenumele participantului/reprezentantului legal, după caz, organizația pe care o reprezintă, numărul de telefon, adresa de e-mail pe care se dorește comunicarea link-ului de conectare, precum și confirmarea participării la dezbatere.
De asemenea, persoanele interesate să-și prezinte verbal propunerile în cadrul ședinței publice sunt rugate să precizeze clar acest lucru în mesajul trimis pe adresa de e-mail anterior menționată.
Propunerile se vor trimite în scris, în format electronic (word/pdf), cu specificarea secțiunilor, capitolelor, articolelor din proiectele de acte normative supuse dezbaterii, prin formularul anexat, și se vor transmite la adresa de e-mail dezbateripublice@edu.gov.ro, până la data 2 iulie 2024, ora 18:30, mai scrie Ministerul Educației.
„Pentru susținerea propunerilor/punctelor de vedere, persoanele înscrise la cuvânt vor avea la dispoziție 3 minute. În situația în care propunerile formulate sunt semnificative sub raportul conținutului, timpul dedicat susținerii acestora poate fi prelungit, o singură dată, cu încă 3 minute, de către coordonatorul/moderatorul ședinței publice”, se mai arată în anunț.
Articol în curs de actualizare