Înscrieri deschise cu o zi înainte pentru cele două dezbateri publice online organizate de Ministerul Educației pentru proiectele de legi, pe 23 și 24 august

2.449 de vizualizări
Foto: People photo created by pressfoto – www.freepik.com
În ziua dinaintea primei dezbateri organizată de Ministerul Educației conform Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, instituția anunță că se pot înscrie organizațiile interesate să facă propuneri. Termenul de înscriere este de 27 de ore, până marți la ora 11:00, cu o oră înaintea începerii dezbaterii, iar procedura implică un formular de transmis pe email dacă există propuneri de modificare pentru proiectele legislative.

Dezbaterile au loc la finalul perioadei de dezbateri anunțată de Minister. Dezbaterea pe cele două proiecte se încheie pe 24 august.

În formular este anunțat autorul propunerilor că „toate propunerile transmise pentru textul de act normativ vor fi făcute publice, fiind parte dintr-un proces dedicat transparenței decizionale”, iar autorul are opțiunea să le susțină cu publicarea numelui sau să apară anonime.

Cele două dezbateri, câte una pentru fiecare lege, au loc marți, 23 august 2022 (orele 12:00 – 16:00) și miercuri, 24 august 2022 (orele 12:00 – 16:00), în sistem de videoconferință, dezbaterea publică având ca temă cele două proiecte, astfel:

  • 23 august 2022: Legea învățământului preuniversitar
  • 24 august 2022: Legea învățământului superior

La dezbaterea publică sunt invitați să participe, în sistem online, toți cei interesați: persoane fizice și juridice, organizații ale societății civile, societăți comerciale, reprezentanți ai instituțiilor publice interesate, reprezentanți ai presei etc., în limita a 1.000 de persoane, numărul maxim admis de platforma electronică.    

Înscrierea se va realiza în sistem electronic printr-un mesaj trimis la adresa de e-mail consultare.legieducatie@edu.gov.ro, până la data de 23 august, ora 11:00.

Înscrierea va conține: 

  • numele și prenumele participantului/reprezentantului legal, după caz,
  • organizația pe care o reprezintă,
  • datele de contact,
  • numărul de telefon,
  • adresa de e-mail la care se va transmite link-ul pentru logare, precum și confirmarea participării la dezbatere.

Persoanele interesate să-și prezinte verbal propunerea în cadrul dezbaterii publice sunt rugate să se înscrie la adresa de e-mail anterior menționată și vor avea la dispoziție 3 minute pentru prezentare, scriu cei de la Ministerul Educației.

În situația în care propunerile formulate sunt semnificative, timpul dedicat susținerii acestora poate fi prelungit, o singură dată, cu încă 3 minute, de persoana care coordonează desfășurarea dezbaterii publice.

Propunerile se vor face în scris, în format electronic (Word), cu specificarea secțiunilor, capitolelor, articolelor din proiectul de act normativ la care se face referire, prin formularul anexat și se vor transmite la adresa de mail menționată anterior, adresă dedicată dezbaterii, până la data de 24 august ora 20:00.

Luarea cuvântului de către participantul/reprezentantul legal se va realiza în ordinea înscrierii pentru participarea la dezbaterea publică, mai anunță organizatorii.


4 comments
  1. Se impune impetuos ca dezbatere publică asupra proiectelor de legi ale educației să se prelungească până cel puțin pe 31 octombrie.

  2. Hocus Pocus Consultarea
    Organizarea și anunțarea publica a unor consultări atât de importante într-un termen atât de scurt arata doar necesitatea de a bifa existența acestora la număr. Nici o grijă, in tara sunt mai mult de 1000 de inspectori școlari, așa că vor avea un public ascultător și aplaudac. Sunt numiți politic, din pixul ministrului…

  3. Circul continua, ultimele spectacole!
    Cum sa organizezi consultare publică când principalii actori, cei care vor aplica prevederile legilor propuse sunt in concediu! Timpul de odihnă, concediul nu poate fi întrerupt decât în situații speciale, se face chemare oficială din concediu iar angajatul este despăgubit pentru daunele aduse. Aceste lucruri sunt in Codul Muncii din Romania, in vigoare! Profesorii nu sunt sclavii ministerului, sa fie la dispoziția acestuia în orice zi și la orice ora!
    Este un spectacol grețos, specific țărilor dictatoriale,nu democrate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesorii pot trimite proiectele de educație extrașcolară pentru 2025 la inspectoratele școlare. Pot fi depuse proiecte de concursuri, festivaluri, proiecte sociale, expoziții, tabere tematice, școli de vară, simpozioane doar pentru elevi, anunță ISMB / Modele de formulare

Profesorii care vor să organizeze proiecte de educație extrașcolară în anul 2025 pot trimite dosarele pentru aprobarea acestora și includerea lor în Calendarul Proiectelor de Educație Extrașcolară Naționale – CPEE…
Vezi articolul

Amenzi pentru părinții și directorii de școală care refuză să semneze contractul educațional, între 1.000 și 5.000 de lei / Directorii de școală pot să plătească amenda sau să presteze muncă în folosul comunității – ROFUIP 2024

Părinții sau directorii de școală care refuză să semneze contractul educațional riscă să plătească amendă între 1.000 lei și 5.000 de lei, dacă nu semnează contractul educațional, potrivit ROFUIP 2024.…
Vezi articolul