Înscrierea pentru Admiterea online la Universitatea de Vest din Timișoara a început. Rectorul Marilen Pirtea: Oferim 75 de programe la licență și peste 80 de programe de masterat, din 34 de domenii de studii universitare, cumulând peste 10.600 de locuri disponibile (P)

2.446 de vizualizări
Sursă foto: Sebastian Tătaru / Marilen Pirtea, Rectorul Universității de Vest din Timișoara
Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) a deschis în 2 iulie procesul de înscriere pentru sesiunea de admitere aferentă anului 2021. Toți candidații interesați să studieze la UVT începând cu anul universitar următor pot accesa platforma de admitere online a UVT, unde își pot crea cont, pot completa formularul de înscriere, încărca documentele necesare și depune dosarul de înscriere. Întreg procesul de înscriere se desfășoară exclusiv online.

Informații actualizate despre întreg procesul de admitere la UVT și despre toate programele de studii universitare ofertate pot fi găsite pe site-ul https://admitere.uvt.ro/ (cum să aplici, locuri disponibile, acte necesare, calendar etc.).

Rectorul UVT, Prof. Univ. Dr. Marilen Gabriel Pirtea: „Universitatea de Vest din Timișoara, cea mai importantă universitate comprehensivă din vestul țării, vine în întâmpinarea candidaților cu o ofertă de 75 de programe de studii universitare de licență și peste 80 de programe de studii universitare de masterat, din 34 de domenii de studii universitare, cumulând peste 10.600 de locuri disponibile, dintre care peste 3.700 finanțate de la bugetul de stat (2.300 de locuri pentru studiile universitare de licență și 1.400 pentru studiile universitare de masterat). De asemenea, UVT oferă și 287 de locuri finanțate de la bugetul de stat pentru candidații români de pretutindeni (etnici români din Republica Moldova, Serbia sau din alte state din Diaspora), 194 pentru ciclul de universitare de licență și 93 pentru ciclul de studii universitare de masterat. Înscrierea pentru admiterea online este acum deschisă. Vă așteptăm la UVT!

Informații detaliate despre pașii care trebuie parcurși pentru înscrierea la studiile universitare la UVT pot fi citite AICI.

Detalii despre procesul de admitere pentru un program de studii anume, calendarul sau actele necesare pot fi găsite pe pagina fiecărui program de studii, căutând AICI după domenii de studii, cicluri de studii, forme de învățământ sau limba de predare.

Pentru candidații care încă nu sunt hotărâți ce program de studii universitare să aleagă, reprezentanții Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră (CCOC) din UVT oferă servicii de consiliere pe perioada desfășurării procesului de admitere, iar platforma de consiliere psiho-vocațională YTM, dezvoltată de UVT, poate sprijini acest proces. Candidații pot afla de AICI detalii despre serviciile de consiliere puse la dispoziția lor.

Pentru informații suplimentare despre procesul de admitere, candidații pot contacta reprezentanții UVT la adresa de e-mail admitere@e-uvt.ro.

Foto: UVT

Sursă foto: Sebastian Tătaru / Marilen Pirtea, Rectorul Universității de Vest din Timișoara

Citește și Care sunt cele 14 facilități acordate elevilor cu rezultate deosebite, odată ce devin studenți ai Universității de Vest din Timișoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Propunerea ca universitățile să poată construi pe terenuri din domeniul public a venit din partea universităților de medicină, în special UMF Carol Davila – Gigel Paraschiv, secretar de stat / Instituția „caută un teren pe care să poată să-și construiască un nou sediu”

Universitățile de Medicină și Farmacie, „în primul rând UMF Carol Davila”, se află la originea proiectului de modificare a Legii învățământului superior astfel încât instituțiile de învățământ să primească posibilitatea…
Vezi articolul

Centrul FILIA și Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România cer măsuri reale pentru prevenirea și combaterea hărțuirii sexuale din universități: Un singur cod de etică din 85 analizate menționează pașii necesari pentru o sesizare

Centrul FILIA și Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) solicită implementarea unor mecanisme clare de combatere a hărțuirii sexuale și discriminării de gen în codul-cadru de etică și…
Vezi articolul