Înscrierea în clasa pregătitoare 2019. Peste 75 de mii de cereri depuse în prima săptămână, cu 22 de mii mai puţine faţă de anul trecut

1.232 de vizualizări
În prima săptămână (4 – 8 martie 2019), din prima etapă (4 – 22 martie 2019) a calendarului de înscriere în clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2019-2020, au fost introduse 75.882 de cereri în baza de date, conform situației centralizate de Ministerul Educației.

Dintre acestea, 68.252 de cereri (89,9%) vizează copii cu vârsta de șase ani (împliniţi până la data de 31 august 2019, inclusiv), iar 7.630 de cereri (10,1%), copii cu vârsta de șase ani (împliniţi în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019, inclusiv).

Părinții/tutorii legal instituiți/reprezentanții legali pot completa cererea-tip de înscriere online sau la secretariatul unității de învățământ în care se dorește înscrierea copilului, în perioadele stabilite de minister. Cererile-tip completate online trebuie validate ulterior în unitatea de învățământ aleasă pentru înscriere, în prezența părintelui și (cel puțin) a unui membru al comisiei, zilnic (luni-vineri), între orele 08:00 – 18:00.

Vineri, 29 martie a.c., vor fi afişate atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale inspectoratelor şcolare judeţene/ISMB, listele copiilor înscriși după prima etapă și numărul locurilor rămase libere.

Până acum, cele mai multe cereri sunt în Bucureşti şi în judeţele Timiş, Iaşi, Suceava şi Cluj. Vedeţi aici situaţia înscrierilor pentru fiecare judeţ în parte.

anul trecut după prima săptămână de înscrieri: 97.021 cereri

După prima săptămână (8-15 martie) din calendarul aprobat, erau completate și depuse, la nivel national, 97.021 de cereri, potrivit datelor oficiale. Este vorba despre o diferenţă de peste 22 de mii de cereri in minus anul acesta, fată de prima saptămână din 2018.

A doua etapă pentru completarea/depunerea cererilor-tip de înscriere este programată între 2 și 8 aprilie a.c. și se adresează copiilor care nu au fost înscriși/nu au participat în prima etapă, cererile fiind completate din nou, în funcție de locurile disponibile. Listele finale vor fi afișate în data de 11 aprilie. Între 12 și 19 aprilie, inspectoratele școlare vor centraliza și soluționa cererile părinților/tutorilor legal instituiți/reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși în vreo unitate de învățământ. De asemenea, va fi soluționată orice altă situație privind înscrierea în învățământul primar, având în vedere, cu prioritate, interesul educațional al copilului.

NOTA: Fotografia articolului este cu situatia de anul trecut, după prima etapa de inscrieri.

Citeşte şi:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENTE Școlile se pot înscrie în competiția „Școală Europeană” 2023 până pe 25 aprilie. Ce trebuie să conțină dosarul / Cuantumul premiilor va fi aprobat prin ordin de ministru

Ministerul Educației lansează Competiția Națională „Școală Europeană” 2023, care se adresează tuturor unităților de învăţământ preuniversitar care au fost şi sunt implicate în programele europene din domeniul educației și formării…
Vezi articolul

Un absolvent de liceu pedagogic care vrea să fie învățător și un tânăr cu studii superioare care vrea să se facă profesor pentru învățământ primar – ce trasee de angajare și profesionale vor avea, potrivit noii legi a Educației

Din anul școlar 2028-2029, absolvenții de liceu pedagogic vor da concursul național de ocupare a posturilor didactice, adică titularizarea, doar că vor putea fi angajați pe o perioadă determinată de…
Vezi articolul
Iulian Cristache

Federația părinților din preuniversitar: Noi am căzut de acord ca vacanța de iarnă să fie intersemestrială, iar calibrarea conținuturilor de predare pe semestre este responsabilitatea Ministerului și al sindicatelor

Reprezentanții părinților, elevilor și parte din sindicate au căzut de acord în ședința de astăzi de la Ministerul Educației ca vacanța de iarnă să fie vacanță intersemestrială, în anul școlar…
Vezi articolul
Silviu Iordache si Sorin Cimpeanu in iunie 2021 / Foto: Facebook.com/Iordache Silviu

Sorin Cîmpeanu, despre noul președinte pe care l-a numit la ARACIP: Criteriile au fost strict de competență profesională și managerială. Silviu Iordache a prezentat uniformele create de Cătălin Botezatu pentru compania națională TAROM și nu alte “obiecte vestimentare”

Ministrul educației explică rațiunile pentru care l-a numit ca nou președinte al ARACIP pe Silviu Iordache, fost manechin pentru Botezatu, fost fondator al partidului PRO România, profesor de religie, geografie…
Vezi articolul