Înscrierea copiilor la grădiniță și creșă se face la o singură unitate de învățământ, dar părinții pot înregistra 3 opțiuni

1.960 de vizualizări
Calendarul de înscriere pentru clasa pregătitoare
Foto: Pixabay.com
Înscrierea copiilor la creșă sau la grădiniță se face la o singură unitate de învățământ, după cum informează Inspectoratul Școlar Județean Ilfov. Conform sursei citate, Sistemul informatic integrat al învățământului din România nu permite înscrierea la mai multe unități de învățământ. Aceste aspecte se găsesc în Metodologia-cadru de înscriere.
  • Joi, 15 iunie, încep înscrierile la creșă sau grădiniță și durează până pe 30 iunie, potrivit calendarului oficial.

Articolul 17 – „(1) Inspectoratele școlare și unitățile de învățământ informează părinții prin afișare la avizier și postare pe site-urile instituțiilor, după caz, cu privire la faptul că Sistemul informatic integrat al învățământului din România (SIIIR – https://www.siiir.edu.ro/siiir/) nu permite înscrierea la mai multe unități de învățământ.

(2) În cazul în care SIIIR semnalează că pentru copilul respectiv a mai fost depusă o cerere de înscriere la altă unitate de învățământ, înscrisă în baza de date, întrucât a fost validată, dosarul de înscriere nu este acceptat și rămâne valabilă opțiunea deja asumată pentru acea unitate de învățământ”, conform metodologiei.

De menționat este că părinții pot înregistra 3 opțiuni de creșă/grădiniță în cererea-tip de înscriere, iar cererile pot fi depuse prin email, poștă sau la sediul unității de învățământ. Iată ce prevede metodologia-cadru din 26 mai 2023:

Articolul 15 – „(1) Înscrierea copiilor în unități de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică cu grupe de nivel preșcolar și/sau antepreșcolar și în servicii de educație timpurie complementare se face prin depunerea unei cereri-tip de înscriere însoțite de documente justificative.

(2) Cererea-tip de înscriere se poate transmite prin e-mail, prin poștă, cu confirmare de primire, sau se poate depune la sediul unității de învățământ la care părintele/reprezentantul legal dorește înscrierea copilului, în perioada prevăzută de calendarul înscrierii copiilor în unități de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică cu grupe de nivel preșcolar și/sau antepreșcolar și în servicii de educație timpurie complementare. În cazul înscrierii într-o unitate de învățământ cu personalitate juridică cu grupe de nivel preșcolar și/sau antepreșcolar, părintele/reprezentantul legal are posibilitatea înregistrării a trei opțiuni în cererea-tip de înscriere”.

DOCUMENT Cererea tip pentru înscrierea la grădiniță 2023:
DOCUMENT Cererea tip pentru înscrierea la creșă 2023:
  • Din septembrie 2023, grupa mijlocie la grădiniță este obligatorie, potrivit articolului 63 din Legea Educației 1/2011. Pe 14 iunie s-au afișat rezultatele după etapa de reînscrieri și numărul de locuri rămase libere.
Citește și:
Joi, 15 iunie, încep înscrierile la grădiniță, creșă și centre de educație timpurie. Modele de cerere-tip
OFICIAL Înscrierile la grădiniță și creșă încep pe 15 iunie 2023, iar reînscrierile pe 6 iunie, potrivit ordinului de ministru publicat în Monitorul Oficial
Calendarul înscrierilor la grădiniță și creșă, publicat de Ministerul Educației. Grupa mijlocie, obligatorie din septembrie / Care sunt regulile de înscriere DOCUMENT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

AUDIO O învățătoare din Târgu Mureș, către elevii ei de clasa a III-a: „Ce-i în capul ăsta al tău, groapă de nisip? Creier în niciun caz”, „minte îngustă!”, „unul mai bătut în cap ca altul, și moldovean și…”, / Un părinte a făcut multiple sesizări la autorități, fără niciun rezultat: Fata mea merge la psiholog. A lovit-o cu cartea în cap, a luat-o de maxilar, a bruscat-o din bancă

Injurii, umilințe, ton ridicat și ironii batjocoritoare adresate de o învățătoare elevilor ei se pot auzi pe înregistrările trimise Edupedu.ro de părintele unui copil din clasa a III-a de la…
Vezi articolul

Romano-catolicii și reformații, majoritatea din Transilvania, sărbătoresc la acest sfârșit de săptămână Paștele. Câți sunt, ce obiceiuri speciale au și de ce greco-catolicii se sincronizează cu ortodocșii

Mai mult de un milion și jumătate de catolici și reformați, sărbătoresc, la acest sfârșit de săptămână, Paștele. Majoritatea acestora sunt în Transilvania, zona din România unde se întâlnesc toate…
Vezi articolul

Decizia Ministerului Educației de a descentraliza administrarea testelor pentru elevi este „corectă”, susțin reprezentanții Federației asociațiilor de părinți, dar spun că nu este suficientă și cer consultări pentru o nouă procedură de testare

Decizia Ministerului Educației de a descentraliza administrarea testelor pentru elevi este catalogată drept „corectă” de către reprezentanții Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – EDUPART. Aceștia spun, într-un comunicat primit…
Vezi articolul