Înscrierea la grădiniță, la școală sau la examenul de Bacalaureat se va putea face „robotizat”, în urma unui proiect de automatizare în administrație – ministrul Cercetării, Bogdan Ivan

3.225 de vizualizări
Foto: © Samorn Tarapan | Dreamstime.com
„Înscrierea la grădiniță sau la școală sau la examenul de Bacalaureat” ar urma să se facă „de către un robot automatizat”, în urma unui proiect cu finanțare europeană pentru automatizarea proceselor din administrația publică centrală, a declarat marți dimineață, la Radio România Actualități, ministrul Cercetării, Bogdan Ivan.

În locul procedeelor de înscriere care presupun „cozi uriașe la ghișee”, acest „robot automatizat” ar urma să administreze înscrierile „foarte simplu”: „odată setate datele, ajunge să le și pună în practică”.

El a oferit exemplul înscrierilor la grădiniță, școală sau examene când a vorbit despre un „proiect în valoare de 22 de milioane de euro din bani europeni”, de automatizare a „19 procese” în cadrul administrației publice centrale.

Declarațiile lui Bogdan Ivan pe această temă, la Radio România Actualități: 

  • „Chiar ieri am lansat în dezbatere acest proiect în valoare de 22 de milioane de euro din bani europeni, prin care vom automatiza 19 procese administrative pentru administrația publică centrală, pe modelul robotizat. În această formă, vă dau un exemplu din viața reală care se poate aplica aici: înscrierea la grădiniță sau la școală sau la examenul de Bacalaureat sau la cel de capacitate să nu mai fie făcută în baza unor cozi uriașe la ghișee, ci să fie foarte simplu făcută de către un robot automatizat care, odată setate datele, ajunge să le și pună în practică.
  • Foarte important este și faptul că, atunci când vorbim de aplicații pentru finanțări, fie din bugetul de stat, fie din fonduri europene, să poată să fie făcute tot folosind acest software de robotizare, prin care se trimit automat documentele, se încarcă, ele se procesează câteva secunde și automat nu mai e nevoie ca oamenii să stea la cozi la ghișee, să-și piardă timpul cu dosare de sute de pagini. Totul va fi standardizat în această formulă și începem să ne îndreptăm spre o modernizare a administrației din România”. 

În urmă cu o săptămână a avut loc conferința de deschidere a proiectului „Automatizarea proceselor de lucru în administrația publică”. Potrivit Agerpres, ministrul Ivan a spus, cu acea ocazie, că „această investiţie va implementa soluţii pentru 18 instituţii publice din administraţia centrală”. Iar, potrivit aceleiași surse, Autoritatea pentru Digitalizarea României a menționat ca obiectiv general al proiectului sprijinirea transformării digitale, creşterea productivităţii, a rezilienţei, reducerea erorilor şi a timpului de prelucrare a cererilor (cetăţenilor) adresate autorităţilor publice, prin adoptarea de soluţii de automatizare a proceselor de lucru robotice – RPA (automatizarea sarcinilor laborioase, repetitive şi bazate pe norme).

  • Valoarea proiectului este de 107,43 milioane de lei fără TVA, echivalentul a 21,9 milioane de euro, bani din PNRR. Durata de implementare a proiectului este de 31 de luni, în perioada 30 mai 2023 – 31 decembrie 2025, potrivit Agerpres.

Foto: © Samorn Tarapan | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


2 comments
  1. Unde erau cozile in Romania la înscrierea la școală,grădinița și bacalaureat?Gata asta este automatizare,alte firme de partid să câștige licitații cu parandaraturi pe milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Transport gratuit pentru elevi

Aproape 4.000 de școli din România funcționează fără autorizație de securitate la incendiu, anunță ministrul Lucian Bode: „Ne confruntăm cu o problematică sensibilă reprezentată de securitatea la incendiu a clădirilor în care funcționează unitățile școlare”

Aproape 4.000 de școli din România funcționează în acest moment fără autorizație de securitate la incendiu, a anunțat ministrul Lucian Bode în ședința organizată marți dimineață înaintea începerii anului școlar,…
Vezi articolul