Înscriere la liceu 2023, etapa a II-a. Elevii admiși în clasa a IX-a depun dosarul în perioada 14-16 august, conform procedurii ISMB. Documentele necesare pentru confirmarea locului

2.196 de vizualizări
Foto: © Valerii Honcharuk | Dreamstime.com
În perioada 14-16 august, elevii declarați admiși în clasa a IX-a, etapa a II-a, depun la unităţile de învățământ liceal dosarele de înscriere, cu actele necesare, conform procedurii operaționale a Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

Rezultatele admiterii la liceu, etapa a II-a, au fost afișate de inspectoratele școlare – listele pe fiecare județ

Perioada în care se depun dosarele diferă de la un județ la altul. În București, dosarele de depun la școală în perioada 14-16 august, în județul Prahova au fost stabilite zilele de 14 și 15 august.

  • Luni, 14 august, este zi liberă legală, punte cu marți, 15 august (Adormirea Maicii Domnului), ceea ce înseamnă că bugetarii nu lucrează. Având în vedere că inspectoratele școlare au stabilit perioada de 14-15 august, există posibilitatea ca unii angajați din școli să lucreze.

Înscrierea la licee a candidaţilor declaraţi admişi în etapa a II-a se efectuează pe baza următoarelor acte, conform ISMB:

  • cererea de înscriere; (se descarcă de pe site-ul liceului/se ridică de la Comisia de înscrierea a liceului);
  • cartea de identitate (dacă este cazul) şi certificatul de naştere;  
  • adeverinţă cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională-clasa a VIII-a; 
  • foaia matricolă pentru clasele V – VIII (cu calculul mediei generale); 
  • fişa medicală;

Programul de înscriere diferă în funcție de liceu. Verificați site-ul liceului, avizierul sau sunați la secretariat pentru informații despre program.

Cererile s-au depus până miercuri, 9 august, la centrul stabilit de fiecare inspectorat școlar în fiecare județ, potrivit calendarului oficial.

Cererile pentru a doua etapă au putut fi depuse de cei care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen, precum și de candidații care au fost respinși la licee. De asemenea, aici intră și elevii care nu au susținut Evaluarea Națională.

Cererile de înscriere s-au depus la centrele stabilite în fiecare județ sau la inspectoratul școlar, pe emailul comunicat de fiecare instituție.

Foto: © Valerii Honcharuk | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Rezultatele admiterii la liceu, etapa a II-a, au fost afișate de inspectoratele școlare – listele pe fiecare județ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sorin Cîmpeanu, ministru al Educației în țara europeană cu cele mai multe școli care au latrine: Toaleta, chiar dacă este în curte, ea poate să fie conformă. Cu toții am fost la festivaluri, cu toții mergem la plajă și sunt toalete conforme

„Este o problemă exagerată, pentru că de multe ori lor legăm digitalizarea și calitatea educației de toaletă. Toaleta, chiar dacă este în curte, ea poate să fie conformă. Cu toții…
Vezi articolul

Orele suplimentare pentru profesori se compensează prin ore libere plătite în următoarele 90 de zile calendaristice după efectuarea acestora. Dacă nu este posibilă compensarea în cele 90 de zile, orele suplimentare se vor plăti cu un spor aplicat la salariul de bază, potrivit contractului colectiv de muncă

Profesorii și angajații din școli și grădinițe pot fi solicitaţi să presteze ore suplimentare numai cu acordul lor, după cum prevede contractul colectiv de muncă (CCM) la nivel de sector – Învățământ.…
Vezi articolul