INS: Cheltuiala românului pentru educație a crescut cu 15 bani în ultimii 3 ani. Sumele date pe impozite și taxe au crescut cu 165% din 2015 până acum

2.221 de vizualizări
Cheltuielile cu Educația
Foto: Edupedu.ro
O familie a cheltuit, în medie, în trimestrul al treilea din 2018, 3,48 de lei pe lună pentru educație, potrivit celor mai recente date publicate azi de Institutul Național de Statistică. În același trimestru din 2015 suma cheltuită a fost de 3,33 de lei, cu doar 15 bani mai mică. Asta înseamnă o creștere a cheltuielilor cu educația de 4,5% pe ultimii 3 ani. În schimb, cheltuielile pentru impozite, taxe și contribuții au crescut de 2,6 ori în sumă exactă, în intervalul de timp 2015-2018, potrivit acelorași date.

În cheltuielile de consum, Educația are o pondere de doar 0,2% în trimiestrul III din 2018. Procentul a rămas neschimbat față de același trimestru din 2015, potrivit datelor analizate de Edupedu.ro.

Asta în condițiile în care cheltuielile de consum totale ale unei familii au crescut, în medie, din 2015 până în 2018 de la 1.693 de lei până la 2.355 de lei. Adică o creștere de 662 de lei, care procentual înseamnă 39,1%.

Cheltuielile pentru impozite, taxe și contribuții au crescut însă, cel mai mult, dintre grupele de cheltuieli pe care o persoană le are, potrivit Institutului Național de Statistică. De la 461 de lei în trimestrul al III-lea din 2015, până la 1.222 de lei în trimestrul al III-lea din 2018. Este vorba despre o creștere de 165%.

Potrivit metodologiei, impozite, contribuţii, cotizaţii, taxe înseamnă ansamblul cheltuielilor băneşti destinate plăţilor cu caracter obligatoriu către sistemul fiscal (impozite, contribuţii, cotizaţii, taxe).

FOTO: Edupedu.ro


2 comments
  1. Cheltuielile cu transportul si mancarea , fie ca e copil de cresa/gradinita sau elev , sunt in medie 450 ron/copil ! Nu mai faceti media cu cei care nu merg nicaieri… De sus se vede altfel…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

SURSE Ligia Deca își modifică propriile Legi ale educației pentru a treia oară, la nici un an de la promulgare: Proiect de OUG prin care universitățile pot ridica construcții, din fonduri externe nerambursabile, pe terenuri din domeniul public, care nu sunt în proprietatea lor / Introduce Informatica și Arhitectura în aria de discipline STEM, după ce le-a exclus prin legea învățământului

Ligia Deca își modifică propriile Legi ale educației, la doar 8 luni de la promulgare și după 8 ani de lucru pe aceste proiecte din poziția de consilieră a lui…
Vezi articolul
Remus Pricopie / Foto: Agerpres

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, crede că politica celor trei scenarii, aplicată școlilor, este “corectă” și pune în context electoral discuția despre redeschiderea unităților de învățământ

Rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), Remus Pricopie, fost ministru al Educației, a luat poziție, joi, în discuțiile privind situația școlilor închise din cauza pandemiei Covid-19. El…
Vezi articolul