UPDATE Inițiativa PSD cu impact bugetar de peste jumătate de miliard pe lună, adoptată de Senat: Toți profesorii din România să primească un stimulent 2.000 de lei pe lună pe perioada stării de alertă și de urgență. Restul angajaților din școli să primească 1.500 de lei pe lună

4.094 de vizualizări
Foto: Senatul României
UPDATE: Senatul a adoptat luni propunerea legislativă prin care se acordă în perioada stării de urgenţă şi de alertă stimulente de risc cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar şi universitar de 2.000 de lei lunar şi personalului nedidactic şi auxiliar – 1.500 de lei lunar, potrivit G4Media.ro.

S-au înregistrat 85 voturi „pentru”, 25 împotrivă şi 13 abţineri.

Propunerea legislativă va merge la Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Inițiativa legislativă a PSD care prevede acordarea unui stimulent de risc de 2.000 de lei pe lună pentru toți profesorii din România și 1.500 de lei pentru personalul auxiliar și nedidactic a intrat astăzi, în procedură de urgență, în dezbaterea Senatului, potrivit G4Media.ro.

Proiectul a primit luni aviz favorabil din partea Comisiei de muncă a Senatului, după ce săptămâna trecută a primit raport de admitere de la comisia de învățământ. Tot azi, proiectul urmează să intre la plen pentru a primi votul final ca să poată fi transmis Camerei Deputaților, forul decizional.

Inițiativa, depusă la începutul lunii septembrie, a fost semnată de cinci parlamentari PSD: Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Robert Cazanciuc, Alfred Simonis și Radu Preda. Senatul este primă Cameră sesizată în acest caz.

Potrivit articolului 1 al propunerii legislative:

  • ”Cadrele didactice, precum si personalul didactic auxiliar si personalul nedidactic din mvatamantul de stat vor primi un stimulent de rise in cuantum de 2000 de lei lunar, respectiv de 1500 de lei lunar acordat pe toata durata starii de alerta si a starii de urgenta, pentru implicarea si expunerea in fata riscului raspandirii coronavirusului COVID-19”.

Stimulentele ar urma să fie acordate ”pentru implicarea și expunerea în fața riscului răspândirii coronavirusului COVID-19” și nu se cuprinde în baza lunară de calcul al contribuției de asigurări sociale, contribuției de asigurări sociale de sănătate, respectiv al contribuției asiguratorii pentru muncă.

Citește articolul complet pe G4Media.ro


9 comments
  1. Afirmațiile dvs. sunt în mod vădit tendențioase. Țin să vă precizez că în perioada în care în unitățile de învățământ cursurile au fost suspendate, atât eu cât și colegii mei ne-am făcut treaba cât de bine am putut cu mijloace tehnice proprii. Pe de altă parte, în sistemul privat, cei care au stat acasă cu 75% din salariu, au fost în șomaj tehnic, astfel că nu au prestat activități lucrative de niciun fel. Ați fi vrut oare să ne ținem orele pe Zoom, Teams sau 24edu.ro fără nicio remunerație? Nu am primit niciun fel de sprijin financiar pentru vrei pregătire în ce privește digitalizarea. Nu știu de unde aveți aceste informații eronate. În altă ordine de idei, nu afost nicio problemă atunci când medicii, polițiștii, polițiștii locali sau jandarmii au primit stimulente financiare în condițiile pandemiei, întrucât acestea au fost propuse de PNL. Toată această frustrare care emană pe rețelele de socializare cu privire la stimulentul acordat profesorilor, are o conotație politică, deoarece proponuerea a venit din partea PSD.

  2. Sigur ca ne expunem riscului!nu mai zic ca m am saturat sa fac obs.de pus masca corespunzator…!nu este usor,ba di ce in ce mai greu!dar,trebuie…..pacat de copii,de elevii nostrii…si asa o duc greu! Putem daca vrem sa muncim!orice banut este binevenit.

  3. Dacă profesorii în condițiile de fata refuza online refuza înregistrarea lecțiilor. Sa nu uitam ca o perioada nu au făcut nimic, dar au primit 100% leafa fata dr cei din privat 75% . Cum spuneam ,dacă se lasă cumpărați si de data asta isi pierd definitiv respectul părinților si al elevilor. Nu au pic de pregătire în tehnica folosirii pc-ului deși au promit bani pentru specializare. De ce PSD nu suplimentează în pregătirea profesorilor. În aducător. Nu cumpărând voturi. Domnilor profesori ,stârniti jena si sila.

    1. Nu am cerut noi suplimente, de ce vă stârnim silă? Medicii v-au strârnit silă? Dar pensionarii?
      După cum vă exprimați, “tehnica folosirii pc-ului”, nu cred că aveți o idee clară a ceea ce presupune școala online. Știm cu toții să folosim pc-ul, nu e rachetă.
      Ce înțelegeți prin “se lasă cumpărați și de data aceasta”? Când ne-am mai lăsat cumpărați? Care a fost suma și ce am dat la schimb?
      Fiecare cetățean cunoaște profesori prost pregătiți. Fiecare are impresia că ar putea fi profesor și s-ar descurca de minune.

    2. Hopa, hopa. Ia, stop joc oleaca. Ce profesori au primit bani pentru specializare???? Tare, tare, ca nu aud. NICIODATA cursurile de formare nu au fost altfel decat pe banii nostri din buzunar. Au existat de cand sunt eu in invatamant, vreo 15 ani, 3 proiecte nationale mari si late din fonduri europene: TIC, Personalul didactic pe tot parcursul vietii bla bla si CRED. TIC nici macar nu l-am prins decat pe final. Iar celelalte doua au oferit 700 si 600 ron fiecare pentru 120 de ore. Sa nu uitam ca sunt oameni care pana la CCD-ul de la judet fac 100km. Cei 600 lei nu acopera NIMIC. Nu scoti nici benzina 120 de ore. Uite de-aia nici nu fac CRED. Eu trebuie sa pun bani din buzunat triplu si nici nu am cu ce merge. Deci, stimabile, aberezi la maximum. Cursure le platim noi, singurii prosti din tara asta care ne formam, predam si ne conformam pe banii nostri si cu tot adus de acasa. N ai sa mai vezi asa prosti…

    3. Cum adică nu au făcut nimic? Ați locuit cu mine să vedeți că am muncit zilnic peste 14-16 ore pentru lecțiile on-line (refacerea conținuturilor, adaptarea metodelor, comunicarea cu fiecare în parte etc.)? Cum puteți generaliza? Analizați un pic ce spuneți…

  4. Poate sa-mi dea si mama stimulentului. Vreau sanatate fizica si mintala. In acest ritm infernal fara nicio masca si fara conditii nu se mai poate. O sa crapam de epuizare. In 5 minute nu am reusit decat sa ies din clasa si sa ajung in alta clasa(daca alerg putin). Cand sa mai indeplinesti alte sarcini, documente si sa ajungi la baie. De mancat…lasa…

  5. Păi?! marea majoritate a ”dascălilor”, specializați în apartenență politică, șpăgari și puturoși, fără responsabilitate față de ”produsul” muncii lor, analfabeții funcțional, trebuie să fie bine remunerați și pentru că haita roșie are nevoie de voturile lor…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Premiul Nobel pentru Pace 2022: Lupta pentru drepturile omului a dus distincția la Ales Bialiatski din Belarus și la două organizații pentru democrație. Cei 918.000 de euro se împart în mod egal

Premiul Nobel pentru Pace pentru anul 2022 este acordat avocatului pentru drepturile omului Ales Bialiatski din Belarus, organizației ruse pentru drepturile omului Memorial și organizației ucrainene pentru drepturile omului Center…
Vezi articolul

Ministrul Cîmpeanu susține că testele Brio sunt omologate, dar pe site-ul Ministerului Educației acestea apar cu decizie de neomologare în cazul disciplinei Istorie, cuprinsă în testare, deci nu pot fi folosite în sistemul de învățământ preuniversitar, potrivit legislației. Nu există omologare publicată nici pentru Matematică, ci doar pentru ciclul primar și Limba română

Testele Brio, care vor fi susținute de circa 100.000 de elevi din 329 de școli, începând de luni, 30 mai, au primit decizie de neomologare pentru disciplina Istorie, în ianuarie…
Vezi articolul

BAC 2020 – Ministerul Educației face damage control, după ce a scos obligativitatea corectării încrucișate din Ordinul cu regulile de Bacalaureat: evaluarea încrucișată între județe a lucrărilor nu este exclusă

Ministerul Educației condus interimar de Daniel Breaz acuză că în spațiul public au apărut “dezinformări” cu privire la evaluarea lucrărilor de la Bacalaureat 2020, după ce ministrul a scos cu…
Vezi articolul

Salariul profesorului debutant nu ajunge în 2024 la salariul mediu pe economie, așa cum au promis guvernanții / Premierul Ciolacu, în urmă cu 3 luni: Vom pleca de la salariul debutantului, salariul mediu pe economie, am promis și cred în acest lucru – VIDEO

Salariul profesorului debutant va fi, de la 1 ianuarie 2024, de 6.080 de lei, iar de la 1 iunie 2024 acesta crește la 6.446 de lei, conform grilelor de salarizare…
Vezi articolul