Ingrid Vârlan, eleva care a fost admisă la cea mai prestigioasă academie militară din SUA – West Point – a intrat în top cele mai bune 1% rezultate la matematică, pe singurul loc alocat României. Cum a fost? „Mâinile sângerânde după antrenamente și creierul aburind după sute de teste de engleză și matematică”

5.507 vizualizări
Foto: Nicolae Milea
Elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir”, din Breaza, județul Prahova, Ingrid Vârlan a fost admisă la Academia Militară West Point, în Statele Unite ale Americii, anunță liceul militar pe care aproape l-a absolvit, într-o postare pe Facebook. „Ne mândrim cu performera noastră, eleva plutonier adjutant Ingrid Vârlan”, scrie instituția de învățământ în mesaj. Sunt 60 de locuri pentru studenții internaționali, oferite de Statele Unite țărilor partenere. Anul acesta pentru România a fost un singur loc disponibil.

„Am fost admisă la West Point, Class of 2026”, aceasta este vestea pe care Colegiul militar anunță că a primit-o de la Ingrid Vârlan, iar acesta este rezultatul „unui proces de admitere extrem de competitiv și bazat pe un număr de criterii foarte selective”.

Ingrid a reușit să ocupe singurul loc alocat pentru România, în acest an, pentru Academia Militară „West Point”.

„West Point, cea mai prestigioasă academie militara din US și una dintre cele mai recunoscute în lume, cu o tradiție ce depășește 200 de ani, a reprezentat pentru mine încă de la începuturile experienței mele de elev militar un vis frumos, parte a unui gând măreț ce începea să se contureze. Clasa a IX-a, începuturi și un gând, clasele a X-a și a XI-a, pandemie și așteptări, clasa a XII-a doar extrem de multă muncă și 12 teste / etape înainte de primirea acceptului final. Scrisoarea din partea USMA a venit vineri și lucrurile sunt fierbinți, atât de fierbinți încât nici nu știu cum să mă bucur, este un paradox să lupți atât pentru un obiectiv, să sacrifici totul pentru a-l obține, să ai mâinile sângerânde după antrenamente și creierul aburind după sute de teste de engleză și matematică, iar mai apoi, după un plâns, un râs și multe îmbrățișări să te gândești deja la următorul pas,” a spus Ingrid.

Un singur pas a mai rămas, bacalaureatul din sesiunea specială. Aceasta va începe pe 11 mai, conform calendarului publicat recent. Rezultatele finale se dau pe 29 mai.

„Este apreciată ca unul dintre cei mai buni elevi ai Colegiului Național Militar „Dimitrie Cantemir”, ca urmare a unei combinații perfecte între muncă, seriozitate și consecvența cu care și-a urmat visul, a faptului că a performat la cel mai înalt nivel atât la învățătură, cât și în numeroasele activități în care s-a implicat. A reușit să-și împartă timpul între orele la clasă, activitățile extracurriculare, pregătirea militară, proiectele Erasmus+, îndatoririle de elev gradat, voluntariat și dezvoltare personală”, scriu reprezentanții liceului militar despre elevă.

„La sfârșitul anului 2021 am primit cu mare onoare rezultatul testelor primei etape în care am fost nominalizată/desemnată oficial candidat unic al României pentru USMA. Satisfacție mare, motiv de fericire și multe emoții, dar totuși am fost avizată că sunt la jumătatea drumului și că urmează etapa a 2-a în proces, timp în care va trebui să relaționez direct cu academia și că voi avea de susținut noi evaluări, respectiv testele TOEFL și SAT. Experiența bac-ului american a fost unică și, după extrem de multe teste de engleză și matematică aplicată și parcurgerea unui „ceaslov” de 1500 de pagini, mă bucur de final. Rezultatele obținute la test, respectiv clasarea în primii 9% din totalul celor care au dat testul în acest an mă bucură, în plus, clasarea în 1% procent la partea de matematică mă onorează pe mine și pe toți cei care mi-au fost dascăli în acești 12 ani de școală”, spune Ingrid.

Puteți vedea mai jos, schematic, ce înseamnă aplicația de admitere:

Plecarea în Statele Unite este programată să aibă loc peste două luni: „lucrurile se vor precipita foarte mult în perioada următoare, mai am o lună până la bac-ul românesc, iar mai apoi încă o lună până la plecarea în USA. Aceste 2 luni vor fi extrem de încărcate și va trebui să valorific în mod optim scurtul timp rămas pentru pregătirea de bac, dar și cea militară/sportivă pentru Cadet basic training sau Best Barracks – perioadă de 6 săptămâni în care va trebui să fac față cu succes la programul militar de pregătire extrem de dificil și solicitant fizic și mental.”

West Point Military Academy este cea mai cunoscută și prestigioasă academie miliatară americană. Se află la 50 de mile nord de New York, re râul Hudson, într-o rezervație de aproape 6.500 de hectare.

Pentru a fi admis la West Point, candidații internaționali trebuie să aibă între 17 și 23 de ani, să fie necăsătoriți și fără să aibă copii. Sunt oferite până la 6 locuri țărilor partenere, în total fiind 60 pentru alte state. În fiecare an, în jurul natei de 1 iulie circa 1.200 de noi cadeți intră în instituție, momentul fiind unul festiv.

O zi din viața unui cadet:

Clasele sunt mici, câte 18 studenți pe grupă, iar în plus față de curriculumul de bază, care are toate disciplinele, de la arte la științe, și un curs obligatoriu de inginerie pe 5 ramuri, cadeții pot opta pentru 37 de domenii de studiu. Au la alegere și peste 100 de activități extracurriculare.

După absolvire, cadeții sunt înrolați în Armata Statelor Unite. Devin cadre militare active pentru minimum 5 ani.

Anul trecut, cadeta Elizabeth Bradley, care va absolvi în acest an Academia, a bătut recordul pentru cursul cu obstacole de interior având un timp de 2:20. Precedentul record fusese stabilit în octombrie 2013, pentru fete, fiind de 2:26.


5 comments
  1. Bravo ei!Dar sincera sa fiu e cam nasol sa muncești atâta și apoi sa fii doar un pion in mâna oricui.Sa fii doar un pion de sacrificiu și altul sa decidă pentru tine în ciuda talentului și inteligentei dovedite e cam trist.

    1. daca taceati….dupa absolvirea academiei are usa deschisa spre functii mai inalte, nu ramane un simplu soldat.

      1. Ati văzut armele acelea de sute de milioane atât de admirate,etalate și vândute pentru cine plătește mai mult?E același lucru.Cred ca au programe superbe,sunt sigura ca o sa aibă deschise uși la care nici nu se gândea dar in final este doar o investiție și investiția nu este făcută din start pentru ea.Ca sa te primească acolo prima condiție este sa lucrezi pentru ei.Inteles’?Avea alte opțiuni?La cât de inteligenta și capabilă este mai bine își făcea o afacere și era mai bine pentru ea.Asa o sa albească dinainte de vreme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Concurs despre implicarea în comunitate a tinerilor, leadership și vorbit în public pentru elevii de liceu, lansat de Comisia Europeană. Înscrierile sunt deschise până pe 9 octombrie la Lider european 2023

Înscrieri deschise pentru elevii de liceu până pe 9 octombrie la concursul „Lider european” 2023, anunțate de reprezentanța Comisiei Europene în România. Competiția „își propune să dezvolte abilitățile de leadership…
Vezi articolul

INTERVIU Elev de clasa a XI-a, în prima zi de școală, după mai bine de un an: Am simțit o apropiere umană de care am dus lipsă. Am vorbit ca între oameni, nu ca între elev și profesor. Despre școala online: Am realizat că cel mai important în viață este să fii autodidact

Ștefan este elev în clasa a XI-a la o școală din Suceava și astăzi, 19 mai, a fost pentru prima dată într-un an și două luni când și-a revăzut toți…
Vezi articolul