INFOGRAFIC Cele mai bune alimente pentru sănătatea creierului și combaterea declinului cognitiv, potrivit Harvard Health / Sunt aceleași care vă protejează inima și vasele de sânge

511 vizualizări
Foto: Pixabay.com
La fel cum nu există o pastilă magică pentru a preveni declinul cognitiv, nu există un singur aliment atotputernic pentru creier care poate păstra performanțele acestui organ esențial pe măsură ce îmbătrânești, transmite Harvard Health.

Nutriționiștii cred că cea mai importantă strategie este să urmați un model alimentar sănătos care să includă multe fructe, legume, leguminoase și cereale integrale. Încercați să obțineți proteine din surse vegetale și din pește și alegeți grăsimi sănătoase, cum ar fi uleiul de măsline sau de canola, mai degrabă decât grăsimi saturate.

Legume și frunze verzi

Legumele și frunzele verzi, cum ar fi varza kale, spanacul, varza și broccoli, sunt bogate în nutrienți sănătoși pentru creier, cum ar fi vitamina K, luteină, acid folic și betacaroten. Cercetările sugerează că aceste alimente pe bază de plante pot ajuta la încetinirea declinului cognitiv.

Citește articolul integral pe G4Food.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Vaccinul anti-Covid-19 pentru copiii de 5-11 ani ajunge în țară în a doua jumătate a lunii ianuarie. Programările pentru imunizare se pot face în platformă abia după ce sosesc dozele în țară, precizează RoVaccinare

Vaccinarea cu doza specială Comirnaty, produsă de Pfizer pentru a fi administrată copiilor de 5-11 ani, ar putea începe în a doua jumătate a lunii ianuarie, potrivit anunțului CNCAV, postat pe…
Vezi articolul

Doar 2 universități românești apar în top 1000 și încă zece în top 2000 al ranking-ului “web” al universităților, Webometrics. Ultima astfel de instituție din România – pe locul 27.000+ la nivel global

Universitatea Babeș Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca se află în fruntea instituțiilor românești de învățământ superior, incluse într-un clasament internațional al universităților în funcție de prezența lor “pe web”, Webometrics. Doar…
Vezi articolul