Cazul Elenei Petrașcu – numită recent secretar general la Ministerul Economiei, după ce a mai fost în nenumărate funcții publice, care i-au adus chiar și 600.000 de lei pe an – nu este singular. „Mobilitatea în funcţia publică” li se aplică mai multor astfel de funcționari. Toţi au însă un lucru în comun: au absolvit un master la Academia Națională de Informații a SRI sau sunt absolvenți ai Academiei Naționale de Informații şi câştigă sume importante de la stat.
„Capturarea politicii de către servicii secrete şi militari nu este nicăieri în regiune atât de mare ca în România, unde procesul a dus la o accentuată contra-selecţie, împingând la vârf doar holograme – oameni vulnerabili şi dispensabili, ce nu pot avea o carieră fără protecţia epoleţilor, uniţi într-o francmasonerie a sfertodocţilor şmecheri”, notează Sorin Ioniţă de la Expert Forum într-un comentariu pe contributors.ro.
Elena Petrașcu este o obișnuită a funcțiilor de conducere la stat, fie în ministere, fie în companiile cu capital de stat.
Elena Petraşcu e absolventă a Facultăţii de Drept (1995) şi a Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul” (2010), potrivit Adevărul. Ultimul său job a fost la Portul Constanța, unde a fost președinte al Consiliului de Administrație începând cu 2018.
A fost dată afară în aprilie 2021 de ministrul Transporturilor de la acel moment, Cătălin Drulă, după ce două rapoarte ale Corpului de control, precum și o decizie în primă instanță aratău că numirea sa a fost făcută în urma unor vicii procedurale. În februarie 2021, ea fusese dată afară și de Stelian Ion din funcția de secretar general al Ministerului Justiției, funcție în care fusese numită de predecesorul acestuia, Cătălin Predoiu, în 2020.
1 comment
Pai ce va asteptati sa lucreze la privat pe salarii mizere sau prin alte joburi la stat de 2 lei, astia de la “informatii” au dus-o intotdeauna bine atat in epoca de aur cat si in cea de acum.