Încrierile la liceu au început. Cererile pentru confirmarea locului repartizat pot fi depuse până pe 20 iulie. Ce conține dosarul

5.166 de vizualizări
https://www.dreamstime.com/three-students-talking-their-studies-campus-education-concept-friendship-group-people-image147648226
Foto: © Olha Romaniuk | Dreamstime.com
Luni, 13 iulie, au început înscrierile la liceu pentru candidații care au fost repartizați în prima etapă. Această etapă durează o săptămână, până pe 20 iulie, și în acest interval are loc depunerea/transmiterea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi.

Dosarele de înscriere cuprind actele de studii în original, dacă sunt depuse fizic, sau actele în copie, dacă sunt trimise prin poștă sau online.

Informațiile sunt necesare celor 113.480 de elevi care au fost repartizaţi în prima etapă de admitere la liceu.

Cererile de înscriere diferă de la o școală la altă, iar formularele pot fi ridicate de la comisia de înscriere. Pentru exemplificare, așa arată cererea de înscriere în clasa a IX-a de la Colegiul Național „Iulia Hașdeu” din București.

Care sunt actele necesare pentru înscrierea la liceu

Înscrierea la licee a candidaţilor declaraţi admişi în urma repartizării computerizate se efectuează pe baza următoarelor acte:

  • cererea de înscriere (primită de la liceu, formularul diferă de la o școală la alta);
  • cartea de identitate (dacă este cazul) şi certificatul de naştere; (unele licee solicită și copii de pe actele de identitate ale părinților)
  • adeverinţă cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională – clasa a VIII-a;
  • foaia matricolă pentru clasele V – VIII (cu calculul mediei generale);
  • fişa medicală (în aceasta se solicită și dovada vaccinărilor de către unele școli)

Candidaţii care în perioada 13-20 iulie 2020 nu îşi depun dosarele de înscriere la liceu sunt consideraţi retraşi, iar locurile corespunzătoare sunt declarate neocupate şi vor fi utilizate pentru rezolvarea cazurilor speciale.

Pe 24 iulie începe a doua etapă de admitere la liceu – calendarul este aici.

Foto: ID 147648226 © Olha Romaniuk | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


4 comments
  1. E inimaginabil gradul de inapoiere, in aproape era 5G:

    1. “Dosar” de confirmare, cel mai probabil in forma fizica”?! E cu sina sau cu sfoara? Numai termenul “dosar” iti face parul sa se zbarleasca pe ceafa, de ce sa fie usor?

    2. Cum sa difere cererea de la un liceu la altul?! Nu tin de acelasi minister? Ce difera, antetul? Cu campuri free-text acoperi orice specificitati

    3. Certificat de nastere?! Ce rost are, daca ai buletin, cum au majoritatea? Liceele comuniste au nevoie si de solicită și copii de pe actele de identitate ale părinților!!

    4. Notele de la Evaluare si foaia matricola?! Cine emite dovezile respective, nu tot Ministerul Educatiei? De ce sa mai vin eu cu ele de acasa? Alooo, a auzit cineva de sistem informatic, baze de date etc?

    E tragic si absurd!

    1. 1. Toate documentele stocate ptr fiecare elev la scoala trebuie sa stea in ceva, ordonate si nemototolite.
      2. Mai toate școlile, ca orice instituție isi realizeaza documentele sub un antet cu datele de identificare ale unității.
      3. Buletinul nu mai prevede prenumele părinților. Părinții poate au alt nume ptr ca traiesc in concubinaj sau sunt divorțat. Baza de date SIIIR are ne ori de multe date de identificare ptr fiecare elev. Conform ROFUIP părinții trebuie trași la răspundere daca nu trimit elevul la scoala. Asa, părintele poate fi identificat oricand, chiar si cu ajutorul politiei.
      4. Ministerul a publicat niste coduri in loc de nume. Asa va sti si scoala ce parcurs școlar a avut elevul.

      Nu faceti, prin indignarea domniei voastre, decât să confirmați bănuiala că sunteți “gică contra” si ca daca e pe o listă de admitere elevul trebuie primit in 2020 si livrat in 2024, daca se poate si cu bacul luat. Eventual, doamne fer’ să vă fie “luată urma” si sa fiti deranjat de scoala 4 ani.

      1. Sa traiti, tovarasu profesor anonim!
        Toate cele mentionate cu rigiditate de domnia voastra mai sus se rezolva simplu, prin sisteme informatice si baze de date. Dar desigur, asta presupune si calificarea cadrelor didactice si personalului auxiliar in folosirea acestora.
        Communism strong with this one is!

  2. Mă întreb de ce nu s-a realizat totul exclusiv online. Ne putem imagina că, și dacă se lucrează doar cu 1-2 elevi la depunerea actelor, măsurile de protecție sunt minime. Ca de obicei, ministerul și inspectoratele noastre fac lucrurile pe jumătate. Codificăm totul, sub masca transparenței instituționale, ca apoi să răscolim sute de documente trecute prin mâinile deponenților, ale profesorilor care se ocupă de înscrieri, ale secretarilor etc. Este incredibil cum atâția inspectori sau directori de școli nu au avut nicio luare de poziție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii din Iași se pot înscrie pentru prima dată la Liceul Universității „Alexandru Ioan Cuza” / Sunt 52 de locuri disponibile la Matematică – informatică și Științe sociale în anul școlar 2023-2024

Liceul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași organizează admitere la liceu în 2023 pentru prima generație de elevi. Sunt 52 de locuri disponibile în 2 clase, una de Matematică –…
Vezi articolul

Elevii care au obținut locul I la olimpiadele naționale sau au luat premii la competițiile internaționale se vor putea înscrie la liceu, fără susținerea Evaluării Naționale, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență

Absolvenții clasei a VIII- a pot fi înscriși în clasa a IX-a, fără susținerea evaluării naționale, și peste numărul maxim de elevi cuprins în acea formațiune/clasă, dacă au obținut locul…
Vezi articolul