Încheierea mediilor în 5 secunde. „Dăm două clickuri și avem situația fiecărui elev”, spune Maria Stoian, directoarea Școlii “Carmen Sylva”, Neamț, despre utilizarea Catalogului Viva / Florentina Golea, director Școala „Sturdza” din Tecuci: Generează adeverințele și foile matricole / Eduard János Poti, directorul Liceului Reformat din Satu Mare: Notarea automată e foarte bună

Foto: VIVA

Modalitatea în care Platforma de Management Școlar Viva Catalog le ușurează munca profesorilor a fost explicată de 3 directori de instituții de învățământ. „Dăm două clickuri și avem situația fiecărui elev: toate absențele motivate și nemotivate. Acesta este unul dintre avantaje”, a precizat Maria-Ramona Stoian, directorul Școlii Gimnaziale “Carmen Sylva” din comuna Horia, județul Neamț.

„Este foarte ușor de utilizat chiar și pentru colegii care poate la început au fost un pic mai reticenți și care spuneau că sunt mai aproape de pensie și nu se descurcă foarte bine cu tehnologia. Nu a întâmpinat nimeni niciun fel de problemă, niciun coleg nu s-a plâns că nu reușește să acceseze, că nu reușește să pună absențe, note. Este foarte ușor de utilizat”, a povestit Maria-Ramona Stoian.

Directoarea Școlii Gimnaziale “Carmen Sylva” din comuna Horia, județul Neamț, a menționat cum diriginții pot fi ajutați de Catalogul Viva, în privința situației absențelor și mediilor:

„Mă uit acum că avem și aceste burse sociale la care știți că e importantă prezența elevilor la cursuri. Dăm două clickuri și avem situația fiecărui elev: toate absențele motivate și nemotivate. Acesta este unul dintre avantaje.

Tot la burse mă refer acum. La copiii de clasa a V-a, bursele de merit se acordă începând din ianuarie, iar metodologia spune că acordăm aceste burse pe baza mediei notelor copiilor din primele două module, din septembrie și până în decembrie. Ca să nu stea dirigintele să calculeze toate mediile, automat la final apare la fiecare copil media lui până la acel moment.”

Foto: Maria-Ramona Stoian, directorul Școlii Gimnaziale “Carmen Sylva” din comuna Horia, județul Neamț

Aceasta a vorbit și despre fișele de progres ale elevilor și de situația în care există transferuri ale elevilor în timpul anului școlar:

„După aceea, avem o mulțime de fișe și rapoarte de progres, pentru fiecare elev, la fiecare disciplină. În funcție de notele pe care le ia elevul, automat apare un grafic cu progres, regres. Foarte simplu este. Atunci când facem transferuri în timpul anului școlar și e nevoie să dăm la școala la care pleacă copilul, de exemplu, să predăm o situație școlară a elevului, scoatem un raport din aplicație și semnăm. Deci, este foarte, foarte ușor de utilizat.” – Maria-Ramona Stoian

VIDEO Stoian Maria-Ramona, directoare, Școala Gimnazială “Carmen Sylva” comuna Horia, județul Neamț despre cum se pot încheie mediile în 5 secunde și situația școlară prin două clickuri, folosind catalogul VIVA
Toate rapoartele, toate statisticile sunt la îndemâna directorului oricând, oricum, oriunde gata de folosit

Marieta Florentina Golea, directoarea Școlii Gimnaziale ”Dimitrie Sturdza” din Tecuci, a spus cum pot fi ajutați managerii de unități de învățământ în activitatea zilnică:

Catalogul este extraordinar de facil. Efectiv, îți spune pas cu pas ce trebuie să faci. (…) Gândiți-vă că eu am colege care sunt pe prelungire, doamne învățătoare, care nu au avut nicio problemă cu acest catalog. Deci, este extrem de facil de folosit, este extrem de bine realizat. Eu, ca manager, am toate rapoartele, toate statisticile la îndemână, oricând, oricum, oriunde, gata de folosit, bineînțeles că asumat, pentru că noi am semnat la începutul anului școlar o declarație pe proprie răspundere în care ne asumăm, pentru că el este și reprezintă un document.”

În plus, catalogul este folositor și pentru personalul didactic auxiliar din școli, după cum a mărturisit Marieta Florentina Golea:

Pe de altă parte, ajută toate departamentele școlii, adică nu doar didacticul, ajută extraordinar de mult auxiliarul – și vorbesc aici despre secretariat și informatică, pentru că el generează foile matricole, el generează partea fizică care se arhivează, adeverințe, posibilitatea de a face ședințe în online, de a stoca documente.”

Marieta Florentina Golea, directoarea Școlii Gimnaziale ”Dimitrie Sturdza” din Tecuci

„Cel mai important lucru pe care vreau să-l subliniez este că, deși Viva Control oferă cataloage la mai multe școli, (cataloagele – nr. red) sunt într-o oarecare măsură personalizate pe nevoile și pe pretențiile școlii. Asta este un lucru extraordinar de important, adică posibilitatea ca imediat să se transfere copiii de la o clasă la alta, să te ajute (…).

Disponibilitatea echipei Viva este una de nota 10. (…) Acolo unde am vrut o personalizare a unor cerințe, lucrurile s-au făcut. Am fost sprijiniți de la completat, deci mot à mot ne ajută, de exemplu la încheierea mediilor, am cerut ajutorul și telefonic, deși primisem două-trei e-mailuri despre cum se încheie mediile, cum se încheie situațiile elevilor. Au venit chiar personal să-mi arate pas cu pas, ca eu, la rândul meu, să fac diseminarea către colegi, astfel încât și încheierea situațiilor să fie un lucru facil, așa cum au fost notarea și punerea absențelor”, a spus directoarea Școlii Gimnaziale ”Dimitrie Sturdza” din Tecuci.

Nu m-aș întoarce la catalogul fizic, pentru că într-o eră digitală este normal să faci pași înainte, nu înapoi

Cadrul didactic a menționat că nu s-ar întoarce la catalogul clasic, deoarece „am 33 de ani de învățământ, știu ce înseamnă 32 de ani cu catalog fizic și știu ce înseamnă un singur an cu catalog online”:

Le recomand colegilor care nu au lucrat cu catalogul online să încerce, pentru că este un mare plus. Nici n-au idee cât timp se economisește, câtă energie se câștigă, energie care poate fi canalizată către pregătirea didactică, pentru pregătirea clasei și pentru activitatea în sine, pentru că înainte stăteam în cancelarie 2-3 ore numai să închei situația.

Nu m-aș întoarce la cel fizic, nici dacă Ministerul ne-ar obliga, dar bănuiesc că nu e cazul, pentru că într-o eră digitală este normal să faci pași înainte, nu înapoi. Iar din punctul meu de vedere, a te întoarce la catalogul fizic este un mare pas înapoi.” – Marieta Florentina Golea.

VIDEO: Marieta Florentina Golea, directoare, Școala Gimnazială ”Dimitrie Sturdza” , localitatea Tecuci – despre avantajele folosirii Catalogul digital VIVA
Eduard János Poti, directorul Liceului Reformat din Satu Mare, explică ce înseamnă catalogul electronic pentru elevi și profesori: Ajută foarte mult și la redactarea testelor, la corectarea testelor, notarea automată e foarte bună

Când ați decis să digitalizați școala?

Eduard János Poti: Am avut această preocupare încă din anul 2017, când am devenit, împreună cu doamna director adjunct, conducători ai acestui liceu. Am considerat întotdeauna că digitalizarea este un pas înainte pentru liceul nostru. Suntem în secolul 21 și trebuie să ne adaptăm nevoilor și posibilităților acestor vremuri, așa că noi dintotdeauna am lucrat la digitalizarea unității și, îndată ce am avut posibilitatea de a utiliza un catalog electronic, ne-am și aventurat și am profitat de ocazie.

Eduard PJános Poti, directorul Liceului Reformat din Satu Mare

Care este cel mai mare beneficiu al digitalizării?

Eduard János Poti: Putem spune că este mult mai ușor de folosit catalogul electronic decât cel pe hârtie și ușurează foarte mult atât munca profesorilor, cât și comunicarea între profesori-elevi, profesori-părinți. Datele, notele se văd instant. E un lucru foarte bun.

Cum vi se pare catalogul Viva în privința accesului?

Eduard János Poti: Pentru unii colegi era nevoie de un timp de a se familiariza cu această platformă, dar, în general, putem spune că este foarte ușor de accesat, ne place că este responsiv, pot să deschid de pe orice dispozitiv și văd exact ceea ce doresc. Și este foarte intuitiv.

Sunt tutoriale foarte bune pe platforma Viva

Cum a fost primită ideea de către profesori?

Eduard János Poti: Foarte mulți profesori au privit acest lucru pozitiv, unii am avut rețineri, dar ne-am familiarizat cu catalogul electronic Viva relativ ușor și repede. Sunt tutoriale foarte bune pe platformă și am și prezentat colegilor, deci e foarte ușor de utilizat.

Notarea automată este foarte bună

Ce avantaje aduce Catalogul Viva școlii dumneavoastră?

Eduard János Poti: E mult mai ușor de colaborat cu părinții. Utilizând mesageria implementată în catalog, nu mai avem nevoie de alte platforme să comunicăm atât cu părinții, cât și cu elevii. Pe mine mă ajută foarte mult și la redactarea testelor, la corectarea testelor. Notarea automată e foarte bună (…).

Cum colaborați cu echipa de suport tehnic?

Eduard János Poti: Echipa Viva este fantastică, colaborarea noastră pot spune că a fost întotdeauna la înălțime și fără probleme. Orice idee am avut, orice întrebări am avut, echipa a fost foarte rapidă și promptă.

VIDEO Eduard János Poti, directorul Liceului Reformat din Satu Mare, explică ce înseamnă catalogul electronic pentru elevi și profesori:
Care sunt cele mai importante beneficii ale Platformei de Management Scolar Viva Catalog?

Beneficiile Platformei de Management Școlar Viva Catalog se pot împărți în două ramuri: una pentru profesori și cealaltă pentru părinți.

Beneficii pentru profesori:
Beneficii pentru părinți:
Beneficiile unităților de învățământ care colaborează cu Platforma de Management Școlar Viva Catalog:

*************************

Despre Viva-Catalog

Viva-Catalog transcende rolul tradițional al unui catalog școlar, devenind un ecosistem digital complet și inovator, dedicat optimizării managementului educațional. Un aspect esențial care îl diferențiază este implicarea directă a Echipei Viva în procesul de implementare, asigurând o tranziție lină și personalizată către mediul digital pentru fiecare unitate de învățământ.

Un alt element distinctiv este Condica de prezență a personalului didactic, o unealtă interactivă și intuitivă, care simplifică considerabil evidența prezenței și absențelor. Aceasta se alătură funcției de generare automată a orarului, care, odată configurat, cu restricțiile specifice fiecărei unități, elimină complet efortul și timpul alocat acestei sarcini în mod tradițional.

Viva-Catalog se remarcă și prin modulul dedicat elevilor cu burse, care calculează automat și păstrează o evidență completă a acestora, oferind școlii date statistice relevante pentru o
gestionare eficientă a resurselor. Comunicarea transparentă și în timp real este realizată prin mesageria integrată și notificările personalizate, atât pentru profesori și părinți, cât și pentru elevi. Mai mult, rapoartele automate, generate cu un singur click, elimină sarcinile administrative repetitive, permițând cadrelor didactice să se concentreze pe ceea ce contează cu adevărat: actul educațional.

Viva-Catalog nu este doar un instrument digital, ci un partener de încredere în modernizarea școlii, oferind suport tehnic complet și o interfață intuitivă, accesibilă de pe orice dispozitiv. Prin funcționalitățile sale unice și abordarea personalizată, Viva-Catalog transformă managementul școlar într-un proces eficient, transparent și centrat pe nevoile reale ale comunității educaționale.

Citește și:
VIDEO Directorii de școli să nu se mai zbată singuri în această încercare de a le cuprinde pe toate, spune Bianca-Virginia Ibadula, managerul Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Constanța, care folosește platforma Viva cu documentele necesare pentru fiecare unitate de învățământ
A lucrat timp de 7 ani în două școli, apoi a creat platforma ce reduce povara birocratică pentru directori, personal auxiliar și profesori din peste 2.100 de școli / Narcis Alexandru, CEO și fondator Viva: Ne gândim zi de zi cum putem ajuta unitățile de învățământ
Simplifică munca profesorilor și directorilor, reface relația dintre școală și părinți, provoacă schimbări în bine prin transformarea digitală – acesta este impactul Viva Catalog în școli (P)
Exit mobile version