“Examenele de titularizare și definitivat se vor susține, cu măsuri de siguranță. Și profesorii vor respecta acele măsuri de distanțare fizică”, a anunțat ministrul Educației, după ce a prezentat pe larg procedura pe care o vor aplica școlile pentru a-i primi în perioada 2-12 iunie pe elevii din clasele terminale la pregătire. Și la examenele pentru profesori, Monica Anisie a vorbit despre o simplificare, în contextul în care discursul său conține în mod constant referiri la relaxări ale evaluărilor sau notărilor.
“Vor avea loc aceste examene [de titularizare și definitivat – N.Red.] și încercăm să le simplificăm“, a declarat Monica Anisie, la Realitatea Plus.
Anunțul de simplificare a examenelor de angajare a persoanelor în școli [titularizare] și de intrare în cariera didactică [definitivat] vine după ce regulile acestor probe au trecut deja printr-o modificare simplificatoare. La definitivat, anul acesta etapa eliminatorie conține “cel puțin o inspecţie la clasă“, față de cel puțin două necesare până acum. Vezi aici modificările aduse prin Ordonanță de Urgență publicată în aprilie în Monitorul Oficial.
Ministrul Monica Anisie dă în mod constant semnalul unei relaxări a evaluării în învățământ, pe toate palierele
- Pe 23 aprilie 2020, pentru prima dată, un ministru al Educației și-a anunțat profesorii că le pot pune elevilor note în catalog numai cu acordul acestora sau al părinților.
- La începutul săptămânii, Monica Anisie le-a transmis învățătoarelor de la Sibiu să se axeze pe promovabilitate și să primească acordul părinților pentru calificative
- Astăzi, 7 mai 2020, Monica Anisie a declarat la Realitatea Plus că există posibilitatea să “nu conteze media pe semestrul I” în cazul elevilor cu medii sub 5, declarație fără precedent: “Eu am spus că se va încheia situația școlară până la data de 12 iunie. Dacă elevul nu a avut nicio notă în această perioadă de până la suspendarea cursurilor și nu a participat la aceste lecții online, am prevăzut măsura ca media de pe primul semestru să devină medie anuală. Dacă acea medie din primul semestru este sub 5, cadrul didactic împreună cu elevul sau familia elevului va stabili modalitatea în care ar putea să dea o lucrare – online, găsesc o soluție sau să facă un proiect – și nota pe care elevul o primește la proiect sau la lucrare va deveni media anuală. Deci nu contează media pe semestrul I, ci nota pe care o va lua la această lucrare”.
Amintim că tot ministrul Anisie este primul care nu a mai cuprins în același ordin simulările elevilor la clasele a VII-a și a XI-a, așa cum s-a întâmplat anul trecut, lăsând în aer datele de susținere a acestei testări. Până la urma, toate simulările au fost anulate din cauza pandemiei COVID-19.
Citește și:
-
Cadrele didactice să se axeze pe promovabilitate și să primească acordul părinților pentru calificative – învățătorii din Sibiu, după o întâlnire online cu ministrul Educației
-
Ministrul Educației, despre notele din timpul predării online obligatorii: “Cu acordul elevului sau al părintelui”, nota poate fi trecută în catalog
-
Monica Anisie: Noutatea la BAC este că examenul va începe cu probele scrise, pe 22 iunie. Evaluarea Națională se va susține începând cu 15 iunie / Tezele nu se vor mai susține și se recuperează materia neparcursă