Începe semestrul al II-lea. Urmează 13 săptămâni de școală până la prima vacanță și încă 6 săptămâni după

22.709 vizualizări
Foto: © Esther19775 | Dreamstime.com
Luni, 17 ianuarie 2022, începe semestrul al II-lea din anul școlar 2021-2022, potrivit structurii oficiale aprobate în noiembrie 2021 de Ministerul Educației. Acest semestru are o durată de 19 săptămâni de școală, din care primele 13 sunt neîntrerupte.

Vacanța de primăvară are 17 zile în acest an și este în luna aprilie.

Structura acestui semestru este următoarea:

  • Luni, 17 ianuarie 2022 — joi, 14 aprilie 2022 – cursuri
  • Vineri, 15 aprilie 2022 — duminică, 1 mai 2022 – vacanța de Paște (primăvară)
  • Luni, 2 mai 2022 — vineri, 10 iunie 2022 – cursuri
  • Sâmbătă, 11 iunie 2022 — data din septembrie 2022 la care încep cursurile anului școlar 2022—2023 – vacanța de vară

Regulile sunt, însă, diferite pentru anii terminali, clasele a VIII-a și a XII-a/a XIII-a:

  • clasele a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvență redusă încheie cursurile la data de 27 mai 2022 – cu două săptămâni înaintea celorlalți elevi de liceu;
  • clasa a VIII-a încheie cursurile la data de 3 iunie 2022, cu o săptămână înaintea celorlalți elevi de gimnaziu;
  • clasele din învățământul liceal – filiera tehnologică și învățământul profesional încheie cursurile la data de 1 iulie 2022 – cu 3 săptămâni după ce toți ceilalți elevi au luat vacanță.

Între timp, elevii din clasele a VIII-a și a XII-a/ a XIII-a vor susține simulările de Evaluarea Națională 2022 și Bacalaureat 2022, ale căror calendare nu au fost încă stabilite și anunțate de Ministerul Educației.

Toto în acest semestru va avea loc și un nou concurs de directori de școli, după ce primul, cel din 2021, a lăsat 40% dintre posturile scoase la concurs tot ocupate cu interimari.

Foto: © Esther19775 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


6 comments
  1. E distanta prea mare pana la vacanta.Bietii copii si profesori.E un haos,nici vacanta intre semestre nu mai exista.Haos generat de Campeanu si ideile lui “minunate”.15 săptămâni de carte,cam mult,fara pauza.Cel putin o săptămână de ar fi fost,si tot era ceva.Dar asta e,traim in Ro.

  2. După părerea mea, Câmpeanu ar trebuit sa fie dat afară din educație! Media minimă pentru bursele de merit a crescut (aproximativ 75% din clasa mea ar fi avut bursă daca ar fi 8.50 minimum, dar acum vreo 15% primesc, oare unde se duc banii ăia? ) , numărul de zile de școli a crescut, aducând stres și anxietatea mai ales făcând mai mulți elevi să abandoneze educația.

    1. Va înțeleg. Aveti dreptate.
      Dar ca sa fiti auzita de cine are putere de decizie, ar trebui ca acea persoana sa cunoasca ceva psihologie, pedagogie si ij plus sa fie capabil de empatie…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Focar de coronavirus într-o școală din București. Mai multe persoane infectate cu SARS-CoV-2, contacți ai unui pacient care are noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie, anunță Ministerul Sănătății. Voiculescu: Orice măsuri de relaxare, inclusiv redeschiderea școlilor, pot fi puse în pericol de câteva focare precum cel din școala bucureșteană

Unul dintre pacienții depistați vineri cu noua tulpină SARS-CoV-2, varianta B.1.1.7 cu originea în Marea Britanie este angajatul unei școli din București, precizează Ministerul Sănătății, într-un comunicat. Printre cei testați…
Vezi articolul

Lăsați profesorii să fie profesori - campanie Edupedu.ro pentru debirocratizarea muncii cadrului didactic

Încheierea notei la purtare, o nouă situație birocratică, semnalează un profesor de la un colegiu național: Trebuie să alerg prin școală să prind toți profesorii clasei, cu care nu am orar comun, ca să-mi semneze procesul verbal cu notele fiecărui elev

Nota la purtare pe fiecare modul este o nouă situație birocratică pentru un diriginte, semnalează un profesor de la un colegiu național, care dorește să-i păstrăm anonimatul. „Trebuie să alerg…
Vezi articolul

Toți elevii și toți profesorii din școlile cu secții de votare fac cursuri exclusiv online, de azi până marți. Părinții nu pot cere libere plătite de la serviciu, pe baza OUG 147, ca să stea cu copiii în aceste 3 zile

De vineri, 25 septembrie 2020 și până marți 29 septembrie 2020, inclusiv, cursurile din toate școlile care au secții de votare în incintă se organizează online, potrivit unui ordin de…
Vezi articolul

Alianța universităților de medicină, despre situația de la Spitalul Sf. Pantelimon din București: Susținem cu tărie actul de justiție și necesitatea ca vinovații să fie sancționați conform legii / „Este vital să nu se cadă în capcana generalizărilor”

Situația de la Spitalul Sfântul Pantelimon din București, unde doi medici au fost plasați în arest preventiv sub acuzația de omor calificat cu premeditare, a declanșat o reacție din partea…
Vezi articolul

Liga Studenților Iași critică “atitudinea docilă” a ministrului Educației, Ligia Deca în problema plagiatelor și o acuză că “duce mai departe opera lui Sorin Cîmpeanu de apărare a plagiatorilor și a rectorilor latifundiari”

Liga Studenților (LS Iași) critică, într-un comunicat de presă, “atitudinea docilă față de interesele majorității PSD-PNL-UDMR a ministrului Educației, Ligia Deca, în problema plagiatelor și a funcțiilor de conducere din…
Vezi articolul