Incendiu la Politehnica București. Rectorul Mihnea Costoiu: Un echipament de încălzire a luat foc, era foarte mult fum. Am evacuat tot

3.656 de vizualizări
Sursa: ISU-BIF
Un incendiu într-o clădire a Universității Politehnica din București s-a produs în această după-amiază. Informația a fost confirmată de pentru Edupedu.ro de Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnica.
  • UPDATE Instituția a transmis un comunicat în care precizează că „incendiul a fost provocat de un echipament aflat în subsolul tehnic al clădirii Rectorat a UPB. Acesta s-a defectat, fără avea însă flacără deschisă, dar cu degajarea unei cantități importante de fum.” – Comunicatul integral, la finalul articolului

„O instalație, un echipament de încălzire s-a suprasolicitat și a luat foc. Era foarte mult fum. Incidentul s-a produs la subsolul unei clădii de lângă Rectorat. Studenții nu sunt la cursuri după cum știți, am evacuat tot”, a declarat Mihnea Costoiu, rectorul UPB pentru Edupedu.ro.

Rectorul a mai spus că nu există victime și că pagubele materiale constau în echipamentul respectiv.

Pompierii au venit la fața locului cu mai multe autospeciale, iar incendiul a fost stins.

Universitatea Politehnica București este una dintre cele mai mari universități din România. În această perioadă este vacanță universitară intersemestrială.

Comunicatul instituției:

„Precizări referitoare la incendiul izbucnit în după amiaza zilei de 16.02.2021 într-una dintre clădirile Universității Politehnica din București (UPB) situată în campusul universitar din Splaiul Independenței nr. 313.

Din informațiile pe care le avem în acest moment, incendiul a fost provocat de un echipament aflat în subsolul tehnic al clădirii Rectorat a UPB. Acesta s-a defectat, fără avea însă flacără deschisă, dar cu degajarea unei cantități importante de fum.

Incendiul a fost prompt semnalat de către personalul de serviciu în urma declanșării sistemelor de detecție și avertizare la incendiu și la fața locului s-a deplasat un număr de peste 10 echipaje de pompieri, care au intervenit imediat. Astfel, a fost identificat exact perimetrul afectat și incendiul a fost stins în scurt timp.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, pagubele materiale urmând a fi evaluate. Personalul aflat în clădire, la momentul producerii incidentului, a fost evacuat de urgență, conform procedurilor standard în astfel de situații. Nu a fost nevoie de îngrijiri medicale.

Universitatea Politehnica din București mulțumește ISU București și membrilor echipajelor de intervenție pentru profesionalism, rapiditate și implicare.”

Foto: ISU-BIF


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Consiliul Național al Rectorilor anunță că sprijină organizarea Bacalaureatului: Drumul către studiile universitare nu trebuie să fie pavat cu situații de compromis

Consiliul Național al Rectorilor anunță că susține organizarea examenului de Bacalaureat, „dar într-un mod responsabil și echitabil, cu respectarea precauțiilor impuse de răspândirea COVID 19”. „Credem că nu trebuie finanțate…
Vezi articolul

Ministrul Sorin Cîmpeanu a fost ales pentru a doua oară președinte al Agenției Universitare a Francofoniei. Le-a spus delegațiilor prezente la adunarea generală AUF că proiectul „România Educată” poate fi preluat și de alte țări francofone

Ministrul Sorin Cîmpeanu a fost ales președinte al organizației academice internaționale Agenția Universitară a Francofoniei, potrivit unui comunicat de presă dat de Ministerul Educației. Cîmpeanu este, astfel, la al doilea…
Vezi articolul

OFICIAL Profesorii care vor să predea în grădinițe vor avea în formarea inițială pentru licență 26 de examene și 17 colocvii, 15% practică pedagogică, adică până la 10 ore pe săptămână în anul al III-lea și doar o oră de pedagogie digitală pe săptămână în penultimul semestru, potrivit planului de învățare

Ordinul cu metodologia privind înființarea și organizarea programului de studii universitare de licență „Educație timpurie” a fost publicat în Monitorul Oficial. Pe lângă disciplinele consacrate, viitorii profesori vor studia materii…
Vezi articolul