Încă o companie americană vrea să construiască reactoare nucleare mici în România / Parteneriat cu Institutul de Cercetări Nucleare Pitești pentru un proiect pilot

316 vizualizări
Photo 77814319 © Nordroden | Dreamstime.com
Premierul Nicolae Ciucă a anunțat miercuri că a avut discuții cu reprezentanții unei companii americane interesată să dezvolte capabilități de procducere modulară a energiei nucleare, iar aceasta ar putea demara un proiect-pilot în România.

Potrivit informațiilor Economedia.ro, este vorba despre compania americană Last Energy, care dezvoltă proiecte de reactoare modulare mici. Compania a depus în urmă cu două zile o aplicație pentru dezvoltarea unui asemenea proiect în Marea Britanie, alături de un proiect dezvoltat de divizia de reactoare nucleare a Rolls-Royce (vezi aici comunicatul guvernului Marii Britanii).

Citește mai multe pe Econmedia.ro

Foto: © Nordroden | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii din Grecia se întorc în școli, în plină creștere a numărului de contagieri asociată variantei Omicron. În prima săptămână de cursuri, elevii și profesorii vor face trei teste antigen pentru detectarea coronavirusului, în loc de două

Aproximativ 1,6 milioane de elevi și profesori au revenit luni în școlile din Grecia după vacanța de iarnă, în mijlocul unei recrudescențe a contagierilor provocate de noua variantă Omicron, care…
Vezi articolul

Cîmpeanu renunță la testele noninvazive în școli: Am înțeles argumentele INSP, nu se pot contabiliza în rata de infectare cazurile confirmate prin aceste teste / Ministrul, acum 2 săptămâni: Dacă cineva îmi spune că în Austria, Franța se folosesc aceste teste neinvazive fără ca ele să fie omologate, dați-mi voie să nu cred

Ministrul Educației renunță la introducerea testelor noninvazive, pe bază de salivă, în școli. “Am înțeles argumentele Institutului Național de Sănătate Publică (INSP). Testarea noninvazivă trebuie reconfirmată printr-o testare invazivă și…
Vezi articolul