Încă 6 școli și grădinițe din Timișoara trec online din cauza frigului din clase / Inspector Școlar: ”Am solicitat o verificare cu termometrul a situației temperaturilor de la unitățile de învățământ unde au scăzut temperaturile în clase”

1.136 de vizualizări
Foto: World Vision România
În total, elevii din 8 licee, școli și grădinițe din Timișoara învață de miercuri de acasă pentru că este prea frig în clase, iar furnizorul de agent termic nu reușește să-și plătească datoriile prea mari acumulate, scrie opiniatimisoarei.ro.

Ieri, 2 licee din Timișoara au decis să își lase elevii să învețe online din cauză că era prea frig în clase. În unele săli, temperaturile erau sub 10 grade.

Peste 1.200 de elevi de la Colegiul ”Henri Coandă” şi de la Liceul de Arte Plastice au trecut în sitem online, marți, din cauza frigului din sălile de clasă.

”Am solicitat o verificare cu termometrul a situației temperaturilor de la unitățile de învățământ unde sunt semnale că sunt probleme cu agentul termic. Am fost contactat de șase directori și, în urma discuțiilor, ei au constituit Consiliu de Administrație în fiecare unitate pentru a lua decizia trecerii online”, a explicat pentru opiniatimisoarei.ro, Cosmin Hogea, inspector general adjunct al IȘJ Timis.

În acest moment, în județul Timiș sunt 197 de clase online, adică 6.242 elevi, multe au trecut online din cauza cazurilor de Covid-19.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Timișoara, citat de Agerpres, Primăria a adresat, marţi seara, un nou apel Guvernului pentru susţinere financiară, în contextul exploziei preţurilor de pe piaţa energiei, pentru a putea asigura furnizarea agentului termic abonaţilor din sistemul centralizat de încălzire, în condiţiile în care Colterm este în insolvenţă din toamnă şi niciun furnizor de energie nu mai vrea să livreze marfa în avans.

Clădirile în care îşi desfăşoară activitatea aceste licee au instalaţii vechi, unele montate chiar în anii ’60, mai subliniază Primăria.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Burse în valoare de până la 11% din salariul minim și un Consiliu național pentru investiții în infrastructură școlară, printre cerințele din Raportul privind starea învățământului preuniversitar din perspectiva elevilor

Reprezentanții elevilor solicită crearea unei instituții la nivel național care să monitorizeze investițiile în infrastructura școlară – „Consiliul Național pentru Investiții în Infrastructură Școlară”, cu rol de coordonator financiar, se…
Vezi articolul

Ligia Deca spune că „vom vedea” dacă în 2026 inspectoratele școlare județene se vor desființa și că OCDE și Banca Mondială fac în paralel studii de impact pe prevederile din legile Educației / Jalonul 495 din PNRR „reforma România educată” prevedea desființarea ISJ-urilor încă din martie 2023

Reorganizarea inspectoratelor școlare județene va fi făcută „așezat”, a anunțat Ligia Deca pe 7 februarie, într-o conferință de presă la sediul PNL Bistrița-Năsaud, ministrul fiind într-o vizită politică în acest…
Vezi articolul