Încă 2 cazuri suspecte de hepatită misterioasă, la copii de 8 luni, respectiv 10 ani

287 de vizualizări
Rețeaua de maternități din România
Foto: Pixabay.com
Ministerul sănătății transmite că există încă 2 cazuri suspecte de hepatită misterioasă, la 2 copii. Primul caz semnalat în România este cel al fetei de 5 care încă este internată în spital.

2 copii în vârstă de 8 luni, respectiv 10 ani, sunt suspecte că ar suferi de hepatică și se află internate în spital. Ministerul sănătății nu a precizat în ce județe sunt semnalate cazurile, dar a sublinat că nu sunt din București.

“Așteptăm ultimele rezultate ale analizelor să vedem dacă avem o cauză identificabilă,” a spus ministrul sănătății Alexandru Rafila.

Spălarea pe mâini este măsură de prevenție împotriva infecției, spun specialiștii.

Primul caz de hepatită misterioasă la copii în România a apărut la o fetiță de 5 ani. Este internată la un spital de specialitate din data de 4 aprilie. Nu a fost detectată nici o infecție virală activă. Fetița nu a călătorit în străinătate și nu are nici o legătură epidemiologică cu alt caz raportat către Organizația Mondială a Sănătății, se arată în comunicatul ministerului Sănătății din data de 26 aprilie.

Autorităţile sanitare britanice consideră că există tot mai multe indicii care asociază noile cazuri de hepatită infantilă acută înregistrate în Europa cu infecţia cu un adenovirus, relatează agenția EFE, scrie G4Media.

Regatul Unit a raportat pentru prima dată o creștere semnificativă neașteptată a cazurilor de hepatită acută severă de origine necunoscută la copiii mici, în general sănătoși. O creștere neașteptată a unor astfel de cazuri a fost acum raportată de alte câteva țări, în special Irlanda și Țările de Jos.

Citeste și: Fetița de 5 ani, suspectă de hepatită severă de cauză necunoscută, nu a călătorit în străinătate și nu are nici o legătură epidemiologică cu alt caz raportat către OMS Europa, spune ministrul Sănătății

1 comment
  1. Mai ramane de vazut si o eventuala cauza toxica ( alimente consumate in special de copii) , apoi alte cauze: acetaminofenul , boli cu componenta genetica datorita carora anumite elemente nu se pot elimina si se acumuleaza in organism devenind toxice. Hai ca sunteti penibili! Totul e Covid! Sau alt virus! Neaparat vaccin! [comentariu editat pentru a elimina majusculele]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

UPDATE Câștig de cauză, în primă instanță, pentru Universitatea Babeș-Bolyai, în cazul plagiatului lui Lucian Bode: Tribunalul din Sălaj a respins cererea ministrului de suspendare a hotărârii pe baza căreia Comisia de etică i-a analizat teza de doctorat a doua oară / Bode anunță că cere desființarea hotărârii în integralitatea ei

Tribunalul din Sălaj a respins, marți, ca nefondată cererea prin care ministrul de Interne, Lucian Bode, a încercat să blocheze a doua verificare a tezei sale de doctorat în cadrul…
Vezi articolul
Mircea Miclea / Sursa foto: Ciprian Hord

VIDEO Mircea Miclea, despre cum se definește succesul învățării: Dacă eu la școală primesc o notă mare pentru că am reprodus două sau trei propoziții notate în caiet, treptat, eu îmi fac o teorie cum că învățarea înseamnă acest lucru – a reține 3-4 propoziții

Psihologul Mircea Miclea, fondator al școlii cognitive în psihologia românească, a explicat cum se definește succesul învățării în rândul elevilor. Invitat la Starea Nației, Mircea Miclea a spus că fiecare…
Vezi articolul

Un colaborator Sputnik, numit consilier al unui secretar de stat din Ministerul Educației. Alexandru Mîță promovează deschis Rusia, visează ”încă de copil să ajungă la Moscova” și consideră ”colonialism” parteneriatul cu SUA

Un colaborator al publicației Sputnik, organul oficial de propaganda al Rusiei, a devenit consilier al secretarului de stat Mihaela Popa din Ministerul Educației, scrie G4Media.ro. Este vorba de Alexandru Mîță,…
Vezi articolul