În vacanța de iarnă, școlile care nu sunt racordate la reţele centralizate de încălzire trebuie să verifice dacă sursele de încălzire prezintă siguranță și există rezerve de combustibil pentru tot sezonul rece – adresă a Ministerului Educației

2.356 de vizualizări
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
Inspectoratele școlare trebuie să ceară școlilor care nu sunt racordate la reţele centralizate de încălzire şi utilizează centrale termice proprii, ca în vacanța de iarnă să verifice dacă sunt îndeplinite condițiile pentru “funcționarea școlilor în condiții de siguranță”, arată o adresă a Ministerului Educației trimisă inspectoratelor școlare județene.

Pe perioada vacanței de iarnă, școlile care nu sunt racordate la reţele centralizate de încălzire şi utilizează centrale termice proprii, sobe sau alte surse independente trebuie să verifice dacă sursele de încălzire prezintă siguranță și există rezerve de combustibil pentru tot sezonul rece, arată adresa Ministerului Educației. Documentul nu specifică un termen limită de raportare.

Acolo unde sunt probleme, școlile trebuie să anunțe inspectoratul școlar și autoritățile locale.

“Pentru asigurarea securităţii elevilor şi a personalului din învăţământ, în cazul
unităţilor de învăţământ care nu sunt racordate la reţele centralizate de încălzire şi utilizează
centrale termice proprii, sobe sau alte surse independente, vă solicităm să comunicaţi
conducerilor unităţior de învăţământ preuniversitar ca, în perioada vacanţei de iarnă, să
verifice următoarele aspecte:

  • sursele de încălzire îndeplinesc toate condiţiile pentru funcţionarea optimă şi în siguranţă
  • rezervele de combustibili sunt suficiente pentru tot sezonul rece.

În cazul identificării unor probleme, conducerile unităţilor de învătământ vor solicita
sprijinul autorităţilor competente şi vor informa inspectoratul şcolar, care va monitoriza modul de soluţionare şi măsurile luate pentru remedierea disfuncţionalităţilor”.


1 comment
  1. >>Acolo unde sunt probleme, școlile trebuie să anunțe inspectoratul școlar și autoritățile locale

    La final de decembrie, se întreabă în sfârșit cei din minister dacă există condiții normale în școli, cel puțin când e vorba de încălzire. Combustibilii respectivi trebuiau de mult cumpărați, dacă sunt folosiți acum, dacă nu există stocuri suficiente, CE ar trebui să facă școlile?! Că bugetele s-au dus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Comisia de etică a UBB constată mai multe exemple de plagiat și citare defectuoasă în teza de doctorat a ministrului Lucian Bode: “Teza este profund viciată” / E cerută retragerea cărții publicate pe baza tezei / Conducătorul de doctorat, Adrian Ivan, a cerut stoparea oricărei analize

Teza de doctorat a ministrului de Interne Lucian Bode ester “profund viciată”, a decis Comisia de Etică a Universității Babeș-Bolyai după a doua analiză a acestei teze, prin care “confirmă…
Vezi articolul

Președinta ARACIP a folosit o diplomă care „nu poate fi echivalată cu diplomă românească de licență în drept” pentru a se angaja consilier juridic la o primărie, la Casa de Pensii București și pentru înscrierea la master. Tatiana Tutunaru: Nu este problema mea că un angajator încalcă legislația

Președinta Agenției Române pentru Asigurarea Calității în Învățământul Preuniversitar, Tatiana Tutunaru, s-a înscris la masteratul de Drept pe baza unei diplome, obținută în Republica Moldova, neechivalată de Statul român. Potrivit…
Vezi articolul