În starea de urgență și de alertă, Evaluarea Națională și Bacul să fie echivalate cu mediile – proiect adoptat tacit de deputați

11.416 vizualizări
Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
Camera Deputaţilor a adoptat tacit, luni, un proiect de lege care prevede că, prin excepţie, în cazuri justificate reprezentate de declanşarea stării de urgenţă sau a stării de alertă, Ministerul Educaţiei şi Cercetării poate înlocui probele de la Evaluarea naţională şi Bacalaureat cu echivalarea mediilor, relatează Agerpres.

Camera Deputaţilor este primul for sesizat cu acest proiect inițiat de deputatul PMP Petru Movilă. Senatul este camera decizională.

Evaluarea Națională și Bacul să fie echivalate cu mediile, în starea de urgență

Măsuri prevăzute în proiect în privința Evaluării Naționale, replicate și în cazul Bacalaureatului:

  • “Prin excepţie, în cazuri justificate reprezentate de declanşarea stării de urgenţă, stării de alertă, precum şi de consecinţele/efectele generate de acestea asupra sistemului de învăţământ pe termen scurt, mediu şi lung, Ministerul Educaţiei şi Cercetării poate înlocui probele expres stipulate prin echivalarea cu mediile obţinute şi rezultate din promovarea claselor V – VIII pentru fiecare candidat sau cu orice formă care să aibă la bază calculul mediilor rezultate din promovarea claselor V – VIII, pentru fiecare candidat, ori să aibă la bază calculul mediilor obţinute la disciplinele specifice pentru care sunt stabilite probe (…), prin aplicarea unei metodologii elaborate la nivelul Ministerului Educaţiei şi Cercetării”, prevede în ceea ce priveşte Evaluarea naţională proiectul iniţiat de deputatul PMP Petru Movilă.
DOCUMENT Proiectul de lege de anulare și echivalare a Evaluării Naționale și Bacalaureatului:
Citește și:

4 comments
  1. Este o idee buna in conditiile date! Este dificil pentru elevi tinand cont de orele lipsa, plus ca din punctul meu de vedere este prematur sa se intoarca in scoli tinand cont de numarul mare de cazuri.

  2. Pentru Bac e buna varianta.Pentru elevii care merg la medicina,Bacul e o piatra de moara.De exemplu,pentru elevii de la sectiile de pedagogie, acesta le diminueaza mult sansele de reusita.De asemenea ,si celor de la sectiile de filo si de stiinte sociale.Chiar si cei de la stiintele naturii n-au nevoie de romana si matematica pentru admiterea la medicina. Mi se pare o idee stralucita decizia suedezilor de a renunta le examenul de Bac.Cine vrea sa mearga la facultate poate sa sustina examen de admitere.

  3. predarea online sa fie o alternativa pe stare de urgenta, predarea clasica in rest ,micsorare nr de copiii , dotarea cu aparatura pt.toti copiii si cadrele didactice, internet, soft-uri, asigurare de reguli stricte la parinti, copiii, profesori in aceste perioade si nu numai.asigurare de produse de igiena si termometre in scolile unde se functioneaza in cladiri diferite.pe langa celelalte materiale necesare predarii-invatarii-evaluarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesoara Genoveva Cerchez, despre subiectele de la Bacalaureat 2022, la Română: Nu lasă prea mult loc pentru originalitate sau pentru interacțiunea autentică, personală cu textul literar / Sugestii de rezolvare

„Au fost subiecte așa cum era de așteptat, de nivel mediu, care, ca de obicei, nu lasă prea mult loc pentru originalitate sau pentru interacțiunea autentică, personală cu textul literar”,…
Vezi articolul

Brăila, Cluj, Iași sunt județele cu cea mai mare rată de promovare la Bacalaureat 2023 – rezultate finale / Rata de promovare a scăzut față de 2022 în cea mai mare parte a țării / Creștere semnificativă a ratei după contestații în Călărași, unde evaluarea s-a făcut digitalizat

Brăila, Cluj și Iași rămân în topul județelor cu cea mai ridicată rată de promovare la Bacalaureat, la nivelul tuturor candidaților, după soluționarea contestațiilor, în timp ce Ilfov-ul rămâne pe…
Vezi articolul