“Școala online nu a fost școală, depindea foarte mult de părinți. Dintre cele trei scenarii, ținând cont și de evoluția pandemiei (1000 de cazuri ieri), singurul scenariu care se prefigurează este școala mixtă. În școlile din mediul rural, unde elevii sunt mai puțini, se poate vorbi despre predarea la școală, dar în condiții de respectare a măsurilor sanitare”, a declarat George Roman, Director Advocacy Salvați Copiii.
În cadrul conferinței online “Vreau la școală!” organizată de Salvați Copiii România și transmisă LIVE pe Edupedu.ro, partener al evenimentului, George Roman – Director Advocacy la Salvați Copiii România – a atras atenția că “autoritățile trebuie să înceapă acum dezbateri depre această formă, așa încât școlile să devină mai autonome, dar în consens cu autoritățile locale, să funcționeze cu aviz din partea inspectoratului sau DSP local”.
“La sfârșitul lui 2019, știam că abandonul școlar e în creștere, costurile de școlarizare erau foarte mari, rezultatele PISA din 2019 au arătat că elevii sunt mai slabi decât în evaluările anterioare”, a amintit George Roman.
Acesta a precizat că “s-a tot vorbit despre cele trei scenarii. Școala online nu a fost școală, depindea foarte mult de părinți. Dintre cele trei scenarii, ținând cont și de evoluția pandemiei (1000 de cazuri ieri), singurul scenariu care se prefigurează e școala mixtă. În școlile din mediul rural, unde elevii sunt mai puțini, se poate vorbi despre predarea la școală, dar în condiții de respectare a măsurilor sanitare”.
“Autoritățile trebuie să înceapă acum dezbateri depre această formă, așa încât școlile să devină mai autonome, dar în consens cu autoritățile locale, să funcționeze cu aviz din partea inspectoratului sau DSP local. Dreptul copiilor este mult mai important decât concesiile pe care le-a oferit guvernul pentru adulți”, a adăugat acesta.
Citește și:
-
LIVE VIDEO TEXT Sunt profesor, Vreau la școală! Salvați Copiii invită toate cadrele didactice azi, de la 10, la conferința online despre soluții la problemele din școală și comunitate
-
Educația în curtea școlii – modelul de intervenție al Salvați Copiii, acolo unde școala online nu funcționează. Anca Stamin: în 20 de localități am organizat module de recuperare și remediere