În plină criză a forței de muncă, doar 70 de absolvenţi de clasa a opta din tot județul Bihor au optat pentru învăţământul profesional şi dual

154 de vizualizări
învățământul profesional și dual
Foto: alegetidrumul.ro
Doar 70 de elevi absolvenţi ai clasei a VIII-a din judeţul Bihor au optat până acum pentru învăţământul profesional de stat şi dual, dintr-un total de 3.917 elevi care au terminat ciclul gimnazial în această vară, a declarat marţi pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al Inspectoratului școlar județean, Florin Negruţiu.

Lipsa de apetență a elevilor pentru școlile profesionale vine pe fondul crizei acute de forță calificată de muncă în domeniile industrial sau horeca. Un studiu citat de Economedia.ro în luna mai arăta că România și alte state exportatoare de forță de muncă și-au rezolvat temporar deficitul de muncitori grație restricțiilor de deplasare din perioada pandemiei.

Citește articolul integral pe G4Media.ro

Foto: alegetidrumul.ro


1 comment
  1. Da,este efectul campaniei privind digitalizarea…nimeni nu se ocupa sa explice diferenta dintre munca digitala,online si activitatile lucrative pur practice…
    Efect nociv ,tinerii nu fac diferenta ,trebuie sa fie consiliati serios(la finalul scolii generale) in alegerea viitoarei cariere profesionale,aceasa contine abilitati digitale dar majoritara este implicarea fizica,pur practica…
    Pentru unii a devenit o umilinta degradanta sa isi foloseasca mainile pentru a repara ceva,sa participe fizic la un atelier de lucru,dar mai ales sa fie restrictionati de accesul la telefonul personal….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
meditații în perioada în care școlile au fost închise

Președintele Consiliului Național de Combatere a Discriminării, despre propunerea cultelor religioase de a se elimina din proiectele legilor Educației “diversitatea” și “orientarea sexuală”: “Eu cred că sunt confuzii în abordări, pentru că egalitatea de gen vorbește despre egalitate între femei și bărbați”

Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Csaba Asztalos, a explicat într-un interviu la Digi24 că propunerea cultelor religioase de a se elimina din proiectele legilor Educației “diversitatea” și “orientarea…
Vezi articolul

Universitatea Babeș Bolyai începe luni semestrul al II-lea. Facultățile vocaționale se deschid în format clasic. David: Putem decide de la o săptămână la alta modificarea oricărui scenariu în funcție de cum evoluează condițiile epidemiologice

Universitatea Babeș Bolyai din Cluj va continua predarea în format online la majoritatea facultăților, la fel ca în semestrul I, și clasic la cele vocaționale sau hibrid la cele care…
Vezi articolul

ULTIMA ORĂ Ministerul Educației a solicitat Ministerului Sănătății să spună dacă testele pe bază de salivă pot fi administrate elevilor la domiciliu sub supravegherea părinților: Ar fluidiza foarte mult procesul de screening / Ministerul cere și INSP o opinie oficială privind rata de vaccinare de 60%

Testele pe bază de salivă pot fi administrate elevilor și copiilor la domiciliu sub supravegherea părinților? Această întrebare a fost adresată de Ministerul Educației, public, Ministerului Sănătății, potrivit unui comunicat…
Vezi articolul

BREAKING „Nu suntem la piață și, ca atare, nu operăm cu oferte, nici măcar la mall“, spune Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, despre noile solicitări ale sindicatelor, în timp ce anunță că Executivul va aproba ceea ce le-a oferit acum două zile și profesorii au refuzat: bani de cărți și prime, în loc de majorări ale salariilor

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunțat că decizia coaliției de guvernare a fost să aplice promisiunile făcute la întâlnirile trecute cu sindicatele. Gestul sfidează cel mai mare…
Vezi articolul