În plină criză a forței de muncă, doar 70 de absolvenţi de clasa a opta din tot județul Bihor au optat pentru învăţământul profesional şi dual

154 de vizualizări
învățământul profesional și dual
Foto: alegetidrumul.ro
Doar 70 de elevi absolvenţi ai clasei a VIII-a din judeţul Bihor au optat până acum pentru învăţământul profesional de stat şi dual, dintr-un total de 3.917 elevi care au terminat ciclul gimnazial în această vară, a declarat marţi pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al Inspectoratului școlar județean, Florin Negruţiu.

Lipsa de apetență a elevilor pentru școlile profesionale vine pe fondul crizei acute de forță calificată de muncă în domeniile industrial sau horeca. Un studiu citat de Economedia.ro în luna mai arăta că România și alte state exportatoare de forță de muncă și-au rezolvat temporar deficitul de muncitori grație restricțiilor de deplasare din perioada pandemiei.

Citește articolul integral pe G4Media.ro

Foto: alegetidrumul.ro


1 comment
  1. Da,este efectul campaniei privind digitalizarea…nimeni nu se ocupa sa explice diferenta dintre munca digitala,online si activitatile lucrative pur practice…
    Efect nociv ,tinerii nu fac diferenta ,trebuie sa fie consiliati serios(la finalul scolii generale) in alegerea viitoarei cariere profesionale,aceasa contine abilitati digitale dar majoritara este implicarea fizica,pur practica…
    Pentru unii a devenit o umilinta degradanta sa isi foloseasca mainile pentru a repara ceva,sa participe fizic la un atelier de lucru,dar mai ales sa fie restrictionati de accesul la telefonul personal….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

„Cum să treci peste lipsa de motivație, alegerea programului de studii potrivit” ​​- webinare pentru dezvoltarea personală şi consiliere în carieră pentru elevii din întreaga ţară, la Universitatea de Vest din Timişoara

Universitatea de Vest din Timișoara organizează webinare de dezvoltare personală și consiliere individuală în carieră pentru elevii din întreaga ţară, în perioada 11 martie – 10 iulie, conform unui comunicat…
Vezi articolul

Anca Dragu: În educație rezultatele investirii banilor se văd foarte, foarte greu. Copiii nu votează și atunci această investiție în educație e foarte costisitoare/ Devine o investiție puțin tentantă pentru politicienii care nouă nu ne plac

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, afirmă că al doilea domeniu ca importanţă în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este Educaţia, domeniu afectat de lipsa investiţiilor de-a lungul anilor. „Copiii nu…
Vezi articolul