În noiembrie, elevii de clasele a VIII-a și a XII-a din județul Buzău susțin simularea județeană pentru Evaluarea Națională și BAC 2025. Rezultatele obținute pot fi trecute în catalog la solicitarea scrisă a elevului, potrivit procedurii

1.048 de vizualizări
Foto: © Gpointstudio | Dreamstime.com
În perioada 26-28 noiembrie, elevii de clasele a VIII-a și a XII-a din județul Buzău dau simularea județeană pentru Evaluarea Națională și pentru examenul național de Bacalaureat 2025, potrivit unui anunț al inspectoratului școlar. În zilele de 26 și 27 noiembrie are loc simularea județeană pentru Evaluarea Națională 2025.

Elevii de clasa a XII-a vor susține pe 26 noiembrie proba scrisă la Limba și literatura română. Pe 27 noiembrie este programată proba obligatorie a profilului, iar pe 28 noiembrie proba la alegere a profilului și specializării.

Evaluare Națională 2025 – simulare județeană

  • 26 noiembrie 2024: Limba și literatura română – probă scrisă;
  • 27 noiembrie 2024: Matematică – probă scrisă;
  • 4 decembrie 2024: Comunicarea rezultatelor

Bacalaureat 2025 – simulare județeană

  • 26 noiembrie 2024: Limba și literatura română – proba scrisă;
  • 27 noiembrie 2024: proba obligatorie a profilului – proba scrisă;
  • 28 noiembrie 2024: proba la alegere a profilului și specializării – proba scrisă;
  • 12 decembrie 2024: Comunicarea rezultatelor;

Conform procedurii Inspectoratului Școlar Județean Buzău, accesul elevilor în sălile de clasă este permis până la 8:30. În zilele de desfășurare a probelor scrise, elevii vor avea acces în sălile de examen având asupra lor documente de identitate (cartea de identitate sau carnetul de elev vizat pentru anul în curs).

Ora de începere a probelor la simularea Evaluării Naționale pentru fiecare din zilele în care se organizează simularea este 09:00. Probele au durata de 2 ore, din momentul primirii subiectelor de către elevi.

Pentru simularea examenului național de Bacalaureat, probele încep tot la ora 9:00 și au o durată de 3 ore din momentul primirii subiectelor de către elevi. Elevii participanți vor semna un tabel de prezență care să confirme participarea la examen, potrivit sursei citate.

Evaluarea lucrărilor

Profesorii evaluatori sunt cadre didactice de specialitate, de regulă, din unitatea de învățământ în care se desfășoară simulările județene.

Evaluarea lucrărilor se realizează astfel: fiecare lucrare este evaluată de doi profesori evaluatori. Cadrele didactice de specialitate din școală care au urmat sau urmează programul de formare a profesorilor evaluatori pentru examenele și concursurile naționale vor fi selectate cu prioritate pentru evaluarea lucrărilor.

În situația în care nu sunt suficienți profesori de specialitate în unitatea de învățământ, președintele comisiei de organizare a simulării din școală solicită unei alte unități școlare nominalizarea unui profesor de specialitate, în vederea evaluării lucrărilor.

Rezultatele elevilor

Rezultatele elevilor nu vor fi trecute în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevilor, notele obținute la simulările județene pot fi trecute în catalog.

Rezultatele obținute de elevi sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbari la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Rezultatele obținute la simulările examenelor naționale nu se contestă.

Procedura poate fi consultată mai jos:

Informații de context – simulările la nivel național

Simularea Evaluării Naționale (EN VIII) 2025 are loc în modulul 4 de cursuri, mai exact începe pe 17 martie cu proba la Limba și literatura română.

Calendar Simulare Evaluare Națională 2025:
  • 17 martie 2025: Limba și literatura română – probă scrisă
  • 18 martie 2025: Matematică – probă scrisă
  • 19 martie 2025: Limba și literatura maternă – probă scrisă
  • 31 martie 2025: Comunicarea rezultatelor
Calendar Simulare Bacalaureat 2025:
  • 24 martie 2025: ⁠Limba și literatura română – probă scrisă
  • 25 martie 2025: ⁠Proba obligatorie a profilului – probă scrisă
  • 26 martie 2025: Proba la alegere a profilului și specializării – probă scrisă
  • 27 martie 2025: Limba și literatura maternă – probă scrisă
  • 8 aprilie 2025: Comunicarea rezultatelor

Foto: © Gpointstudio | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Simulările județene pentru Evaluarea Națională și BAC 2025 din județul Dolj au loc în perioada 20-22 ianuarie 2025. Programa pentru elevi
Director de școală: Dacă profesorii sunt plătiți la examenele propriu-zise, de ce să nu fie plătiți și la simulare? Presiunea din partea părinților este aceeași / Marius Nistor, FSE: Nu mai există o diferență majoră între examenul în sine și simularea examenului respectiv
OFICIAL Simulare Bacalaureat 2025 are loc în modulul 4 de cursuri. Prima probă este pe 24 martie, la Limba română – calendar. Profesorii anunță rezultatele pe 8 aprilie
OFICIAL Simulare Evaluare Națională la clasa a VIII-a 2025 începe pe 17 martie cu proba la Limba și literatura română. Rezultatele sunt comunicate de profesori pe 31 martie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Daniel Funeriu, fondatorul taberei de excelență în matematică APEX-Maths: Putem pune România pe harta excelenței științifice și educaționale. Avem tineri de liceu, doctoranzi și profesori universitari care pot să aducă țara pe harta imperiului cunoașterii

Elevii, doctoranzii și profesorii pot pune România pe harta excelenței științifice și educaționale. Este momentul să ieșim din logica unei țări mici și neajutorate. „Repet obiectivul APEX-Maths și al întregului…
Vezi articolul

România are nevoie de diversitate și de educație incluzivă de calitate – reacția Agenției de Dezvoltare Comunitară „Împreună” față de propunerea cultelor religioase de a elimina definiția „diversității” și a sintagmei „orientare sexuală” din legea Învățământului Preuniversitar

Agenția de Dezvoltare Comunitară „Împreună”, condusă de sociologul Gelu Duminică, reacționează față de solicitarea a 13 culte religioase din România de a elimina definiția „diversității” și sintagma „orientare sexuală” din proiectul…
Vezi articolul

REPORTAJ Pogromul de la Iași și Trenurile Morții – cel mai mare masacru înfăptuit pe teritoriul actual al României/ Cine sunt românii declarați ”Drepți între Popoare” pentru că și-au riscat viața salvând evrei de la moarte

Autoritățile inaugurează marți, la Iași, Muzeul Pogromului în aceeași clădire unde cu exact 80 de ani în urmă a avut loc un masacru de proporții în care armata și jandarmii…
Vezi articolul

Plângere la DNA după neregulile de la admiterea 2024 la Facultatea de Arhitectură / Conducerea Universității „Ion Mincu” din București anunță că va face publice concluziile raportului de la controlul Ministerului Educației

Candidații nemulțumiți de cum s-a organizat admiterea la Facultatea de Arhitectură a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” (UAUIM) din București în acest an au depus plângere la DNA,…
Vezi articolul

BREAKING Se interzic grupurile mai mari de trei persoane în afara locuinței, iar noaptea se poate ieși din casă numai cu motiv, se închid mall-urile, a anunțat Ministerul de Interne / Străinii nu mai au voie să intre în România

Ministerul de Interne a interzis circulația persoanelor în afara locuinței, în grupuri mai mari de trei persoane. Noaptea se poate ieși din casă numai cu motiv, se închid mall-urile. Străinii…
Vezi articolul