În Danemarca, elevii au revenit la școală și vor primi gratuit kituri de autotestare, săptămânal. 43% dintre copiii cu vârsta sub 12 ani au făcut prima doză de vaccin anti-Covid-19

311 vizualizări
Foto: © Oksix | Dreamstime.com
Centrele de învăţământ daneze vor pune la dispoziţie instalaţii pentru ca elevii să poată realiza teste antigen şi vor distribui gratuit kituri de autotestare, potrivit Agerpres.

În Danemarca au fost reluate miercuri cursurile după vacanţa de iarnă, cu unele restricţii privind activitatea şcolară. Profesorii și elevii au primit recomandarea de a efectua teste antigen săptămânale.

  • Părinții vor fi obligați să poarte măști sanitare când iau copiii de la școală, elevii din clase diferite trebuie să limiteze contactul, iar sălile de clasă trebuie bine ventilate. Sunt câteva dintre măsurile impuse de autorităţile daneze, informează Agerpres.

Danemarca a devansat cu o săptămână în decembrie vacanţa de iarnă, în încercarea de a frâna răspândirea coronavirusului şi de a impulsiona vaccinarea copiilor din categoria de vârstă 5-11 ani care, spre deosebire de alte ţări nordice, este recomandată de autorităţi.

Potrivit datelor oficiale, 43% dintre copiii cu vârsta sub 12 ani ani au primit prima doză, iar 11% sunt vaccinaţi cu schema completă, cifre considerate însă insuficiente de autorităţi, care au aprobat totuşi redeschiderea şcolilor.

Numărul îmbolnăvirilor a crescut vertiginos în Danemarca, pe fondul răspândirii variantei Omicron, care reprezintă deja 90 % dintre noile cazuri. Marți erau 794 de pacienți internați cu COVID19, cifră aproape de recordul din 2020, când s-au înregistrat 964 de spitalizări.

Foto: © Oksix | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Uniunea Sindicatelor Europene din Educație, cu 11 milioane de profesori și angajați printre membri, le scrie premierului Ciucă și Ligiei Deca, în semn de solidaritate cu profesorii din România: Guvernul trebuie să asigure salarii mai mari și condiții de muncă mai bune și mai incluzive pentru a atrage și a păstra profesori calificați și pasionați

Uniunea Sindicatelor Europene din Educație – ETUCE, transmite o scrisoare către premierul României, Nicolae Ciucă, ministra Educației, Ligia Deca și către liderii sindicatelor reprezentative din Învățământ, pentru a se declara…
Vezi articolul

Profesorii înțeleg diferit față de elevi violența verbală, spune ministrul Educației, Ligia Deca, care interpretează un chestionar în care de trei ori mai mulți elevi au fost martori la agresiuni decât cadrele didactice

Ligia Deca spune că rezultatele chestionarului realizat de Consiliul Național al Elevilor, privind respectarea Statutului Elevilor, arată o diferență mare de procente mare între profesorii și elevii care au răspuns…
Vezi articolul

Olimpiadele naționale de limbi slave materne 2024 încep cu o săptămână mai târziu – erată a Ministerului Educației la calendarul competițiilor școlare / Olimpiada Internațională de Informatică pe echipe, devansată și mutată din Damasc la Cluj

Olimpiadele naționale de limbi materne pentru elevii aparținând unor minorități slave – cehă, croată, sârbă, slovacă, olimpiada de limba rusă maternă, dar și cea de rusă modernă încep mai târziu…
Vezi articolul

Elevii, studenții și consiliul tineretului îi solicită lui Klaus Iohannis să retrimită în Parlament Legea privind educația sexuală, care condiționează orele de acordul părinților

Trei asociații ale tinerilor îi solicită lui Klaus Iohannis să retrimită în Parlament Legea privind educația sexuală. “Consiliul Național al Elevilor (CNE), Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR)…
Vezi articolul