În Bulgaria, testarea Covid-19 a elevilor este centrală pentru revenirea la școala cu prezență fizică, în zonele cu incidență mare

405 vizualizări
Sofia, Bulgaria / Foto: © Dreamstime.com
Testarea elevilor de școală primară este element central pentru revenirea acestora la clasă în Bulgaria, țară care a apelat la modelul de predare online ca măsură de intervenție în fața înrăutățirii situației epidemiologice cauzate de Covid-19. Elevii din mai multe regiuni ale țării unde există teste disponibile în școli au reluat, începând de miercuri, orele cu prezență față în față, acolo unde părinții au fost de acord cu testarea lor de două ori pe săptămână, potrivit Sofia News Agency, care citează Ministerul Educației și Științei.

Părinții a 57% dintre elevii de școală primară din localitățile cu o incidență de peste 250 la 100.000 de locuitori au fost de acord cu testarea copiilor de două ori pe săptămână, folosind teste neinvazive, potrivit sursei citate. În localitățile cu incidență mai mică, elevii din clasele primare merg oricum la școală. Ceilalți elevi studiază online.

Agenția citată notează că dorința de reluare a școlii cu prezență fizică, pe baza testării regulate, este foarte puternică în special în capitala Sofia, unde 68% dintre părinți au fost de acord cu testarea.

Bulgaria are cea mai mică rată de vaccinare din UE, cu doar 22,7% din populație vaccinată în formulă completă, potrivit Centrului European pentru Controlul și Prevenția Bolilor (ECDC). Țara, cu o populație de aproape 7 milioane de locuitori și care a invocat Mecanismul European de Protecție Civilă al UE pentru a putea face față valului pandemic actual, a raportat joi circa 3.800 de noi cazuri, 199 de decese și doar 4.500 de persoane nou vaccinate, potrivit Sofia News Agency.

Foto: © Tigger76Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

OFICIAL Calendarul anului școlar viitor, pe module, prezentat de ministrul Educației. Prima zi de școală este pe 5 septembrie 2022, iar în februarie 2023 elevii au o vacanță „mobilă”, de o săptămână, decisă de inspectoratele școlare

Calendarul anului școlar pe module, pentru anul 2022-2023, a fost anunțat de Ministrul Educației într-un briefing de presă de la Guvern. Trecerea de la semestre va fi făcută cu renunțarea…
Vezi articolul

Ministerul Educației a fost dat în judecată de Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități, pentru refuzul de a-i aloca unei fetițe de clasa a II-a profesor de sprijin la clasă

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități anunță că a dat în judecată Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar Județean Covasna, pentru refuzul de a-i aloca unei eleve cu dizabilități un…
Vezi articolul

ULTIMA ORĂ Greșeală descoperită de un profesor în corectura digitalizată a grilelor de la simularea Evaluării Naționale 2024: Elevi cu punctaje diferite acordate de cei doi evaluatori la același item și acceptate de platformă, care a făcut media notelor / Mihaela Popa: Platforma trebuie să aibă un filtru la grilă, care să nu permită trecerea peste o greșeală umană

Platforma digitalizată a Ministerului Educației prin care au fost corectate lucrările elevilor de clasa a VIII-a la simularea Evaluării Naționale 2024 a permis înregistrarea de punctaje diferite acordate de către…
Vezi articolul

Cercetătorul Sergiu Pașca: După ce am întâlnit unul dintre primii mei pacienți cu autism și pe mama lui, autismul și cercetarea creierului au devenit principala mea preocupare / Este incredibil de important să avem studenți la medicină care fac cercetare cât mai devreme

„După ce am întâlnit unul dintre primii mei pacienți cu autism și pe mama lui, Ana Dragu, mi-am schimbat întru totul traiectoria, autismul și cercetarea creierului au devenit principala mea…
Vezi articolul