Împrumuturile guvernamentale pentru studii în Marea Britanie: aplicațiile nu mai pot fi depuse, din cauza opririi serviciului poștal – SURSE

382 de vizualizări
Sursa: Pixabay
Aplicațiile pentru împrumuturile guvernamentale pentru studii în Marea Britanie au fost înghețate, după ce serviciul poștal a fost oprit din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit surselor Edupedu.ro. Student Loans Company, instituția care le acordă împrumuturi de studii tinerilor europeni și britanici pentru a urma cursuri în universitățile britanice, nu mai poate primi aplicații – este vorba despre documentele fizice care trebuie trimise, din cauza epidemiei de coronavirus, au declarat pentru Edupedu.ro surse apropiate situației.
  • Într-un răspuns dat clienților săi, Student Loans Company a transmis că lucrează la o soluție până la data de 1 aprilie.

Mai exact, cererea și trimiterea documentelor necesare pentru obținerea împrumutului de studii universitare de la statul britanic se face prin poștă. Având în vedere că, pe 18 martie, Poșta Română a anunțat că nu se vor mai trimite sau primi scrisori din Marea Britanie din cauza pandemiei care a oprit zborurile, elevii români trebuie să aștepte până când se va găsi o soluție.

Într-un răspuns dat clienților săi, Student Loans Company a transmis că lucrează la o soluție până la data de 1 aprilie.

Varianta pe care o analizează acum este înscrierea pe e-mail cu toate documentele pe care până acum le cerea fizic prin poștă.

În contextul în care situația anului școlar peste tot în Europa este neclară în momentul de față, rămâne de văzut și cum se vor adapta sistemele de educație astfel încât elevii să poată termina anul școlar în curs.

Potrivit datelor RIUF (Romanian International University Fair), în Marea Britanie învață în prezent aproximativ 9.000 de studenți români, fiind cea mai populară destinație pentru studiile superioare în străinătate. Numărul studenților români ar putea scădea, însă, pe fondul Brexit-ului.

Momentan,  studenţii europeni care vor începe studiile în septembrie 2020 vor plăti aceleași taxe de școlarizare ca în prezent (aprox. 9000 lire sterline pe an) și se păstrează accesul la finanţare guvernamentală atât pentru studiile de licenţă (Tuition Fee Loan) cât şi pentru cele postuniversitare (Postgraduate Masters Loan). Astfel, guvernul britanic plătește în continuare taxele de școlarizare pentru întreaga durată a programului de studiu.

Citește și:

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

ASE București și UMF Carol Davila – singurele universități românești în top 1000 al clasamentului Times Higher Education 2025 / Nicio instituție românească de învățământ superior nu crește, iar peste jumătate dintre cele listate sunt în coada rankingului global

Academia de Studii Economice și Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” sunt singurele instituții românești de învățământ superior care figurează în top 1000 al celei mai noi ediții a…
Vezi articolul

„Guvernul României respinge cu fermitate orice încercare de intimidare a jurnaliștilor” – premierul Nicolae Ciucă, după ce AUR a început o campanie împotriva G4Media / Edupedu.ro condamnă atacul

„Guvernul României respinge cu fermitate orice încercare de intimidare a jurnaliștilor”, a transmis premierul Nicolae Ciucă după ce partidul extremist AUR a lansat miercuri un atac la adresa G4Media.ro, provocându-și…
Vezi articolul

Standardele calitative sunt esențiale pentru o digitalizare eficientă a Educației – întâlnire între participanții la Forumul Global OCDE și reprezentanții ECDL România

Importanța standardelor calitative pentru digitalizarea Educației au fost tema principală a întâlnirii delegației OCDE cu reprezentanții ECDL România, potrivit unui comunicat de presă al organizației. Prezenți la București la Forumul…
Vezi articolul