Important pentru orice școala digitală: soluții de protecție împotriva daunelor accidentale și garanție de pâna la 5 ani, prezentate la SMARTEdu 2023 Oradea, evenimentul anului în educația digitală – 5 iulie 2023 (P)

1.264 de vizualizări
Lenovo cuprinde în portofoliul său soluții de protecție împotriva daunelor accidentale și garanție de pâna la 5 ani și le va prezenta în cadrul celui mai important eveniment dedicat educației digitale din România – SMARTEdu 2023 Oradea –, care își propune să prezinte modele de clase digitale și laboratoare inteligente reprezentanților liceelor și ai UAT-urilor ce vor implementa astfel de proiecte, va beneficia de prezența produselor și soluțiilor digitale Lenovo dedicate zonei de educație. Acestea vor fi prezentate în cadrul secțiunii de expoziție din cadrul evenimentului care va avea loc pe 5 iulie, de la ora 10, la sala Armonia Venue din Oradea.

Lenovo va prezenta participanților la eveniment echipamentele și soluțiile pe care le recomandă școlilor, inclusiv prin serviciile de protecție și garanție, pot fi utilizate în clasele digitale și în laboratoarele inteligente pentru o perioadă de 5-10 ani.

Lenovo Edu – un ecosistem de soluții hardware, software și servicii ce are menirea de a sprijini transformarea digitală a educației și implementarea mai simplă și rapidă a învățării în sistem hibrid. Portofoliul Lenovo Edu include servere, notebook-uri, desktop-uri, tablete, sisteme și camere de videoconferință, precum și servicii care au rolul de a asista elevii și profesorii în procesul digitalizat de predare-învățare-evaluare.

Concept laborator inteligent cu dotari și mobilier, prezentat la SMARTEdu 2023

Lenovo LanSchool este platforma software de gestionare a claselor și monitorizare a dispozitivelor în mediul educațional oferită de Lenovo. Soluția permite, printre altele, monitorizarea și controlul ecranelor elevilor, partajarea desktopului profesorului, gestionarea aplicațiilor și a internetului, mesageria și colaborarea în clasă.

Soluția Lenovo LanSchool a fost dezvolată cu scopul de a sprijini profesorii în gestionarea mai eficientă a claselor lor în mediul de învățare digital. Aceasta beneficiază de suport tehnic dedicat și de actualizări regulate ale software-ului, oferind astfel asistență continuă profesorilor si administratorilor în utilizarea și întreținerea soluției.

Protecție împotriva pagubelor accidentale

Conectivitatea îmbunătățită și durabilitate sporită sunt certificate pentru educație ca urmare a procedurilor de testare ale producătorului Lenovo.

Astfel, produsele dedicate activităților din domeniul învățământului sunt echipate cu un ecran LCD rezistent, porturi ranforsate și beneficiază de protecție împotriva vărsării accidentale a lichidelor, căderilor, șocurilor și a supratensiunilor electrice prin Lenovo Accidental Damage Protection.

Serviciul de protecție oferit de Lenovo acoperă costurile de reparație sau înlocuire și permite economisirea, în medie, a 28% din valoarea reparațiilor PC-urilor și 75% din suma necesară pentru reparațiile tabletelor. Prin utilizarea Lenovo Accidental Damage Protection, școala și comunitatea pot avea încredere că echipamentele vor fi protejate în caz de evenimente neașteptate și vor rămâne funcționale pentru o perioadă mai îndelungată.

În plus, instituțiile de învățământ vor avea avantajul unui proces simplificat de administrare a garanțiilor. Nu este nevoie și de alte asigurări separate, ci se poate utiliza un singur serviciu care acoperă toate nevoile de protecție împotriva daunelor accidentale.

Garanție până la 5 ani pentru produsele Lenovo utilizate în școli

Școlile care vor utiliza produse Lenovo pot beneficia de o garanție de până la 5 ani pentru acestea. Un aspect important, în funcție de tipul de garanție ales, constă în posibilitatea reparării echipamentelor fără alte costuri suplimentare sau preluarea și transportarea acestora de la școală la service și înapoi. De altfel, Lenovo dispune și de o rețea națională de parteneri de service ce pot interveni în cazul produselor aflate în garanție. Aceste condiții sunt asigurate atât pentru sistemele de conferință, cât și pentru PC-urile integrate în clasele digitale și în laboratoarele inteligente de informatică.

În condițiile în care sute de echipamente trebuie montate doar într-o singură școală, organizatorii evenimentului SMARTEdu 2023 și Lenovo recomandă și achiziția unui sistem de tip ticketing pentru managementul centralizat și transparent al garanțiilor.

Lenovo oferă și două tipuri de soft cu licență perpetuă (3 ani). Primul e de tip consolă – client, care permite controlul complet al profesorului asupra laptopurilor folosite de către elevi precum și posibilitatea monitorizării continue a acestora. Al doilea este un soft de tip consolă filtrare internet care permite, printre altele, filtrarea web bazată pe cloud și cea pe bazată pe inteligență artificială.

În plus, beneficiarii pot să compenseze emisiile de carbon asociate cu echipamentele Lenovo prin intermediul serviciului Lenovo CO2 Offset. Prin implicarea în procesul de compensare a emisiilor de carbon, instituțiile școlare își demonstrează angajamentul față de protejarea mediului (DNSH) și promovează practici sustenabile în cadrul activităților educaționale.

SMARTEdu 2023 reprezintă un proiect al CG&GC HiTech Solutions care pune la dispoziție o platformă dedicată analizei opțiunilor pentru clase digitalizate, laboratoare de informatică, laboratoare digitale, inovații în educația digitală și noi metode de predare care integrează soluții digitale.

Reprezentanții școlilor și ai unităților administrativ-teritoriale sunt invitați să participe pentru a descoperi modele de bune practici și rezultatele studiilor de caz relevante. Aceștia vor avea oportunitatea de a lua parte la demonstrații interactive  în clasă, utilizând cele mai recente echipamente digitale din piață, care pot fi personalizate și adaptate nevoilor și resurselor fiecărei instituții de învățământ. Profesorii și directorii școlilor vor beneficia de instruire pentru a utiliza și integra echipamentele digitale în procesul de predare, evaluare și învățare.

Evenimentul va găzdui multiple workshop-uri interactive susținute de specialiști în domeniul educației și al tehnologiilor specifice și de furnizori de soluții digitale.

Pentru a participa la SMARTEdu 2023 este necesară înregistrarea prealabilă, care se poate face prin accesarea linkului următor – https://cg-hitech.ro/smart-edu-2023/#headline-2826-10165

Citește și:

Modele de clase inteligente și metode inovatoare de predare pentru o educație eficientă și durabilă, soluții concrete și personalizate pentru o școala digitală: SMARTEdu 2023 Oradea, evenimentul anului în educația digitală

VIDEO Tutorial pentru profesori – funcțiile principale ale tablei interactive, de care avem nevoie la clasă, prezentate în cursul SEED, cel mai nou curs pentru cadrele didactice / Înregistrările sunt deschise


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Talibanii au închis gimnaziile și liceele pentru fete în Afganistan în prima zi de școală. Pentru ele nu se mai țin ore decât în câteva provincii, după ce comunitatea internațională a pus presiune pe liderii islamiști să lase fetele să învețe – VIDEO

Imediat după ce școlile gimnaziale și liceele pentru fete din Afganistan s-au deschis în noul an școlar, talibanii au ordonat închiderea lor, informează Euronews. În septembrie 2021, școlile s-au deschis…
Vezi articolul

Măsurile luate în cazul copilului de 3 ani care a murit în fosa septică: a fost dat afară directorul unei alte școli. Ministerul anunță că va pune containere-WC în doar 1.180 de școli, față de 1.489 câte anunța Andronescu

Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Iași, întrunit în ședință extraordinară în cursul zilei de marți, 16 aprilie, a luat decizia destituirii imediate a directorului Școlii Profesionale Brăești, potrivit…
Vezi articolul

Emilia Șercan reclamă că a solicitat să studieze teza de doctorat a lui Mircea Geoană, iar Adrian Cioroianu a făcut publică această informație prin prisma funcției sale de director al Bibliotecii Naționale: „O mârșăvie incalificabilă”

După ce jurnalista Emilia Șercan a relatat miercuri că în sălile de lectură ale Bibliotecii Naționale cititorii sunt nevoiți să stea cu gecile pe ei, la temperaturi de 16,6 grade,…
Vezi articolul