Impactul știrilor false, în pandemie, “a fost mai puternic” asupra profesorilor / “Întotdeauna dascălii au fost promotorii civilizației”, dar curentul negativ al știrilor false despre vaccinare a avut mai multă putere – șeful DSP Iași, Vasile Cepoi

1.691 de vizualizări
Impactul știrilor false
Directorul DSP Iași, Vasile Cepoi / Sursa: Captura Facebook
Dezinformarea și știrile false au avut un impact mai puternic decât “eforturile tuturor autorităților de a convinge” că vaccinarea este “singura cale pentru a ieși din situația în care ne aflăm” a apreciat marți, într-o conferință privind testarea și vaccinarea în școli, directorul Direcției de Sănătate Publică Iași, Vasile Cepoi. Potrivit acestuia, situația s-ar fi simțit “mai puternic” în cazul cadrelor didactice.

Șeful DSP Iași, fost ministru al Sănătății în primul guvern Ponta, acum nouă ani, a declarat, în cadrul conferinței “Vaccinare și testare pentru învățare!”, din campania de informare organizată în această perioadă de Ministerul Educației, că “întotdeauna dascălii au fost promotorii civilizației și ai măsurilor de îmbunătățire a vieții oamenilor”. Dar, a spus el, “din păcate, de data aceasta, curentul negativ a avut mai multă putere”. Iată așadar impactul știrilor false.

Impactul știrilor false

El a afirmat că la nivelul județului există o bună colaborare între autoritățile locale, regionale, cele din sănătate și din învățământ, dar și așa “nu suntem mulțumiți de rezultatele obținute”.

Vasile Cepoi, în cadrul conferinței “Vaccinare și testare pentru învățare”:

  • “Apreciez, dle ministru, această campanie [de informare a Ministerului Educației – n. red.], cu atât mai mult cu cât mediatizarea, prin știri false, despre măsurile de prevenție (…) și privind nevoia de vaccinare a avut un impact mai puternic decât eforturile tuturor autorităților de a convinge că aceasta este singura cale pentru a ieși din situația în care ne aflăm. Dovadă că și în rândul cadrelor didactice impactul acestei mediatizări a fost mai puternic. 41% dintre cadrele didactice s-au vaccinat. Știm că întotdeauna dascălii au fost promotorii civilizației și ai măsurilor de îmbunătățire a vieții oamenilor. Din păcate, de data aceasta, curentul negativ a pus mai multă putere. Apreciez că la nivelul județului am avut o bună colaborare, lucrăm foarte bine ca o echipă, începând cu domnul prefect, consiliul județean, toate universitățile, inspectoratul, dar încă nu suntem mulțumiți de rezultatele obținute.”

Amintim că duminică seară, la Antena 3, ministrul Educației Sorin Cîmpeanu nota numărul mare de profesori care s-au vaccinat, comparativ cu alte categorii profesionale. El spunea că pragul de 50% persoane vaccinate a fost depășit în cazul profesorilor, da la nivelul întregului personal din învățământ “suntem la 43%”:

  • “Personalul din învățământ rămâne, totuși, categoria socio-profesională cea mai numeroasă în valoare absolută din perspectiva vaccinării. Sunt peste 154.000 de angajați, nu există nicio altă categorie socio-profesională care să atingă acest număr în valoare absolută (…) Din perspectiva cadrelor didactice suntem la 50%, din perspectiva personalului din învățământ suntem la 43%. Nu s-a depășit. Am avut o creștere importantă după care, în ultimele săptămâni, am avut un progres foarte lent (…)”

Foto: Captura Facebook / Directorul DSP Iași, Vasile Cepoi


7 comments
  1. Si la d-nul Cepoi s-o fi referit doctorul Razvan Constantinescu cand a afirmat ca: ,,cei mai prosti medici, loazele promotiilor noastre” ,,prostii clasei trebuie sa decida pentru toti ceilalti” referindu-se la ,,conducatorii” desepeurilor? Cert este ca-n aceste momente, pe langa ce fac, e important si ce zic persoanele cu ,,functii de conducere”. Limbaj de lemn parca dintr-o alta epoca menit sa unga relatia cu ,,puterea”. Astia fac conferinte/ simpozioane pentru a se lauda unii pe altii, apoi zic ca au informat populatia cum sta treaba. Nimic insa despre faptul ca producatorii inca nu si-au schimbat ,,discursul” lasand serurile la nivel experimental. Pai daca-i nevoie urgenta de mai multi cobai faceti-o obligatorie.

  2. Ce procent de vaccinare o fi în sănătate, farmacii, alimentație publica, operatori de turism, armata, politie, parinti, soferi de taxisi autobuze, …? Tot 43%?

  3. Acum mergeți cu amenințări pe post de campanie de vaccinare. Mă așteptam de la un medic la niste argumente științifice dar nu de genul celor spuse de Gheorghiță care a doua zi era contrazis de autoritățile europene din domeniu.

  4. Nu zau? Vai, dragalitza Doamne, ,,ce prosti si incompetenti e profesorii astia!!!,,. Si nu doar ei, ci si medicii (tot romanul stie sa se trateze singur) si preotii ca sunt ,,incuiati,, si vorbesc cu cuvinte ,,grele,, ( izbaveste, isop, miluieste, sceptru, smerit, etc) si multe alte categorii socio-profesionale care mai si gandesc si care au studiat serios in facultate si dupa, in vremurile in care nu domina mediocritatea camuflata in ,,meritocratie,, . Am cam obosit sa tot aud de la toti ,,priceputii,, ( de la coafeze, la taximetristi, de la jurnalisti, la politicieni pana la tot felul de parerologi) intr-un nou limbaj de lemn ce simplu e sa fii profesor si cum luam noi banii aia multi degeaba, ca nu facem nimic. In schimb,unii parinti si elevi (cei care nu au dat pe la scoala si au citit o singura carte in viata lor si aceea de asa-zisa dezvoltare personala, de genul ,,Cum sa gandesti pozitiv,,) cunosc ei mai bine ce competente trebuie dezvoltate in scoala, cum trebuie schimbata programa si ce metode creative trebuie utilizate pentru ca elevul sa nu se plictiseasca, sa ia si nota mare la examen ( eventual fara efort), sa se distreze la ora si sa aiba si toate cunostintele necesare pentru viata ( adica o reteta: cum sa faci cand inchiriezi un apartament, cum sa suferi mai putin cand iti mor parintii, cum sa castigi bani multi multi, cum sa ajungi mare sef si nu in ultimul rand cum sa-i dai la o parte pe cei care muncesc cinstit, care citesc,care au bun-simt si mai cred in valorile eterne ale umanitatii). Traiasca ,,minunata lume noua,,!!! (P.S. imi iubesc meseria si o practic cu toata daruirea si responsabilitatea, am rezultate frumoase cu elevii mei, nu consider ca bogatia vine din castigurile materiale, dar o remuneratia adecvata performantei profesorului ar fi binevenita, poate ar mai anihila prin statutul conferit astfel toata aceasta politica de denigrare a profesorului; stiu sa folosesc mijloacele tehnologiei moderne; m-am vaccinat)

  5. Și de ce oare?Dacă nu ar fi fost puse toate țoapele și toți cățeii politici în posturi-cheie,unde e nevoie de competență nu s-ar fi întâmplat asta.

  6. A mai gasit Campeanu un agarici care sa invenineze publicul invinuind profesorii? Pe orice cale isi pune oamenii sa ne duscredireze? Foarte urat. A inceput cu profesorii sunt prosti si nu stiu sa foloseasca platforma de vaccinare si continua cu asta? Penibil. Doar atat pot spune: Esti pe-ni-bil, dom’ Campeanu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

GHID Completarea declarației de venit pentru profesorii care dau meditații contra cost – sfaturi de la reprezentanții ANAF / Exemple pentru impozitarea pe normă de venit sau în sistem real

Profesorii care dau meditații pe bani elevilor trebuie completeze declarația unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale. Pașii pentru completarea documentului au fost explicați de către reprezentanții ANAF, în…
Vezi articolul
Concursul de directori la București

Sorin Decă a fost numit din nou secretar general adjunct al Ministerului Educației, la cererea ministrului Ligia Deca, după ce ocupase prin concurs șefia Direcției România educată tot din această poziție

Sorin Decă a fost numit secretarul general adjunct al Ministerului Educației, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial. Inițial, Decă nu a mai fost secretarul general adjunct al Ministerului încă…
Vezi articolul
Licitația de manuale pentru clasa a VIII-a

Retipărirea manualelor școlare, tratată cu „superficialitate” de către Ministerul Educației, acuză Federația Națională a Părinților și Uniunea Editorilor din România: Pentru al doilea an, consecutiv, elevii claselor IX–X nu vor avea manuale

Retipărirea manualelor școlare este tratată cu superficialitate de Ministerul Educației, acuză Federația Națională a Părinților și Uniunea Editorilor din România (UER), potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro: „Este clar că…
Vezi articolul