Idei de activități pentru programul de vară al grădinițelor. La Sinaia, profesori de științe și limbi străine, din școli și din colegiu, petrec câte o zi cu preșcolarii

1.106 vizualizări
Foto: Facebook.com
Încă de pe 14 iunie, la câteva zile după încheierea anului școlar, profesori de la școlile gimnaziale din Sinaia și de la colegiul “Mihail Cantacuzino” din oraș, dar și voluntari de la asociațiile culturale locale au participat la proiectul “Grădinița de vară”. În cadrul acestuia, preșcolarii petrec câte o zi cu activități diferite față de cele din programul obișnuit.

De exemplu, pe 15 iunie, cei mici au învățat despre limbajul muzical, karaoke și dans, alături de profesoara de Informatică Alexandra Stroe, pasionată de muzică. Pe 16 iunie, copiii au ieșit afară unde, pe planșe de dimensiuni mari, au pictat cu degetele, îndrumați de pictorul și profesorul de Educație plastică de la colegiu, Tănase Mocănescu.

  • Colegiului din oraș îi sunt arondate toate școlile și grădinițele, sub persoană juridică, în Sinaia.

Pe 21 iunie, preșcolarii au avut activități gastronomice – mâncare sănătoasă – realizând decoruri creative din fructe, alături de un profesor bucătar care predă la clasele de tehnologic din liceu. Pe 27 iunie, alt exemplu, copiii au descoperit simbolurile naționale și au identificat informații dintr-un text istoric povestit, alături de una din doamnele profesoare de Limba și literatura română de la colegiu.

Foto: Facebook.com

Nici limbile străine nu au fost date deoparte: acum o săptămână, cele două directoare ale liceului au predat fiecare câte o zi la grădiniță – engleză și, respectiv, franceză. Aurora Arieșan, profesoară de engleză și director principal, spune că “lucrul cu ei nu este deloc simplu… aș spune că te provoacă mult mai mult decât cel cu liceenii”. “Ne-am jucat, am învățat literele, animalele și să ne prezentăm”, adaugă aceasta despre o altfel de zi la grădiniță (Foto mai sus).

Pe 5 iulie, cu ajutorul unei profesoare de biologie de la una din școlile gimnaziale, cei mici au studiat semințele de plante folosindu-se de lupă și microscop, le-au pus la încolțit și au aflat cum călătoresc, spun cadre didactice implicate în lecții, pentru EduPedu.ro.

Pe 6 iulie, la orele de matematică, aceștia au învățat despre numere, calcule, corpuri și figuri geometrice pe calculator, alături de profesoarele Mihaiela Doinaru și Simona Tudor.

Pe 7 iulie, grupele de copii au participat și la experimente chimice: cei doi profesori de chimie de la gimnazii le-au explicat preșcolarilor despre stările în care se găsesc corpurile în natură, despre aer și despre emanarea de căldură din anumite reacții chimice.

Directoare, despre proiect: Aceasta este misiunea, să îi vezi crescând (…) chiar dacă este o provocare

A început de când am luat vacanța. Este un ajutor pentru părinții care nu au cu cine să își lase copiii acasă, dar nu acesta este scopul principal al proiectului, ci “o altfel de grădiniță”. Pentru a le umple vacanța într-un mod educativ, altfel, explică Aurora Arieșan. Ideea îi aparține educatoarei Ana Stoica de la grădinița cu program prelungit ”Floare de Colț”, completează aceasta.

Apelul a fost făcut în ultimul consiliu profesoral. Am apelat la bunăvoința lor ca director. Și astfel s-au înscris, benevol, în proiect. Eu merg aproape zilnic să văd copiii din Grădinițe. Mă trezesc dimineața, îmi duc copilul la școală și fac turul grădinițelor pentru că îmi place sa îmi încep ziua cu zâmbetele lor. De data aceasta le-am și predat. Au fost foarte încântați și mirați să mă vadă în această ipostază, mai spune aceasta.

Pentru mine, ca manager, este incredibil să îi văd crescând de la 2 ani până la 18. Ai șansa să vezi concret cum cresc, aceasta este misiunea. Chiar dacă e o provocare, este și o oportunitate, încheie profesoara.

Vezi și: Crăciunul în cancelarie și importanța înțelegerii dintre profesori într-o școală: la liceul din Sinaia, personalul școlar face schimb de mici cadouri în fiecare zi până la vacanță

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cum vor fi ajutați copiii cu CES, potrivit proiectului de Lege a învățământului preuniversitar. Părinții trebuie să aleagă una dintre formele de sprijin: Vouchere educaționale nou introduse sau alocația de hrană și cazarmament – surse

Toți copiii cu cerințe educaționale speciale (CES), inclusiv cei cu dizabilităţi, din școlile de masă sau speciale, de stat şi particulare vor putea beneficia vouchere educaţionale în cuantum fix sau…
Vezi articolul

BREAKING Subiectele și baremele de la Titularizare 2024 pentru educatorii și puericultorii din grădinițe și creșe, publicate de Ministerul Educației. Eseu de maximum 2 pagini despre relația dintre joc și învățare

Subiectele și baremele de la Titularizare 2024 pentru educatorii și puericultorii din grădinițe și creșe au fost publicate cu puțin timp în urmă de Ministerul Educației. Proba scrisă a concursului…
Vezi articolul

LISTA Grădinițe cu program de vară deschise în București și Ilfov / Doar 2 sectoare au publicat numele grădinițelor și numărul de locuri disponibile, deși azi e ultima zi în mai merg copiii la grădinițe de stat / Proceduri de înscriere și documente necesare

Grădinițele cu program de vară din București sunt deschise începând cu luna iulie, iar înscrieri se fac în funcție de sector, până în data de 24 iunie. Edupedu.ro a consultat…
Vezi articolul