Iarmaroc Edu – metode alternative de educație prezentate duminică, 17 martie. Edupedu.ro partener media

293 de vizualizări
Știi care sunt cele mai importante criterii după care să te ghidezi atunci când alegi grădinița copilului tău? Waldorf, Montessori, Forest Kindergarten, Reggio Emilia, Step by Step îți par par limbi străine?

Cunoști care sunt activitățile opționale potrivite pentru cel mic sau dacă programul piticului e prea încărcat?

Frământările și întrebările părinților cu privire la educația alternativă a celor mici vor fi clarificate la Iarmaroc Edu – Metode Alternative de Educație! Iarmaroc Edu este un concept nou de Iarmaroc, dedicat metodelor alternative de educație. Acest proiect pilot este organizat de The Village – Your Family Hub.

Iarmaroc Edu va avea loc pe data de 17 martie, între 10:00-18:00, la Nod makerspace.

Intrarea la acest eveniment este de 10 lei/persoană, în cadrul acestei sume fiind inclus accesul în toate zonele evenimentului, inclusiv participarea la panelurile de discuții și workshopuri. Accesul copiilor este gratuit.

Cum îi ajută pe părinți?

Evenimentul este dedicat părinților cu copii între 0-12 ani, care caută îndrumare în alegerea viitorului educațional al copiilor, în privința selectării unei grădinițe, unor cursuri sau a diverse ateliere, prin care cei mici să crească armonios și să-și dezvolte diferite abilități adaptate vârstei și înclinațiilor fiecăruia.

În cadrul evenimentului, părinții vor putea să înțeleagă care este metodologia aplicată și ce activități sunt practicate în cadrul metodelor alternative prezente în zona de expo.

În urma dicuțiilor pe care le vor avea față în față cu furnizorii de metode alternative de educație, prin participarea la workshopuri demo la standul expozanților, dar și pe baza recomandărilor de la mămicile și tăticii prezenți la târg cu care vor discuta, părinții vor putea compara opțiunile existente, putând mai apoi să ia o decizie informată și asumată.

Iarmaroc EDU dorește să susțină părinții pentru ca ei să se informeze în privința alternativelor educaționale, să construiască un cadru în care părinții să poată compara la fața locului opțiunile existente, și în care reprezentanții soluțiilor alternative de educație să poată înainta direct ofertele lor părinților și să poată primi un feedback concret referitor la nevoile reale ale acestora.

În zona expo vor fi prezenți:

Grădinițe și Centre Educaționale:
  • Bergman Nature Kindergarten,
  • Grădinița Educarium
  • Grădinița și Școala Monterra,
  • Grădinița Montessano,
  • Grădinița Natura Montessori,
  • Grădinița Nicoland,
  • Conil Kindergarten,
  • Grădinița Mariposakids.
Zona expo ateliere și cursuri educaționale diverse:
  • Bufnița din tei, Edumarket, Eematico, Grow Together, Jolly School Romania / Jolly Learning UK, Mima Muzica & Fabulafia, Painting Room, Playouth, Pictura 3D, Smarty Kids, Swim Art.
Carți și jucării educaționale:
  • Cărturești, VulpToys, Jucărie la cutie
Educație civică părinți și copii:

Agenda Iarmarocului – Zona de paneluri și workshopuri

Această zonă este construită pentru a ajuta părintele să se informeze corect și direct, prin întrebări punctuale adresate reprezentanților furnizorilor de servicii de educație alternativă.

  • 10:30-11:30 – Workshop „Cum alegem grădinița potrivită pentru copilul nostru? Ce criterii sunt cele mai importante?” – susținut de Ruxandra Manea, fondator Educarium School & Kindergarten și cofondator și board member Aspire Teachers. În cadrul acestui workshop, părintele va lucra efectiv pe criterii și priorități, urmând a fi pus în diferite scenarii care să îl ajute să înțeleagă mai bine ce contează pentru el atunci când alege viitoarea grădiniță pentru copilul lui. Durata: 45 min.
  • 12:00 -13:00 – Workshop Montessori Acasă – susținut de un reprezentant al grădiniței Monterra.
  • 13:30-14:30 – Panel metoda Montessori – Este metoda Montessori potrivită pentru copilul tău? Invitați reprezentaț ai grădinițelor: Grădinița Monterra, Natura Montessori și Montessano. Durata; 45 min.
  • 15:00-16:00 – Panel Forest Kindergarten – educație în natură. Grădinița în pădure – o opțiune pentru copilul tău? Invitați reprezentanți: Bergman Nature Kindergarten, Karin’s Kids Academy. Durata: 45 min.
  • 16:30- 17:30 – Workshop „Poate fi părintele și un bun coach pentru copilul său?” – susținut de Parent as Coach – Erickson International. Tehnici simple și puternice, care îți permit să construiți o relație puternică, respectuoasă și iubitoare cu copilul tău. Durata 45 min.

Structura Iarmarocului:

  • Zona expozițională
  • Zona dedicată workshopurilor si panelurilor pe diverse teme educaționale
  • Networking și Food & Drinks Area: Artesana, The Buss (cafea), Mama Pan, Merinde, Tartelicious, Thermomix, Trufex.
  • Kids Corner: Powered by Locul de joacă Matei din Tei, Eematico și The Village Hub.
  • Baby Lounge: Zona de schimbat, alăptat și hrănit bebelușii – powered by Artesana – Partenerul Părinților.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Părinții elevilor până în 12 ani ale căror școli au decis să adopte scenariul online fără a avea la bază o anchetă epidemiologică a DSP și o hotărâre a Comitetului pentru Situații de Urgență, ori cei care sunt în grupe de risc și solicită școală online, nu primesc concediu plătit de la serviciu, pe baza ordonanței 147, ca să-și supravegheze copiii

Părinții elevilor ale căror școli au decis să adopte scenariul online fără a avea la bază o anchetă epidemiologică a DSP și o hotărâre a Comitetului pentru Situații de Urgență…
Vezi articolul

Singura modificare la calendarul anului școlar 2023-2024 le-ar putea aduce elevilor o lună fără cursuri în primăvara 2024: sunt zile libere, vacanță, ori se pot ține săptămânile “Școala Altfel” și “Verde” / România e pe locul 3 în rândul țărilor cu cele mai multe zile de vacanță

Calendarul anunțat oficial de Ministerul Educației pentru anul școlar viitor, 2023-2024, prevede patru posibile săptămâni lipsite de cursuri pentru elevi și profesori, plasate în lunile aprilie și mai 2024. Acest…
Vezi articolul

OFICIAL Calendarul anului școlar viitor, pe module, prezentat de ministrul Educației. Prima zi de școală este pe 5 septembrie 2022, iar în februarie 2023 elevii au o vacanță „mobilă”, de o săptămână, decisă de inspectoratele școlare

Calendarul anului școlar pe module, pentru anul 2022-2023, a fost anunțat de Ministrul Educației într-un briefing de presă de la Guvern. Trecerea de la semestre va fi făcută cu renunțarea…
Vezi articolul

Ligia Deca: Ne-am propus să vedem care sunt cauzele pentru neprezentarea elevilor la Evaluarea Națională 2023. Este clar că trebuie să avem intervenții mult mai individualizate, în funcție de nevoile fiecărui copil

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat luni că „trebuie investigat” în privința cauzelor ce au dus la neprezentarea elevilor la Evaluarea Națională 2023, după cum a transmis Digi24. „Trebuie investigat…
Vezi articolul

INTERVIU Liana Aldea, absolventă de “Științele ale Educației”, a doua facultate, a luat 10 la Titularizare 2021, dar nu are niciun post de educatoare pe perioadă nedeterminată în tot județul Argeș: Speram să mă liniștesc anul acesta, să reușesc să mă titularizez și singura mea grijă să fie să îmi fac activitatea la grădiniță cât mai bine, nu să mă gândesc că mai vine încă un examen

Liana Aldea a luat nota 10 la examenul de Titularizare anul acesta, dar în județul Argeș nu există niciun post titularizabil pentru disciplina educatoare, susține aceasta într-un interviu pentru EduPedu.ro.…
Vezi articolul