Horia Onița, fost lider al alianței studenților din România, numit președinte al Uniunii Studenților Europeni, funcție ocupată în trecut și de actualul ministru Ligia Deca

403 vizualizări
Horia Onița, ANOSR / Foto: INQUAM Photos – George Călin
Horia Onița, fost președinte al Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), a fost numit președinte al Uniunii Studenților Europeni (ESU), ce reprezintă organizații ale studenților din 40 de țări, potrivit unui anunț făcut de el, joi seară, pe Facebook. Este primul român care ocupă această poziție după actualul ministru al Educației, Ligia Deca, președinte ESU în urmă cu un deceniu și jumătate.

Horia Onița a fost, în ultima perioadă, vicepreședinte al Uniunii pe care de acum o conduce, pentru mandatul 2023-2024. 

El a anunțat, pe Facebook, că a fost numit președinte în cadrul unei reuniuni desfășurate la Tbilisi (Georgia), pentru un mandat marcat de o serie de evenimente politice importante, precum alegerile pentru Parlamentul European. 

  • “Cu un război sângeros în Europa, cu o creștere a extremismului în diverse părți ale continentului, ținând cont de criza costului vieții pentru studenți în Europa, ce afectează accesul la educație, precum și ascensiunea inteligenței artificiale și impactul acesteia asupra educației, între multe alte lucruri, mandatul va prezenta, cu siguranță, o mare provocare”, comentează el în mesajul de pe Facebook. 

Alegerea a fost anunțată și de ANOSR, potrivit căreia și românca Tamara Ciobanu a fost aleasă membru în comitetul executiv al organizației internaționale.

Horia Onița a fost președinte al ANOSR, președinte al Asociației Studenților în Drept și reprezentant al studenților în structurile de conducere ale Universității din București, iar înainte de acestea, în perioada 2015-2016, a fost președinte al Consiliului Național al Elevilor.

Este primul român care preia președinția Uniunii Studenților Europeni după Ligia Deca, prezentul ministru al Educației, care a ocupat acestă funcție timp de două mandate, în 2008-2010, după ce la rândul ei a fost președinte al ANOSR (2006-2007).

Uniunea Studenților Europeni este o organizație fondată în 1982, care acționează ca umbrelă pentru 45 de organizații studențești din 40 de țări și care are drept scop promovarea intereselor educaționale, sociale, economice și culturale ale studenților din Europa, în relație cu forurile europene și alte foruri internaționale.


1 comment
  1. Iată așadar la ce folosesc funcțiile in Consiliul Național al Elevilor.

    Ca acolo a fost ,,ales” mai întâi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Tehnologia informației și a comunicațiilor să fie introdusă, la liceu, în trunchiul comun pentru toate tipurile de învățământ și indiferent de profil, cere Asociația Patronală a Industriei de Software / Ministrul Cîmpeanu nu a menționat TIC printre disciplinele care vor intra „probabil” în trunchiul comun din viitoarele planuri-cadru pentru liceu

Ore de tehnologia informației și a comunicațiilor (TIC) trebuie introduse obligatoriu în trunchiul comun, pentru toate tipurile de învățământ și indiferent de profil, susține Asociația Patronală a Industriei de Software…
Vezi articolul

VIDEO Un nou algoritm de funcționare a școlilor în care să conteze și proporția persoanelor spitalizate. Ministrul Sănătății: Un algoritm care să fie rațional și să nu repete erorile majore în care școlile au fost închise când aveam 100 sau 200 de cazuri pe zi

Despre menținerea școlilor deschise, Alexandru Rafila a declarat în cadrul unei conferințe că „decizia trebuie să țină cont de modul în care se manifestă această variantă din punct de vedere…
Vezi articolul

Lăsați profesorii să fie profesori - campanie Edupedu.ro pentru debirocratizarea muncii cadrului didactic

Încheierea notei la purtare, o nouă situație birocratică, semnalează un profesor de la un colegiu național: Trebuie să alerg prin școală să prind toți profesorii clasei, cu care nu am orar comun, ca să-mi semneze procesul verbal cu notele fiecărui elev

Nota la purtare pe fiecare modul este o nouă situație birocratică pentru un diriginte, semnalează un profesor de la un colegiu național, care dorește să-i păstrăm anonimatul. „Trebuie să alerg…
Vezi articolul