Județul cu cel mai mare procent de note sub 5 la concursul pentru angajare în sistemul de învățământ (Titularizare 2021) este Tulcea (36,8%), urmat de Călărași (34,8%) și Mehedinți (28,3%), potrivit datelor Ministerului Educației. La concursul de angajare în sistemul de învățământ au participat și 15 candidați care au luat nota 1.
În București, procentul celor care au luat sub 5 la Titularizare 2021 este de 15,18%, cei mai mulți fiind în Sectorul 3 (19%).
La polul opus, cu cele mai puține note sub cinci se află Harghita (12,2%), Cluj (13,03%) și Dolj (14,3%).
În ceea ce privește profesorii care au promovat Titularizarea, județele cu cele mai multe note peste 7 sunt Cluj (56,6%), Harghita (52,1%), Dolj (53,1%) și Prahova (50,1%).
Din promoția curentă, adică profesori care au susținut pentru prima dată în ultimii șase ani concursul de Titularizare, cei mai mulți promovați sunt din Sectorul 2 al Capitalei, unde 100% din candidați au trecut examenul, potrivit datelor Ministerului Educației.
Cele mai multe note de 10 au fost în București (13), apoi în județul Cluj (11) și în Dolj (9). În București, cele mai multe note de 10 (4 note) au fost luate de profesori din Sectorul 5.
2 comments
Va recomand un viitor titlu:harta Europei care compara salariile primite de profesori.
De ani de zile dăm vina pe profesori şi pe elevi. Profesorii nu ştiu să predea şi elevii nu ştiu să înveţe, sunt demotivaţi şi plictisiţi. Nu ni se explică însă de ce un elev strălucit în Marea Britanie rămâne aproape corijent atunci când se întoarce în ţară şi intră în sistemul educaţional autohton, sau de ce un profesor cu probleme în România devine lăudat în altă ţară.
Sunt trei elemente în joc: elevii, profesorii şi programa. Unul din aceste elemente e greşit. E mult, învechit şi fără legătură cu viaţa reală.
Mănăstire într-un picior, ghici ciupercă ce-i?