Harta mediilor de 10 la BAC 2024 – cele mai puține medii maxime în ultimii 11 ani. La nivel național, doar 39 de candidați au obținut media 10

5.157 de vizualizări
39 de candidați care au susținut examenul de Bacalaureat 2024, sesiunea iunie-iulie, au obținut media 10, potrivit rezultatelor publicate de Ministerul Educației. Sunt cele mai puține medii de 10 din ultimii 11 ani. Acestea sunt rezultatele înainte de contestații.

În București, 13 candidați au luat media 10 la examenul național de Bacalaureat. Anul trecut, în Capitală au fost 5 medii maxime.

Lista colegiilor din București în care elevii au luat media 10 la BAC 2024:

În această sesiune a examenului de Bacalaureat 2023, 3 medii de 10 au fost înregistrate în județul Iași. În județele Cluj, Botoșani, Bihor, Bacău, Galați și Ialomița sunt câte 2 candidați cu media 10.

Potrivit Ministerului Educației, numărul notelor de 10 pe probe/discipline de examen:

  • Limba și literatura română: 408;
  • Limba și literatura maternă: 21;
  • Proba obligatorie a profilului: 3.279 (Matematică -2.424 / Istorie – 855);
  • Proba la alegere a profilului și a specializării: 4.866 (cele mai multe note de 10 au fost obținute la disciplina Logică și argumentare: 1.234).

Cel mai mare număr de medii de 10 s-a înregistrat în 2020, an de pandemie, când au fost 308 medii de 10 la nivel național, dintre care 49 în București, tot un record.

Informații de context

Contestațiile pot fi depuse/transmise luni, 8 iulie, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

Candidații care contestă rezultatul inițial al evaluării trebuie să completeze, să semneze și să depună/transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Condițiile pe care un elev trebuie să le îndeplinească pentru a promova examenul de Bacalaureat sunt:

  1. să-și fi echivalat sau recunoscut toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
  2. să susţină toate probele scrise şi să obțină nota 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  3. să obţină media generală 6(cel puţin) la probele scrise.

Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de Bacalaureat. Acolo unde candidaţii obţin media generală 5,99, media generală se rotunjeşte la 6,00.

Candidaţii care s-au prezentat la toate probele de examen, dar nu îndeplinesc simultan condiţiile, precum şi candidaţii care s-au prezentat la unele, dar nu la toate probele de examen sunt declaraţi „respinşi”.

Calendarul examenului național de Bacalaureat 2024, Sesiunea iunie – iulie 2024:

3 – 7 iunie 2024: Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen

7 iunie 2024: Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a

  • 17 – 19 iunie 2024: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
  • 19 – 20 iunie 2024: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
  • 19 – 21 iunie 2024: Evaluarea competențelor digitale – proba D
  • 25 – 27 iunie 2024: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C
  • 1 iulie 2024: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
  • 2 iulie 2024: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
  • 4 iulie 2024: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
  • 5 iulie 2024: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă

8 iulie 2024: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12.00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12.00 – 18.00

9 – 11 iulie 2024: Rezolvarea contestațiilor

12 iulie 2024: Afișarea rezultatelor finale


1 comment
  1. Ar trebui să curgă articolele laudative: e cea mai mare rată de promovabilitate din ultimii 10 ani. Dar, ce să vezi, mare problemă! Nu mai sunt multe medii de 10. Așa, și? Nu e nicio diferență între 10 și 9,98, de exemplu. Copiii respectivi sunt de același nivel.
    După fiecare examen încep clasificările școlilor și liceelor și evidențierea “perlelor”. Ferească sfântul să îi lăudăm vreodată!
    Ce-ar fi să se publice și ceva remarcabil, inteligent, surprinzător, din lucrările copiilor? Sigur există și așa ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Câștigătorul licitației pentru Biblioteca școlară virtuală, proiect în valoare de 40 de milioane de euro, ar urma să fie anunțat luni, potrivit lui Gheorghe Dinu, șeful ARNIEC / Ministrul declarase că pe 1 noiembrie se va finaliza licitația

Firma care va realiza Biblioteca școlară virtuală ar urma să fie anunțată luni de către Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP), a precizat pentru Edupedu.ro Gheorghe Dinu, managerul general al…
Vezi articolul

Rafila: 337 de copii sunt internați marți pe secții / Nu menținem școlile deschise cu orice preț, dar trebuie să fim conștienți de faptul că întreruperea activității școlare duce la consecințe foarte serioase asupra evoluției copiilor – VIDEO

În total, 337 de copii sunt internați astăzi pe secții, față de 338 câți erau raportați ieri, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, în cadrul unei dezbateri organizată de „Salvați…
Vezi articolul

Vremea în vacanța de iarnă, pe regiunile țării și în Capitală: temperaturi mai ridicate decât de obicei, ninsori posibile la munte. Prognoza pentru următoarele două săptămâni de la Administrația Națională de Meteorologie

Temperaturile în vacanța de iarnă a copiilor de grădiniță, elevilor și profesorilor vor fi mai ridicate decât media pentru această perioadă a anului, iar la munte se prevăd lapoviță și…
Vezi articolul

Admitere liceu 2023. Testările de limbă străină pentru clasele de bilingv și probele de aptitudini pentru liceele vocaționale încep pe 17 mai / Elevii se înscriu pe 15-16 mai cu documentele de la secretariatele școlilor

Elevii de clasa a VIII-a care vor să susțină proba de verificarea a cunoștințelor de limbă modernă, pentru admiterea în clasa a IX-a într-o clasă cu regim bilingv, dar și…
Vezi articolul