Harta învățământului profesional și tehnic din România, Meserii.ro, a fost actualizată

2.882 de vizualizări
Sursa: Captura Meserii.ro
Calificările oferite de școlile profesionale și liceele tehnologice din țară, numărul de firme active într-un anumit domeniu și alte informații relevante în domeniu sunt disponibile pe harta actualizată a învățământului profesional și tehnic din România, oferită prin platforma digitală Meserii.ro, anunță asociația CivicNet într-un comunicat de presă.

Acesta arată că este vorba despre prima platformă digitală care conectează meseriile pregătite în școlile profesionale cu potențialul de cerere de pe piața muncii, în diverse domenii de activitate.

Potrivit comunicatului:

  • Elevii de gimnaziu şi părinţii acestora pot afla de pe Meserii.ro atât ce şcoli profesionale sau licee tehnologice se află în zona în care locuiesc şi ce calificări au acestea în pregătire, cât şi numărul de firme din domeniul căutat, oferind o idee asupra potenţialului cererii din piaţa muncii pentru o anumită meserie.
  • Companiile pot afla în ce regiuni găsesc viitori absolvenţi în calificarea de care au nevoie, putând astfel defini mai bine planuri de extindere şi dezvoltare. Instituţiile de învăţământ şi decidenţii pot vedea numărul şi distribuţia companiilor care activează în domeniul de interes, datele de contact ale companiilor relevante (pentru a le propune parteneriate pentru sesiuni de practică sau pentru a primi echipamente şi utilaje în scop didactic) şi pot decide adaptarea programei şi politici publice mai bune.

Harta include date privind toate școlile profesionale și liceele tehnologice din țară, cu date actualizate pentru anul 2020—2021 și oferă mijloace de căutare în funcție de calificări (ex.: sudor, mecanic, bucătar) și specifică numărul de firme (cu număr de salariați) din domeniul respectiv. Iar căutarea poate fi filtrată în funcție de localitate, tipul unității de învățământ și mediul (urban/rural).


1 comment
  1. Romania cu etapa sistemului DUAL actual mai are 50 ani de asteptat sa fie operational

    Regret nu a inteles ce este si a stalcit ce a facut !!!
    Nu s-au documetat, cheltuie banii aiurea cu Autoritatea pentru DUAL

    Sistemul DUAL apartine Patronatelor si nu ME !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

OFICIAL Calendarul pentru stabilirea cifrei de școlarizare în învățământul preuniversitar dual și profesional pentru anul școlar 2024-2025

Ordinul Ministerului Educației privind aprobarea calendarului etapelor și acțiunilor pentru stabilirea cifrei de școlarizare în învățământul preuniversitar dual și în învățământul profesional de stat pentru anul școlar 2024-2025 a fost…
Vezi articolul

Elevii cu cerințe educaționale speciale vor avea locuri speciale la admiterea în licee și școli profesionale 2020. Ministrul Educației: Din acest an școlar primesc locurile speciale

Elevii cu cerințe educaționale speciale vor avea chiar din această vară locuri speciale la admiterea în licee și școli profesionale, pe modelul celor alocate rromilor, a declarat pentru Edupedu.ro ministrul…
Vezi articolul

„Specialiști în domeniu”, care nu sunt profesori, vor putea preda de anul viitor în clasele din învățământul dual, cu avizul firmei care organizează cursurile, potrivit unei modificări la metodologia de mobilitate

Din anul școlar 2022-2023 vor putea preda în învățământul dual și specialiști care nu sunt profesori și nu au pregătire psihopedagogică, potrivit ebihoreanul.ro. Publicația relatează o întâlnire pe care inspectoratul…
Vezi articolul

DOCUMENTE Înființarea consorțiilor duale universitare, aprobată oficial. Operatorii economici trebuie să asigurare pentru elevi și studenți burse cel puțin la nivelul celor acordate din fonduri publice

Ministerul Educației a aprobat, prin ordinul de ministru nr. 6.216 din 09.11.2022, metodologia privind constituirea consorțiilor pentru învățământ dual. Documentul reglementează ce este un consorțiu, actorii implicați și ce drepturi și…
Vezi articolul