HARTĂ 11 localități au trecut de 6 la mie incidență Covid-19, pragul de școală online. Șapte localități cu peste 5 cazuri de îmbolnăvire la o mie de locuitori

8.804 vizualizări
11 localități din România sunt, la momentul actual, la o rată de incidență peste 6 la mia de locuitori, potrivit harții interactive a Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca, dezvoltată de o echipă de la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) în proiectul de cercetare denumit “COVID-19: Romanian Economic Impact Monitor“, care monitorizează în timp real evoluția pandemiei. Școala începe, pentru elevi, luni, 13 septembrie. În aceste localități (cu incidență Covid-19 peste 6 îmbolnăviri la mia de locuitori), dacă și mâine rata de incidență este egală sau mai mare, școlile ar organiza orele, săptămâna care vine, în sistem online, potrivit regulilor oficiale de funcționare a școlilor.
  • Vezi harta interactivă – în articol – și citește mai jos și despre cele 7 localități care au trecut de pragul de 5 la mie.

Este vorba despre două localități în județul Arad, una în Dolj, șase în Satu-Mare, una în Sălaj și una în Teleorman.

În cazul localităților din Satu-Mare se poate vedea că sunt apropiate, iar în ultima săptămână de la 3 localități, numărul celor în care rata a trecut de 6

Trecerea la școala online se face atunci când localitățile trec de pragul 6 ‰, conform regulilor pentru începerea anului școlar 2021-2022 anunțate ieri de miniștrii Educației și Sănătății și prevăzute într-un ordin comun. De menționat că doar creșele și grădinițele ar funcționa în format fizic în acest caz, până la declararea carantinei în localități.

Foto: edu.ro

Potrivit regulilor pentru deschiderea școlii, vineri, 10 septembrie, va fi ziua în care se vor decide scenariile în care încep cursurile pentru fiecare localitate. Săptămânal, în ziua de vineri, se iau în considerare ratele de incidență din orașe și pe baza lor se hotărăște scenariul de funcționare al fiecărei școli.

  • Comuna Dezna din județul Arad are o rată de incidență de 6,2 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat azi, cu datele de ieri, 8 septembrie 2021) și o rată de vaccinare de 16,68%, confirmată pe 5 august anul acesta.
  • Comuna Ignești din județul Arad are o rată de incidență de 10,16 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat azi, cu datele de ieri, 8 septembrie 2021) și o rată de vaccinare de 6,85%, confirmată pe 5 august anul acesta.
  • Comuna Bechet din județul Dolj are o rată de incidență de 7,95 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat azi, cu datele de ieri, 8 septembrie 2021) și o rată de vaccinare de 13,49%, confirmată pe 5 august anul acesta.
  • Comuna Bixad din județul Satu-Mare are o rată de incidență de 6,74 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat azi, cu datele de ieri, 8 septembrie 2021) și o rată de vaccinare de 7,59%, confirmată pe 5 august anul acesta.
  • Comuna Bătarci din județul Satu-Mare are o rată de incidență de 6,32 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat azi, cu datele de ieri, 8 septembrie 2021) și o rată de vaccinare de 6,14%, confirmată pe 5 august anul acesta.
  • Comuna Cămărzana din județul Satu-Mare are o rată de incidență de 7,81 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat azi, cu datele de ieri, 8 septembrie 2021) și o rată de vaccinare de 1,02%, confirmată pe 5 august anul acesta.
  • Comuna Gherța Mică din județul Satu-Mare are o rată de incidență de 8,41 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat azi, cu datele de ieri, 8 septembrie 2021) și o rată de vaccinare de 2,47%, confirmată pe 5 august anul acesta.
  • Comuna Turț din județul Satu-Mare are o rată de incidență de 6,72 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat azi, cu datele de ieri, 8 septembrie 2021) și o rată de vaccinare de 5,95%, confirmată pe 5 august anul acesta.
  • Comuna Târșolț din județul Satu-Mare are o rată de incidență de 10,1 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat azi, cu datele de ieri, 8 septembrie 2021) și o rată de vaccinare de 5,26%, confirmată pe 5 august anul acesta.
  • Comuna Șimișna din județul Sălaj are o rată de incidență de 6,82 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat azi, cu datele de ieri, 8 septembrie 2021) și o rată de vaccinare de 19,89%, confirmată pe 5 august anul acesta.
  • Comuna Beuca din județul Teleorman are o rată de incidență de 6,56 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat azi, cu datele de ieri, 8 septembrie 2021) și o rată de vaccinare de 16,24%, confirmată pe 5 august anul acesta.
Hartă interactivă

Pentru a vedea pe harta de mai jos incidența localităților după care se stabilesc scenariile de funcționare a școlilor, în partea dreaptă, sus, se poate selecta meniul „școală”. Pentru moment, chiar dacă datele de pe hartă apar că sunt cele de ieri, 08/09, acestea sunt până la actualizarea de curând cele de pe 07/09.

Localități care au trecut de rata de incidență 5/1.000 de locuitori cu noul coronavirus la o mie de localnici:
  • Comuna Cărand din județul Arad are o rată de incidență de 5,58 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat azi, cu datele de ieri, 8 septembrie 2021).
  • Comuna Lupac din județul Caraș-Severin are o rată de incidență de 5,36 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat azi, cu datele de ieri, 8 septembrie 2021).
  • Comuna Bolintin-Deal din județul Giurgiu are o rată de incidență de 5,35 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat azi, cu datele de ieri, 8 septembrie 2021).
  • Comuna Călinești-Oaș din județul Satu-Mare are o rată de incidență de 5,43 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat azi, cu datele de ieri, 8 septembrie 2021).
  • Comuna Șeica Mică din județul Sibiu are o rată de incidență de 5,02 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat azi, cu datele de ieri, 8 septembrie 2021).
  • Comuna Bucovăț din județul Timiș are o rată de incidență de 5,13 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat azi, cu datele de ieri, 8 septembrie 2021).
  • Comuna Secaș din județul Timiș are o rată de incidență de 5,13 oameni infectați la mia de locuitori (actualizat azi, cu datele de ieri, 8 septembrie 2021).
Top 10 localități cu cea mai mare rată de vaccinare, confirmate pe 5 august 2021 (cel mai recent):
numărjudețnume localitaterata de vaccinare
1TimișDumbrăvița49.28%
2AlbaRimetea44.62%
3HarghitaBorsec44.49%
4ClujCluj-Napoca44.41%
5IașiValea Lupului42.44%
6TimișGiroc42.3%
7Satu MareFoieni40.99%
8ClujFeleacu40.83%
9DoljCârcea40.77%
10IlfovOtopeni40.43%

Datele preluate și harta interactivă sunt comunicate de Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca, în proiectul de cercetare denumit “COVID-19: Romanian Economic Impact Monitor“, care monitorizează în timp real evoluția pandemiei, respectiv starea economică a țării, oferind în același timp previziuni pe termen scurt și mediu privind pandemia și performanța economică a României.

Pe harta făcută cu datele oficiale se poate vedea situația localităților la zi, orice părinte, profesor sau elev poate afla cum arată localitatea sa din punct de vedere al ratei de infectare (rata de incidență). Harta are patru funcționalități și informațiile se pot sorta astfel:

  • date legate de ratele de vaccinare din orașe;
  • date legate de ratele de incidență din orașe;
  • date legate de restricții (de mobilitate);
  • date legate de prezența copiilor la școală (fizic sau online), rezultate pe hartă din indicii legați de ratele de incidență.
Citește articolele relevante pentru anul școlar 2021-2022, care începe pentru elevi pe 13 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Școlile se redeschid pentru elevi după o lună de lockdown. Sunt cu peste 1.100 de localități mai multe în scenariul verde și cu 1,3 milioane de oameni vaccinați în plus față de momentul închiderii / România avea atunci o rată de incidență de 3,96 la mie, azi are 1,57

După o vacanță forțată, neplanificată, care a durat o lună de zile, aproape 2 milioane de elevi revin fizic la școală pe 5 mai. Lockdown-ul instituit sistemului de educație a…
Vezi articolul

Csaba Asztalos: Pledez pentru încheierea anului școlar în predare online pentru tot învățământul preuniversitar / Plus: Din toamnă, o zi pe săptămână trebuie să se practice predarea online

“Din punctul meu de vedere, ca părinte, eu pledez pentru încheierea anului școlar în predare online pentru tot învățământul preuniversitar. Programa școlară la clasele terminale era aproape de finalizare înainte…
Vezi articolul

BREAKING Aproape 16.000 de elevi înscriși în clasa a VIII-a nu au terminat clasa sau nu au fost înscriși automat de școli la Evaluarea Națională 2024 / Numărul este cel mai mare din ultimii 5 ani și apare după ce Ligia Deca a trimis în școli, în ianuarie, 13 măsuri ca să combată fenomenul

Ministerul Educației a anunțat luni la prânz că la Evaluarea Națională 2024 au fost înscriși „peste 160.400 de elevi”, în condițiile în care înscrierea elevilor la această evaluare este automată…
Vezi articolul

Profesorii au nevoie ca statutul social să le fie recunoscut și munca lor apreciată, să lucreze într-un mediu al încrederii, iar salariile nu se corelează automat cu mulțumirea față de profesie – Andreas Schleicher, OCDE, despre lucrurile care fac atractivă cariera didactică

“Dacă îi izolezi pe profesori într-o clădire, societatea nu o să interacționeze niciodată cu respect. Dacă îi transformi în personalități publice, le oferi ocazia să joace un rol, nu doar…
Vezi articolul