VIDEO Cum arată clădirea de 3,3 milioane de euro în care Inspectoratul Școlar Județean Timiș și Casa Corpului Didactic ar putea avea sediul, dacă Guvernul aprobă cumpărarea imobilului – o clădire veche de aproape 100 de ani, în centrul Timișoarei – proiect de hotărâre

924 de vizualizări
Imobilul dorit pentru ISJ Timis, situat in Str. Dr. Liviu Gabor 1 – Timisoara / Foto: captură – Google Street View
Guvernul intenționează să achiziționeze, cu bani provenind din Fondul de rezervă, o clădire din centrul Timișoarei care să servească drept sediu pentru Inspectoratul Școlar Județean Timiș și pentru Casa Corpului Didactic, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern pus în consultare publică. Valoarea imobilului, aflat în proprietatea unei persoane private, este estimată la 16,3 milioane de lei (3,3 milioane de euro).

Potrivit note de fundamentare a proiectului de hotărâre, ISJ Timiș își desfășoară în prezent activitatea într-un imobil al Administrației Bazinale de Apă Banat, pe baza unui contract de închiriere, plătind lunar o chirie de 8.154 euro. Casa Corpului Didactic funcționează într-un cămin al Colegiului Tehnic “Emanuil Ungureanu” și în două birouri situate în imobilul închiriat de ISJ. Drept urmare, “în vederea asigurării unui spațiu adecvat desfășurării activității” celor două instituții, a fost identificat spre achiziționare un imobil în centrul orașului, format dintr-o clădire și o anexă totalizând circa 1.700 de metri pătrați. 

Clădirea din Str. Doctor Liviu Gabor nr. 1 are o vechime de aproape 100 de ani (construită în 1927) și a trecut prin intervenții de consolidare, extindere și amenajare a unei mansarde. Nota de fundamentare menționează că, la solicitarea proprietarului, anul acesta au fost întocmite două rapoarte de expertiză tehnică prin care corpurile de clădire au fost încadrate în clasa de risc seismic Rs III, fiind propuse o serie de măsuri de intervenție.  

Potrivit site-ului unei firme ce oferă birouri de închiriat, Ghilgames, cu sediul în acest imobil, clădirea principală este “istorică”, având o suprafață de 1.500 de metri. Ea este alcătuită dintr-un demisol, un parter înalt, un etaj și mansardă și a fost renovată complet recent, fiind păstrat aspectul original, de la 1927.

Cum arată clădirea de pe Str. Dr. Liviu Gabor nr. 1, pe care vor să o cumpere autoritățile pentru ISJ Timiș:

Prin proiectul de hotărâre e alocată suma de 16.326 milioane lei (3.3 milioane euro la cursul valutar de 4.9471 lei/euro) din Fondul de rezervă bugetară pentru achiziția acestui imobil. 


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Universitatea din București, despre situația din Ucraina: instituția “condamnă ferm orice formă a războiului”, anunță că va sprijini studenții și profesorii “care fug din calea atacului”

Universitatea din București condamnă, printr-o poziție emisă joi pe tema situației din Ucraina, “orice formă a războiului”: “Credem în confruntarea de idei și în dialogul constant ca soluții la problemele…
Vezi articolul

Scandalul amânării dezbaterilor pe legea educației, în Parlament. Pălărie, USR: Reforma în Educație este utilizată ca o armă politică / Intotero (PSD) susține că Ministerul Educației nu a avut o opinie pe amendamentul legat de dogme religioase și de aceea a suspendat ședința

Senatorul USR Ștefan Pălărie spune că suspendarea dezbaterilor pe amendamentele aduse proiectelor legilor educației de joi, din cadrul comisiei de învățământ din Camera Deputaților, are legătură “mai degrabă cu rotativa…
Vezi articolul

Ministrul Educației încurajează declarațiile pe propria răspundere cerute de profesori pentru raportarea testelor făcute acasă: Dacă părinții sunt de acord, nu mi se pare deloc un lucru rău. Dacă mergem pe ideea că suntem o țară de iresponsabili nu ajungem niciunde / Implicațiile juridice ale unei asemenea declarații

“Dacă mergem pe ideea că suntem o țară de iresponsabili, nu ajungem niciunde”, astfel a comentat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, cazul profesorilor care folosesc declarația pe propria răspundere pentru raportarea…
Vezi articolul

Un profesor excepțional de matematică poate să fie un director catastrofal din punct de vedere managerial, susține secretarul de stat Florian Lixandru / Politizarea inspectoratelor școlare și detașările de directori de școli, criticate în cel mai recent raport Code for Romania

“Un profesor excepțional de matematică poate să fie un director catastrofal, cu toate că a promovat acel concurs care din păcate nu a certificat competențele manageriale pe zona financiară”, a…
Vezi articolul