Guvernul va suspenda angajările în sistemul bugetar de la 1 iulie până la finalul anului – proiectul de OUG, în ședința de joi a Executivului / Titularizarea și concursul de directori, etapa a 3-a, se vor susține – surse

4.182 de vizualizări
Angajările în sistemul bugetar
Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com
Un proiect de ordonanță de urgență prin care angajările la stat vor fi suspendate de la 1 iulie, este pe ordinea de zi a ședinței de joi a Guvernului. Actul normativ prevede că până la finalul acestui an nu se mai fac concursuri.

„În perioada cuprinsă între data de 1 iulie 2022 și data de 31 decembrie 2022, se suspendă ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante, cu excepția posturilor unice, din:
a) instituțiile și autoritățile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002 privind finanțele publice, cu modificările și completările ulterioare,
b) instituțiile publice locale, astfel cum sunt definite la art.2 alin.(1) pct.39 din Legea nr. 273/ 2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare”, potrivit actului propus.

Documentul prevede că „pentru posturile pentru care au fost demarate procedurile de organizare a concursurilor anterior datei de 1 iulie 2022, se continuă procedurile de ocupare a acestora, conform prevederilor în vigoare la acea dată”, cum este cazul Titularizării – concursul de angajare în învățământ. A mai rămas mai puțin de o lună până la proba scrisă – detalii aici.

Potrivit surselor Edupedu.ro, în perioada următoare va continua și concursul pentru directori, care va avea o a treia etapă.

Reamintim că potrivit datelor prezentate de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la conferința „Director de viitor”, în primele două etape au fost ocupate 6.969 de posturi de director adjunct și directori, din cele 8.692 de posturi scoase la concurs. Au mai rămas aproape 20% din posturi neocupate, adică 1.723 de posturi.

Revenind la actul normativ pregătit de Guvern, acesta prevede și excepții – se mai pot face angajări doar „în cazuri temeinic justificate” și „prin memorandum aprobat în ședința Guvernului”.

Autorii documentului remarcă în nota de fundamentare că evoluția numărului de posturi ocupate în autoritățile și instituțiile publice indiferent de modul de finanțare și subordonare, a crescut cu 27.553 în aprilie 2022 comparativ cu decembrie 2019.

Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesorii au dat peste 120 de alerte din școlile lor, în doar 24 de ore, pe HartaEdu, platforma care, în premieră în România, oferă profesorilor și membrilor societății civile posibilitatea să semnaleze urgențele din Educație. Cum funcționează (P)

Probleme de conectivitate sau lipsa tehnologiei necesare educației digitale, instituții fără sursă de apă autorizată, fără grupuri sanitare sau săli de sport, ori nevoi punctuale ale sălilor de clasă, ale…
Vezi articolul

Sute de părinţi din Sectorul 3 al Capitalei și-au petrecut noaptea în faţa şcolilor pentru a-și înscrie copiii la „școala de vară” din cauza faptului că „dosarul online se depune la secretariat” / Primăria spune că modalitatea de înscriere cu dosar fizic a fost stabilită de Inspectoratul Școlar București

Sute de părinţi puteau fi văzuţi azi noapte în faţa şcolilor din Sectorul 3 din București care organizează „școala de vară” pentru a-şi înscrie copiii în programul demarat de primărie,…
Vezi articolul

Rapoartele elevilor care participă la testarea standardizată „nu conțin datele copiilor”, dă asigurari Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației. Acesta mai spune că testele „nu reprezintă nici pentru elevi și nici pentru profesori vreo unitate de măsură”, dar ar putea duce la eliminarea unor conținuturi din programă, dacă unii itemi nu vor fi rezolvați, de exemplu

Datele copiilor nu vor fi introduse în platforma privată pe care Ministerul Educației a anunțat că va organiza o testare standardizată pentru elevii din clasele I-XI, fără cei de clasa…
Vezi articolul