Guvernul ungar amână redeschiderea liceelor cu trei săptămâni, după apelul elevilor și profesorilor, pe fondul înmulțirii cazurilor Covid

520 de vizualizări
educația religioasă
Foto: Facebook.com / Orban Viktor
Ungaria amână redeschiderea liceelor cu 3 săptămâni, până la data de 10 mai, a anunțat, vineri, premierul Viktor Orban, citat de Reuters. Măsura e luată după ce profesorii și elevii au cerut amânarea, din cauza înmulțirii cazurilor de Covid în această țară.

Anunțul vine la o zi după ce un alt înalt oficial guvernamental anunțase că toate școlile se vor deschide în data de 19 aprilie. În declarațiile de astăzi, premierul Orban nu a făcut nicio mențiune la școlile primare, ci doar la învățământul secundar.

Până vineri, circa 8.000 de elevi semnaseră un apel pe Facebook în favoarea continuării școlii la distanță, din cauza riscurilor la care s-ar supune părinții și profesorii în contextul școlii față în față. Iar joi un sindicat al profesorilor ceruse ca predarea cu prezență fizică să nu se reia pe 19 aprilie.

Orban a declarat în aceeași intervenție la radioul public că 70% din populație ar putea primi o primă doză de vaccin până la începutul lunii iunie a.c. și că 3,5 milioane din cei 10 milioane de cetățeni ai țării să primească prima doză până pe 19 aprilie.

Ungaria, țară confruntată în continuare cu o situație epidemiologică foarte gravă, a început miercuri procesul de redeschidere după carantină, în pofida avertismentelor că măsura este prematură.

Foto: Facebook.com/Orban Viktor


1 comment
  1. Si la noi onoratul nostru ministru vrea neaparat , neaparat, deschiderea scolilor fizic. Nu-l intereseaza nimic, nici ce se va intampla, nu conteaza daca e grave situatia, … vrea music fizic !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Asociația Editorilor din România – semnal de alarmă după alocarea a 2,1% din PIB pentru Ministerul Educației: “Devine evident de ce piața de carte din România este cea mai mică din întreaga Uniune Europeană”

“Suntem convinși că există o corelație clară între sumele tot mai mici pe care Educația le primește de la autorități și calitatea în scădere a absolvenților din învățământul românesc”, apreciază…
Vezi articolul

Recunoașterea funcției didactice obținute de universitari în străinătate e valabilă doar la nivel de universitate, dispare posibilitatea recunoașterii valabile la nivel național – Metodologie nouă pentru învățământul superior / Documentele necesare la dosar

Recunoașterea funcției didactice de către o universitate, în cazul funcțiilor obținute la universități acreditate din străinătate, este valabilă și produce efecte juridice doar la nivelul acelei instituții de învățământ superior,…
Vezi articolul