Guvernul încurajează școlile să completeze cererea pentru a beneficia de reducerea facturilor la gaze și curent electric

682 de vizualizări
Foto: © Mykyta Dolmatov | Dreamstime.com
Inspectoratele școlare județene trebuie să trimită cererea de reducere a facturilor la curent și gaze către școlile de stat și private. Acestea trebuie să completeze cererile și apoi să le depună la furnizorul de gaze sau curent electric, potrivit unei note trimise de ministerul Educației.  

Există posibilitatea recalculării facturilor din luna noiembrie 2021, subliniază nota ministerului.

După ce fiecare unitate de învățământ va completa cererea (atașată mai jos), care reprezintă o declarație pe propria răspundere, o va depune la furnizorul de energie sau gaze. Practic, prin cererea respectivă școlile confirmă că sunt școli, declară că se încadrează în categoria „instituţii şi unităţi de învăţământ publice şi private (cf. Legii nr. 1/2011)” și cer trei lucruri:

  • exceptarea de la plata tarifelor reglementate, certificate verzi, contribuţie cogenerare, acciza (pentru energie electrică)/tarife reglementate şi accize (pentru gaze naturale)
  • pentru categoria I de mai sus;
  • plafonarea preţului final la energie electrică/gaze naturale – pentru categoria a Il-a.

Mai multe școli și autorități locale au semnalat în repetate rânduri lunile acestea faptul că au primit facturi foarte mari la gaze și curent electric.

Și președintele Asociației Orașelor din România s-a plâns că facturile unor școli s-au triplat.

De aici puteți descărca cererea:

Foto: © Mykyta Dolmatov | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Vezi și: 22 februarie 2022 – DOCUMENT Cererea de reducere a facturilor la curent și gaze pe care trebuie să o depună școlile de stat și private. Guvernul anunță că există posibilitatea recalculării facturilor din luna noiembrie 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Pragul de admitere la examenul de rezidențiat rămâne la 60%, anunță Ministerul Sănătății, în urma unei consultări a studenților / Un proiect lansat acum o săptămână prevedea creșterea lui la 65%, adică la 130 de răspunsuri corecte față de 120

Pragul de admitere la examenul de rezidențiat rămâne la 60 anul acesta, adică la 120 de întrebări corecte din cele 200 de pe subiect, anunță Ministerul Sănătății (MS), după ce…
Vezi articolul

Învățătoarea Simona Ghenea: Noi pregătim copiii de astăzi pentru un viitor care nu știm cum poate să fie. Vom eșua dacă nu le vom crea contexte în care să-i încurajăm să gândească critic – succesul va depinde doar de cei care se adaptează

Noi pregătim copiii de astăzi pentru un viitor care nu știm cum poate să fie. Vom eșua dacă nu le vom crea contexte în care să-i încurajăm să gândească critic,…
Vezi articolul