Guvernul închide 9 școli și grădinițe din județul Satu Mare. Printre ele, și o școală reabilitată complet

4.088 de vizualizări
Evoluția costului mediu cu un copil la școală
Evoluția costului mediu cu un copil la școală SURSA: pixabay.com
9 unități de învățământ din județul Satu Mare vor fi închise din cauza lipsei copiilor, a anunțat șeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare, instituție subordonată Ministerului Educației, citat de ziarul local Informația Zilei.

Printre unitățile de învățământ închise se numără și școala din localitatea Petrești, care tocmai a fost reabilitată complet în 2011 cu fonduri europene. Așadar, cetățenii UE au plătit 4,2 milioane de lei pentru renovarea unei clădiri care va zace goală, deși proiectul a cuprins până și instalarea unui lift, plus dotarea cu calculatoare, laptopuri, imprimante și videoproiectoare.

Conform informaţiilor furnizate de inspectorul general Călin Durla, unitățile școlare închise sunt Grădiniţa cu Program Normal (GPN) din Medieş Râturi, școala din Domăneşti, școlile din Vezendiu, Racşa Vii, Crucişor, Coca, Lechinţa și Valea Seacă.

În toate aceste cazuri, copiii de vârstă școlară vor fi mutați la alte școli, urmând să facă naveta.

În ceea ce priveşte situaţia cadrelor didactice din aceste unităţi de învăţământ, Călin Durla spune că nu sunt foarte mulţi profesori afectaţi deoarece în structurile respective numărul de cadre titulare este redus, potrivit Informația Zilei.

Foto: Pixabay.com


3 comments
  1. Dar inainte de a reabilita unitatea scolara, nu stiau ca nu au copii? Ca doar se face recensamantul anual! Banii aceia puteau fi folositi altundeva, unde sunt copii!

  2. Drepturile infractorilor pe prim plan in politica guvernamentala ! Conditiile si bunastarea din puscarii ! Sa nu cumva sa gresim cat de putin fata de ei !
    Sunteti siguri ca toate scolile asigura conditiile minime care sunt clamate pentru puscariasi ? Copii nu conteaza, nu sunt in grija guvernului, doar au parinti !
    (Pamflet)

  3. Copiii sunt siliti sa faca naveta incepand cu varsta de gradinita,desi scoala este ,,in poarta casei’. Acesta este motivul pentru care un numar atat de mare de elevi abandoneaza!Acolo unde nu se inchid scoli se comaseaza clase,se face un simultan si din 4(patru) clase,cu un singur invatator!Crima,bataie de joc, nepasare,prostie, nepricepere… Ceausestii tineau o scoala si cu numai 4 copii, astia considera ca nu merita efortul financiar,preferand sa plateasca soferi,sa cumpere microbuze scolare(alte afaceri si aici) si sa-i puna pe aia mici sa invete de mici ca viata-i grea! Ajung tarziu acasa,obositi,numai chef de lectii n-au, indiferent daca este vara sau iarna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Directorul școlii este cel responsabil pentru organizarea procesului de ambalare individuală a testelor de salivă, spune ministrul Educației. Despre cine împarte testele elevilor: Există diriginți, există învățători, există persoane desemnate în școli

„Fiecare școală are un director. Directorul este responsabil pentru managementul acelei școli. Va apela la colegi, cadre didactice, va apela la personal didactic și didactic auxiliar, personal nedidactic și, acolo…
Vezi articolul

Inteligența Artificială. Parlamentul European cere ca roboții de chat folosiți de companii să fie dublați de angajați: “Oamenii trebuie să poarte întotdeauna răspunderea finală”

Membrii Parlamentului European au votat miercuri o rezoluție care cere reguli mai stricte în privința protecției consumatorilor și a supravegherii deciziilor luate de sistemele de inteligență artificială, potrivit unui comunicat…
Vezi articolul

Profesorul Radu Gramatovici: Meditațiile au înflorit pentru că vedem educația ca un sistem care produce diplome. Ceea ce înveți la meditații, ca să iei examenele, este o învățare superficială și dispare

Meditațiile sunt soluția care a „înflorit” după ce scopul educației s-a transformat, în ultimul timp, în obținerea unei diplome, constată Radu Gramatovici, conferențiar la Facultatea de Matematică și Informatică a…
Vezi articolul