Guvernul britanic să țintească o rată de 70% a participării tinerilor la studii superioare, până în 2040 – apelul unei organizații-cheie a universităților

94 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Ținta privind participarea tinerilor britanici la studii superioare ar trebui să fie de 70% în anul 2040 și să fie însoțită de o creștere a taxelor de școlarizare, dar și de măsuri extinse de sprijin financiar pentru tinerii din medii mai puțin avantajate, potrivit unui apel al unei organizații-cheie a universităților britanice, Universities UK, citat de The Guardian.
  • Ținta este considerabil mai mare decât ținta de 45% stabilită la nivel UE, pentru 2025, în ceea ce privește ponderea tinerilor cu studii superioare. În 2023, la nivelul Uniunii ținta a fost aproape atinsă (43,1%), însă România înregistrează o pondere de două ori mai mică (22,5%).

Universities UK presează, totodată, pentru o a serie extinsă de măsuri care să sprijine mediul universitar, de la majorarea taxelor de școlarizare la  granturi pentru elevii din medii dezavantajate. Acestea, propune organizația, ar putea fi alocate printr-un „fond de oportunitate pentru învățământ terțiar”, alocat pentru zonele cu rate reduse de înscriere la studii superioare.

Aceeași organizație îndeamnă guvernul să pună capăt acțiunilor ce îi afectează pe studenții internaționali care vor să se înscrie în universitățile britanice, dar și mai multe fonduri pentru cercetare și predare, universitățile promițând, în schimb, o colaborare mai strânsă cu liderii locali și de afaceri pentru a contribui mai mult la creșterea regiunilor.

În acest context, scrie separat tot The Guardian, guvernul este îndemnat să găsească o soluție pentru a relansa fluxul de studenție din UE către Marea Britanie, grav afectat în urma Brexit, inclusiv printr-o posibilă reluare a participării Marii Britanii la programul european Erasmus. Dar, potrivit sursei citate, guvernul de la Londra, prin premierul Keir Starmer, pare să manifeste o rezistență în scădere față de mobilitatea tinerilor, dar a arătat recent că nu există planuri concrete în acest sens.

Photo 26072326 © AviahuismanphotographyDreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Autoritățile din Educație nu iau încă măsuri în privința noii tulpini Omicron. Cîmpeanu: Până în acest moment, autoritățile sanitare în frunte cu ministrul Sănătății nu au considerat necesar să previzionăm măsuri pe acest palier

Autoritățile din Educație așteaptă mai întâi un semn din partea Ministerului Sănătății înainte să anunțe vreo decizie privind posibile schimbări în sistem din cauza răspândirii noii variante de coronavirus, tulpina…
Vezi articolul

GALERIE Colecție de 24 de fotografii cu președintele Iohannis în raportul final “România Educată”, document care nu are niciun autor menționat / Cei din grupurile de lucru sunt înghesuiți într-un colaj de 4 poze cu Ligia Deca

Raportul final România Educată cuprinde o colecție de nu mai puțin de 24 de fotografii cu președintele Klaus Iohannis. Document fără autor menționat în clar, raportul împănat cu fotografii cu…
Vezi articolul

Caietul de observații zilnice și condica de evidență a activității didactice pentru educatoare, publicate de Inspectoratul Școlar Județean Bihor. Descarcă catalogul grupei, planificarea anuală, planul de activitate săptămânal și raportul de evaluare inițială

Caietul de observații zilnice asupra copilului și condica de evidență a activității didactice la nivel preșcolar au fost publicate de Inspectoratul Școlar Județean Bihor. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început…
Vezi articolul

Folosirea telefoanelor mobile va fi în continuare interzisă elevilor în timpul orelor de curs, dar acum acestea pot fi “preluate” de profesor, potrivit legii Educației care intră în vigoare din 2 septembrie / Elevii pot folosi telefoanele în spații autorizate explicit prin regulamentul intern al școlii

Folosirea telefoanelor mobile este în continuare interzisă în timpul orelor de curs, dar acum acestea și alte echipamente de comunicații electronice pot fi “preluate” de profesor și returnate părintelui sau…
Vezi articolul