Guvernul a alocat 90 de milioane de lei pentru prima de carieră didactică a profesorilor și cea pentru personalul nedidactic din școli

3.704 vizualizări
Foto: © Igor Mojzes | Dreamstime.com
Guvernul a suplimentat bugetul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene cu 90 de milioane de lei pentru a putea plăti primele promise în perioada grevei profesorilor din luna mai, a anunțat joi, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin. Este vorba despre primele de carieră didactică de 1.500 de lei pentru personalul didactic și auxiliar și primele de carieră profesională de 500 de lei. “Acești bani vor ajunge efectiv la cadrele didactice și nedidactice până la până la finalul acestei luni, luna octombrie”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin a anunțat după ședința de Guvern de joi, 5 octombrie, că a fost suplimentat bugetul Ministerului Investițiilor Europene cu suma de 90 de milioane de lei pentru plata primelor de carieră didactică și de carieră profesională promise profesorilor și personalului auxiliar și nedidactic din Învățământ, în perioada grevei.

“Guvernul a suplimentat bugetul Ministerului Investițiilor Europene cu 90 milioane de lei din fondul de rezervă bugetară pentru a asigura implementarea unor măsuri prin care s-a angajat să susțină activitate didactică în România. Este vorba despre plata primei de carieră didactică pentru personalul didactic și didactic auxiliar în valoare nominală de 1500 de lei și plata pentru prima de carieră profesională pentru personalul didactic în valoare nominală în valoare de 500 de lei. Acești bani vor ajunge efectiv la cadrele didactice și nedidactice până la până la finalul acestei luni, luna octombrie”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat astăzi, la începutul ședinței de Guvern, că alocă din fondul de rezervă banii necesari pentru ca ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene să asigure personalului din educație voucherele educaționale. 

Informații de context

Ministrul Investițiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, spunea recent într-o postare pe pagina de Facebook, că „în perioada 20-27 octombrie personalul din educație va primi prima de carieră didactică de 1500 de lei și prima de carieră profesională  de 500 lei”.

„Astfel, în luna octombrie, peste 300.000 de angajați din sectorul educație vor beneficia de alocare financiară suplimentară de 427 milioane lei pentru:

  • prima de carieră didactică pentru personalul didactic și didactic auxiliar, în valoare nominală de 1500/persoană;
  • prima de carieră profesională pentru personalul nedidactic, în valoare nominală de 500 lei/persoană.

Acest tip de sprijin se va acorda în conformitate cu prevederile OUG 58/2023, estimarea noastră fiind că banii vor ajunge la personalul din educație în perioada 20-27 octombrie”, scria ministrul.

Foto: © Igor Mojzes | Dreamstime.com /  Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Primele de carieră didactică de 1500 de lei vor ajunge la profesori între 20 și 27 octombrie, a anunțat Adrian Câciu, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene
Premierul Marcel Ciolacu: Alocăm din fondul de rezervă banii pentru plata primei de carieră didactică de 1.500 de lei și a primei de carieră profesională de 500 de lei
OFICIAL Listele profesorilor care iau prime de 1.500 de lei vor fi realizate de inspectoratele școlare până pe 15 iulie, prevede ordonanța de urgență adoptată de Guvern / Cei care intră în sistem, în urma concursului de Titularizare 2023, nu beneficiază de prime anul acesta

5 comments
  1. Cei care au reintrat in invatamant anul acesta insa au facut o intrerupere de un an , anul trecut mai exact , si care au totusi 15 ani vechime de cariera didactica in spate , astia n au dreptul la bani .. logic ei au o cariera didactica dar nu le o recunoaste sindicatul . Si cei nou intrati in invatamant n au nevoie de bani sa si ia consumabile … Si de ce nu decontati transportul ? Toate prostiile le decontati chipurile .. abonament la sala .. dupa opt ore de munca la sala imi vine sa ma duc ..

  2. sper că vor primi aceste prime pentru “cariera didactică” și domnii profesori care de-a lungul “carierei” au reușit performanța că nici un elev sa nu ia bacul la materia predată de ei.Ar trebui chiar majorată aceasta prima în cazul lor , având o performanță unică. Ce este trist că aceste prime nu au nici o legătură cu performantele profesionale , doar strict cu vechimea în munca Exista profesori foarte buni și dedicați , foarte putini , dar nu se ține cont de asta.Sper să primească prima și profesorii care vindeau droguri elevilor .vai de el învățăminte românesc , cu cele mai slabe rezultate din Europa.Dar ce contează rezultatele !sa vina banii la băieți!

  3. Salariile pt cati profesori/educatori/angajati nedidactici din invatamant se pot plati dintr-un singur salariu special sau o singura pensie speciala?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Niciun candidat nu a promovat bacalaureatul în peste 50 de licee. Numărul școlilor fără promovați la Bac s-a dublat în ultimii 4 ani. Din 2020 și până în prezent, PNL a condus Ministerul Educației, cu miniștrii impuși de Klaus Iohannis

În peste 50 de licee, niciun candidat de la Bacalaureat 2023, sesiunea iunie-iulie, nu a promovat examenul, potrivit platformei bacplus.ro. Spre deosebire de anul trecut, numărul loc a crescut. Din 2020…
Vezi articolul

Ligia Deca: Trebuie să punem în prim-plan și necesitatea organizării rețelei școlare în așa fel încât să avem clase cu componență socio-economică mixtă / Studiu OECD: Reducerea analfabetismului funcțional până în 2030 are impact economic pe termen lung de 200% din PIB. Dacă îl eliminăm, e de aproape 300%

Trebuie să punem în prim-plan și necesitatea organizării rețelei școlare în așa fel încât să avem clase cu componență socio-economică mixtă, a declarat consilierul prezidențial pentru Educație și Cercetare Ligia…
Vezi articolul