Grilele corecte de la Rezidențiat 2024 au fost publicate de Ministerul Sănătății / Contestațiile se depun până luni la ora 16:00, față de întrebările de concurs, corectarea lucrărilor sau organizare

20.341 de vizualizări
Concurs Rezidențiat 2024 Grilele Corecte Edupedu / Foto: captură rezidentiat.ms.ro
Ministerul Sănătății a publicat grilele corecte de la concursul de intrare în Rezidențiat – sesiunea 17 noiembrie 2024. Proba s-a desfășurat în centrele universitare București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu-Mureș și Timișoara. S-au înscris 10.575 de candidați pentru 4.961 de locuri și 237 de posturi.
  • Ce este rezidențiatul. Concursul de rezidențiat reprezintă modalitatea de intrare la rezidențiat, forma de educație postuniversitară, cu durata între 3 și 7 ani în funcție de specializare, pentru absolvenții ciclului de licență de la facultățile de medicină, medicină dentară şi farmacie. Rezidențiatul este reglementat de Ordonanţa Guvernului nr. 18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului, aprobată prin Legea nr. 103/2012.

În 2023, au fost 10.194 de candidați pentru 4.925 de locuri și 365 de posturi scoase la concurs.

În 2022, au fost 10.330 de candidați pentru 5.634 de locuri și 231 de posturi scoase la concurs.

Contestațiile se depun până luni, 18 noiembrie 2024, ora 16:00. Acestea pot viza întrebările de concurs, recorectarea lucrărilor sau organizarea concursului. Răspunsul contestațiilor se va da în 48 de ore de la depunerea acestora. 

Grila corectă Rezidențiat – sesiunea 17 noiembrie 2024 / domeniu de concurs / tip caiet
Nr.Caiet tipMEDICINAMEDICINA DENTARAFARMACIE
1Caiet tip Adescarcadescarcadescarca
2Caiet tip Bdescarcadescarcadescarca
3Caiet tip Cdescarcadescarcadescarca
4Caiet tip Ddescarcadescarcadescarca
Sursa: rezidentiat.ms.ro

Caiet A – Medicină – Concurs Rezidențiat 2024:

Caiet A – Medicină dentară – Concurs Rezidențiat 2024:

Caiet A – Farmacie – Concurs Rezidențiat 2024:

Caiet B – Medicină – Concurs Rezidențiat 2024:

Caiet B – Medicină dentară – Concurs Rezidențiat 2024:

Caiet B – Farmacie – Concurs Rezidențiat 2024:

Caiet C – Medicină – Concurs Rezidențiat 2024:

Caiet C – Medicină dentară – Concurs Rezidențiat 2024:

Caiet C – Farmacie – Concurs Rezidențiat 2024:

Caiet D – Medicină – Concurs Rezidențiat 2024:

Caiet D – Medicină dentară – Concurs Rezidențiat 2024:

Caiet D – Farmacie – Concurs Rezidențiat 2024:

La Rezidențiat 2024, alegerea unui loc sau post este condiționată de obținerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel național pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, conform metodologiei de organizare a concursului.

Candidații care părăsesc sala din orice motiv în primele trei ore de concurs nu primesc la ieșire caietele cu întrebări, conform metodologiei (art. 16).

Corectarea grilelor la Rezidențiat 2024 se face electronic, după terminarea concursului – instrucțiunile UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca

Grilele de răspuns, completate, se predau de către candidați, sub semnătură, șefului de sală. Grilele colectate vor fi depuse la catedră, numărate și așezate în ordinea crescătoare a numărului de ordine al candidaților din sala respectivă (indiferent de tipul grilei A, B, C, D).

Candidații pot părăsi sala pentru o pauză de 15 minute, timp în care grilele vor fi păzite de șeful sălii, supraveghetori și 3 candidați prin rotație. După epuizarea celor 15 minute, candidații reintră în sală și își ocupă locurile de concurs. După așezarea tuturor candidaților începe corectarea grilelor în fața candidaților.

Corectarea grilelor se face electronic, în sala de concurs, în prezența autorului și a încă 2 candidați, cu calitate de martor, care vor semna pe grilă.

Contestațiile la Rezidențiat 2024 se depun până pe 18 noiembrie, ora 16:00

Eventualele contestații privind răspunsurile corecte se depun până la data de 18 noiembrie 2024, ora 16:00, exclusiv prin poșta electronică, la sediul comisiei locale de concurs. Nu se pot depune contestații privind corectarea manuală a grilelor de concurs. Contestațiile depuse după termenul limită sau adresate altor instituții nu se iau în considerare.

Comisia locală de concurs centralizează contestațiile și le înaintează comisiei centrale de rezidențiat în termen de două ore de la expirarea termenului de depunere.

Comisia centrală de rezidențiat analizează și comunică răspunsurile corecte rămase definitive în termen de 48 de ore de la expirarea termenului de depunere a contestațiilor. 

Comunicarea grilei corecte rămase definitive se face prin publicare pe site-ul rezidentiat.ms.ro, pe paginile de internet ale universităților de medicină și farmacie și prin afișare la sediul comisiei locale de concurs. Aceasta constituie răspuns la contestațiile primite.

În urma analizării contestațiilor și stabilirii grilei corecte rămase definitive, punctajele comunicate în săli pot suferi modificări.

Informații despre modul de corectură și punctare la concursul de Rezidențiat 2024

Grila candidatului va fi corectată în funcție de o grilă ideală rezolvată, completată de către comisia care a formulat întrebările de concurs. Aceasta este adusă în sală în plic sigilat la terminarea concursului, înainte de începerea corecturii. Este prima grilă citită de scanner.

Caietele de concurs conțin un număr de 200 de întrebări pentru fiecare domeniu. Toate întrebările sunt elaborate de comisii de specialiști desemnate de președintele Comisiei Comune Centrale și sunt diferite de cele deja publicate.

Cele 200 de întrebări sunt de două tipuri:

  • 25% întrebări tip complement simplu: cu un singur răspuns corect posibil din 5. Fiecare răspuns corect este notat cu 4 puncte. Dacă sunt marcate mai multe răspunsuri sau niciun răspuns, întrebarea se anulează (punctaj 0).
  • 75% întrebări tip complement multiplu: cu 2-4 răspunsuri corecte. Fiecare răspuns corect este notat cu 5 puncte. Dacă sunt marcate mai puțin de 2 sau mai mult de 4 răspunsuri, întrebarea se anulează (punctaj 0).

În caietul de concurs, se precizează care sunt întrebările de tip complement simplu și cele de tip complement multiplu.

Exemplu de punctare din metodologia de concurs: A B C D E = întrebare cu două răspunsuri corecte A și C:

Departajarea candidaților cu punctaje egale

Pentru a se putea asigura departajarea candidaților, din totalul întrebărilor un procent de 8—10% sunt întrebări cu dificultate ridicată.

Departajarea candidaților cu punctaje egale se face pe baza punctajului ponderat, calculat statistic în funcție de răspunsurile corecte date de toți candidații la întrebările considerate cele mai dificile.

Candidații care obțin punctajul maxim posibil vor susține o probă suplimentară de departajare, constând în 100 de întrebări de tip complement multiplu din tematica și bibliografia aprobate. Întrebările sunt elaborate cu 24 de ore înainte de probă într-un sediu securizat. Proba va avea loc sâmbătă, 23 noiembrie 2024, în centrul universitar București. 

Corectura se va face electronic, în sala de concurs, în prezența candidaților.

Rezultatele probei suplimentare vor fi utilizate pentru ierarhizarea candidaților cu punctaj maxim posibil. Candidații care nu participă la această probă vor fi clasificați în ordine alfabetică după cei care au susținut proba.

Pentru susținerea probei suplimentare nu se percepe taxă.

Citește și:
Rezidențiat 2024. Candidații vor afla rezultatele pe loc, după finalizarea concursului de pe 17 noiembrie, iar Grila corectă se afișează începând cu ora 16:00 / Instrucțiuni pentru candidați
Rezidențiat 2024 are loc duminică. Absolvenții de medicină sau farmacie intră în săli de la 8:30, concursul durează patru ore – regulile complete / Concurență de 44 de participanți pe post și 2,13 – pe loc
Rezidențiat 2024. Peste 10.000 de candidați susțin concursul – lista absolvenților de medicină, farmacie sau medicină dentară, înscriși la centrele universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara
Regulile pentru proba scrisă de la Rezidențiat 2024, publicate în Monitorul Oficial. Examenul are loc pe 17 noiembrie. Ce trebuie să conțină dosarul de înscriere
LISTĂ Aproape 5.000 de locuri scoase la concurs pentru Rezidențiat 2024 la Medicină, Farmacie și Medicină dentară / Sunt 237 de posturi libere în spitale pentru viitorii medici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Inspecția specială

BREAKING Asociația Școlilor Particulare cere în instanță redeschiderea tuturor unităților de învățământ, de stat sau private, închise prin hotărâri emise de Comitetele județene pentru situații de urgență

Asociația Școlilor Particulare solicită în instanță redeschiderea școlilor și grădinițelor ale căror cursuri au fost suspendate de Comitetele județene pentru situații de urgență. Organizația anunță, într-un comunicat remis Edupedu.ro, că…
Vezi articolul

“Dacă un elev refuză să participe, refuză să comunice cu tine, atunci nu ai încotro, va trebui să existe și corigență” – spune secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar Sorin Ion / Legislația prevede că elevii cu note insuficiente sau cu absențe “sunt declarați amânați”, nu lăsați corigenți

Anul acesta pot fi lăsați elevi corigenți, dă asigurări secretarul de stat din Ministerul Educației, Sorin Ion, responsabil pentru învățământul preuniversitar. Acesta a declarat, pentru scoala9.ro, că “dacă un elev…
Vezi articolul

DOCUMENT Urmează o reorganizare a Ministerului Educației cu „diminuarea semnificativă a structurii posturilor”, scrie Sorin Cîmpeanu într-o decizie de anulare a achiziției de servicii de pază pentru instituție

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu susține că reorganizarea ministerului pe care-l conduce se va face cu „diminuarea semnificativă a structurii posturilor”, potrivit unei decizii de anulare a achiziției de servicii de…
Vezi articolul

Definitivat 2024. Subiectele și baremul pentru consilierii școlari, publicate de Ministerul Educației / Prezentare despre „Educația pentru carieră”, evidențierea unei consecințe în plan școlar a stimei de sine scăzute la elevi – subiecte de examen

Subiectele și baremele de la Definitivat 2024 pentru profesorii consilieri școlari au fost publicate de Ministerul Educației la ora 15:00. Proba scrisă a examenului durat 4 ore, între orele 9 și…
Vezi articolul

FOTO & VIDEO Protest în scandalul burselor de la Liceul Tehnologic Motru: Elevi și profesori organizează un miting în fața Inspectoratului școlar Gorj și acuză că directoarea refuză de 4 ani să plătească burse restante din 2020

Elevi și profesori de la Liceul Tehnologic Motru, județul Gorj, protestează miercuri dimineață în fața Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) după ce conducerea liceului încă refuză să plătească bursele profesionale ale…
Vezi articolul