GRILE Modificări la salariile directorilor, propuse de Ministerul Educației. Decalajul dintre salariul de bază maxim și cel minim se reduce cu 0.2 puncte, iar creșterile variază

29.679 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Salariile celor care ocupă funcții de conducere în unitățile de învățământ ar putea să se modifice, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern, publicat în consultare publică de Ministerul Educației. Decalajul dintre salariul de bază maxim și cel minim se reduce cu 0.2 puncte. Vezi mai jos, în articol, griele de salarizare prevăzute în proiect.

Pe 1 iunie a avut loc o ședință extraordinară a Executivului în care a aprobat prin Ordonanță de Urgență majorarea salarială pe care profesorii au respins-o. Concret, ordonanța de urgență nr. 53 din 1 iunie 2023 a stabilit majorarea cu 585 de lei net pentru profesori și 250 lei net pentru nedidactic. De cei 585 de lei beneficiază și directorii.

În descrierea situației actuale se arată că diferența dintre salariul de bază maxim și cel minim este de 1382 de lei, ceea ce înseamnă 0.55 puncte: „De exemplu, pentru funcțiile de conducere de director erau stabiliți coeficienți cuprinși între 2,40 și 2,95, ceea ce reprezintă o diferență de 0,55 puncte, respectiv un salariu de bază minim de 6.000 lei și un salariu de bază maxim de 7382 lei, diferența între acestea fiind de 1382 lei.”

Proiectul de Hotărâre de Guvern urmărește să reducă decalajul cu 0.2 puncte. Concret, salariul de bază minim va fi de 7500 lei și salariul de bază maxim de 8382 lei.

„Prin actualul proiect de act normativ de exemplu, coeficienții pentru funcția de director sunt stabiliți între 3 și 3,35, ceea ce reprezintă o diferență de 0,35 puncte procentuale, respectiv un salariu de bază minim de 7500 lei și un salariu de bază maxim de 8382 lei, diferența între acestea este de 882 lei”, conform notei de fundamentare.

Proiectul de Hotărâre de Guvern și nota de fundamentare:


3 comments
  1. Mda, isi plătesc slugile. Asa cum in partide isi platesc marionetele. Vax albina! Continuam! SA VA VEDEM CU CINE DATI EXAMENELE..

  2. Nu e nimic bătut în cuie…sper sa rezistam cu toții până vedem ordonanța pe care o cerem.Fara memorandum și fără inseleaorii…

  3. Suuper…au marit salariile la slugile obediente de directori, care sa puna presiune pe profesori! Directori care isi iau gradatii pe baza muncii profesorilor din scoala, cu care se comporta (cei mai multi), execrabil! Rusinos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Pregătirea olimpicilor internaționali rămâne subfinanțată, atrag atenția mai mulți profesori. Ministerul Educației acordă câte 100 de lei per participant, din bugetul propriu, pentru taberele celor mai performanți elevi, fără o reglementare exactă pentru aceste fonduri

Finanțarea pentru pregătirea olimpicilor internaționali ai României este făcută de Ministerul Educației la un nivel derizoriu, după cum semnalează mai mulți profesori consultați de Edupedu.ro. Aceștia mai spun că cei…
Vezi articolul

Scrisoare deschisă către Parlament, Guvern și Președinte, semnată de peste 70 de ONG-uri, care solicită: „Respectarea dreptului la viață și sănătate al copiilor, prin inițierea și implementarea unor măsuri urgente”

Peste 70 de organizații din domeniile social, educație, sănătate, ocupare, locuire solicită printr-o scrisoare deschisă Guvernului României, Parlamentului României și Administrației Prezidențiale să fie consultate în mod real în procesul…
Vezi articolul

„Când vă cumpărați becurile întrebați dacă există vreo conspirație, a pus cineva în bec o cameră de filmat? Nu, pentru că aveți încredere în funcționarea mecanismelor. Aveți încredere în medicii voștri ” – Răzvan Cherecheș, expert în politici de Sănătate, despre vaccinarea împotriva COVID-19

Oamenii ar trebui să aibă încredere în medici așa cum au încredere și în alți specialiști fără să își imagineze tot felul de teorii ale conspirației, spune expertul în sănătate…
Vezi articolul

Surse: Proiectul România educată din PNRR pierde 1 miliard de euro, adică un sfert din totalul fondurilor pentru educație. Cele mai mari tăieri, la învățământul profesional dual, laboratoarele de științe și universități

Proiectul România Educată din PNRR pierde 1 miliard de euro, adică un sfert din totalul fondurilor pentru educație, potrivit surselor Edupedu.ro. Cele mai mari tăieri sunt de la universități, și…
Vezi articolul
Diferențe majore rural-urban în rezultatele Evaluării Naționale

Școlile sau grădinițele închise timp de 3 ani ar putea fi transformate în săli de festivități, aprozare, cârciumi sau hosteluri de către primării, fără acordul Ministerului, prevede un proiect de lege depus de PSD, primit cu aplauze de deputații PNL din comisia de administrație. Împotrivă au fost doar USR și Ministerul Educației

Schimbarea destinației bazei materiale a școlilor, grădinițelor și oricăror altor instituții și unități de învățământ preuniversitar de stat se poate face pentru orice tip de activitate, după 3 ani în…
Vezi articolul

Consiliul Național de Etică decide că Lucian Bode nu a plagiat în cartea bazată pe teza sa de doctorat, deși teza era “profund viciată” de plagiat – surse / Iohannis ceruse lămurirea situației în cazul ministrului Bode, al doilea om în PNL, până la rotația guvernamentală

Consiliul Național de Etică, for-cheie în analiza eticii în cercetare, aflat în subordinea Ministerului Cercetării în guvernul Ciucă, a constatat, joia trecută, că Lucian Bode nu a plagiat în cartea…
Vezi articolul